Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

11 minut temu, Pafnucy napisał:

matko. ile tu wrednych ludziów. ech Rysiek, Rysiek...

Gdzie ja wredny

Ciesz się że tuska nie ma bo by jeszcze z miski zabrał.

Ja nikomu nie bronię brać.

Trzeba odzyskiwać to co się wpłaca vat.

przecież jak zboże sprzedsjesz i co tam jeszcze to wat odzyskujesz 🤔

Pafnucy napisał:

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Ciesz się że tuska nie ma bo by jeszcze z miski zabrał.

wszystkie siebie warte.

👍 nie ma dobrych i uczciwych polityków takich to odrazu zjadają

Opublikowano
18 minut temu, GRZES1545 napisał:

Dokładnych nie znam, owies był z tydzień temu jakieś 1050zł, jęczmień podobnie, pszenżyto słyszałem że 1300. Jak będę ba radzyń leciał dam znać jak jest dokładnie.

Oki. 

Ciekawe od kiedy ruszają? 

Opublikowano
26 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Będziesz sprzedawać  odrazu

Raczej tak. 

Opublikowano
10 godzin temu, 6465 napisał:

To scheda jeszcze na rodziców? 

Moja 

10 godzin temu, Leszy napisał:

Ten kto się naciął drzew i drewna narąbał też dostanie......... wiadomo co... 

a ten hak to bliżej zera czy dychy??? 

Bliżej zera 

10 godzin temu, Leszy napisał:

To kurde kuj dziwi nowe w chałupie i ściankę działową stawiaj, by się od seniorów oddzielić. To nie potrzeba wielkiej filozofii aby trochę prywatności zaznać.   

Narazie jedyne wyjście

Opublikowano
12 minut temu, DANDYS napisał:

kuwaa jak mam zapłacić za ta autostradę?

Na orlenie mozesz zajechac zapytac czy mają mozliwosc sprzedazy. U mnie są na niektóre odcinki dostepne. Albo pobierz aplikacje orlen pay i tam chyba mozna zaplacic za przejazd autostradą(chyba bo tego nie uzywam i nikt nas z tego nie szkolil,ale aplikacja do oplat wiec i za to tez powinno sie dac oplacic,chyba ze możliwość tylko oplaty tych "rzadowych" czy jakos tak odcinków). Nie jezdze autostradami to ciezko cos powiedziec ale tak mozesz spróbować 

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Coś już biorą jęczmień napewno , owies brali.

Trzeba będzie przedzwonić jak juz cos będzie na przyczepie. 

Może znowu w kolejce pogadamy... 

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

12 minut temu, DANDYS napisał:

kuwaa jak mam zapłacić za ta autostradę?

Na orlenie mozesz zajechac zapytac czy mają mozliwosc sprzedazy. U mnie są na niektóre odcinki dostepne. Albo pobierz aplikacje orlen pay i tam chyba mozna zaplacic za przejazd autostradą(chyba bo tego nie uzywam i nikt nas z tego nie szkolil,ale aplikacja do oplat wiec i za to tez powinno sie dac oplacic,chyba ze możliwość tylko oplaty tych "rzadowych" czy jakos tak odcinków). Nie jezdze autostradami to ciezko cos powiedziec ale tak mozesz spróbować 

ogarnelem, Orlen pay , reszta bramki,

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

zużywasz u siebie 🤔

Za mala hodowla

A co do dostępności wegla. 

Przed chwilą bylem na składzie. Do wyboru, do koloru. Od 2000 do 2800.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

skf, ina

Co ty chcesz szejsiuntke nieśmiertelną zrobić ☺️ , za dobre te łożyska bo co innego siądzie 

Opublikowano
5 minut temu, Dziad932 napisał:

Moja 

Co cię łożyska skf śmieszą?

Przed chwilą, Dziad932 napisał:

Co ty chcesz szejsiuntke nieśmiertelną zrobić

Pytał o dobre łożyska to mówię, w razie czego przełoży do drugiej.

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy napisał:

Trzeba będzie przedzwonić jak juz cos będzie na przyczepie. 

Może znowu w kolejce pogadamy... 

Może będę z raz, większość zbóż chcę przetrzymać w tym sezonie.

Opublikowano

Też miałem taki plan, ale pszenica po 1600 to nie można byc chciwym żeby się nie przeliczyć ;/ tym bardziej że wydatki spore za rogiem czekają to nie ma co czekać na kolejne podwyżki bo i tak na jedno wyjdzie, a się przy rozładunku i załadunku narobię ;)

Opublikowano
8 godzin temu, Karol6130 napisał:

Może i bez nawozu, ale deszczu to Ci więcej dali niż Ryśkowi plusów 😉

No tak, bez tej odżywki to nie będzie niczego jak mawiał klasyk 😉

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Za co ?za węgiel którego nie ma?

Jak nie ma? 20t koledze z PGE z Katowic przywiozłem.

Ciepło od rana. Jak wróciłem o 3ej to od razu poród przyjęłem i nici ze spania. Może później się odeśpi

50 minut temu, Dziad932 napisał:

Moja 

Bliżej zera 

Narazie jedyne wyjście

Jak twoja to masz gdzie pannę na kwadrat zabrać. Rodzice przepisali ci za emeryturę? I chyba zaznaczyli sobie dożywocie?. 

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Dokładnych nie znam, owies był z tydzień temu jakieś 1050zł, jęczmień podobnie, pszenżyto słyszałem że 1300. Jak będę ba radzyń leciał dam znać jak jest dokładnie.

Pszenżyto 1300?🤣🤣🤣 Chyba że ktoś ma kontrakt 

15 minut temu, radekz200 napisał:

Przezciez każdy węgiel jest czarny 😛

Nie każdy jest i brunatny.

Opublikowano

teraz moda dawac wapno na slome-polaczenie przyjemnego z pozytecznym, bo jeszcze w miare tanio, "randap" podrozal 3 razy mocznik 4 a wapno  10%

mocznik z "randapem" ? w ktorej ksiazce tak pisali  ??

u was tez nie zniwujecie- sloma jeszcze zielona, ziarnko miekkie, z tydzien dwa opoznienia, teraz grzeje wiec moze w likend zyto pojdzie na piasku pod kose.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v