Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, hubertb napisał:

To waży tyle co inwerter. Butli nie trzeba kupować od razu gdyż MMA działa tak samo jak w przypadku inwertera. A jak spawamy coś z ścianka 2-3mmm to migomacik jak znalazł. Można nawet w drut samoosłonowy zainwestować. 

no nie, 15kg bez butli, inwerter będzie ważył połowę tego, a są takie że i 1/3

drugie: jaki jest sens kupić migomat i spawać konwencjonalnie???

a drut samoosłonowy jest drogi, więc kolejny minus

jeśli migomat to od razu butla, i najlepiej nie ta mała 8l, tylko większa, ta mała to w oczach ciśnienie ginie

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

no nie, 15kg bez butli,

Mam to w pracy i jest leciutkie. Do tego ma kółka. Sens jest taki że masz i MMA i Migomat. Korzystasz z tego co chcesz. O jakiej większej butli myślisz? 

Opublikowano
Baks00 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Dożyjesz moich lat. Zrozumiesz, że już tylko pokłapac tam jęzorem zostało. 😉 

🤔 Tak miało być?😉

I kto tu zbereźnik.

• Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, hubertb napisał:

Mam to w pracy i jest leciutkie. Do tego ma kółka. Sens jest taki że masz i MMA i Migomat. Korzystasz z tego co chcesz. O jakiej większej butli myślisz? 

standardową 8l którą z reguły dają do tych tanich zestawów zamieniłem na 13,4l aluminiową, nabicie małej 50zł, nabicie większej 80zł, natomiast mam odczucie że większa wystarcza na dużo dużo dłużej

tzn. ma obydwie, zamiennie

17 minut temu, jacek1296 napisał:

I żyje? Po pierwszym wybuchu powinna raczej zejść.

pierwsze dwa razy naprawili mi ją w serwisie, za trzecim razem przysłali większą, i nowszy model, od tego czasu bez uwag

choć teraz myślę że popsuła się z mojej winy- za dużo spawania na raz, i zbyt szybkie wyłączenie, zanim się wystudziła

@Bananek potwierdzasz???

Opublikowano
22 minuty temu, hubertb napisał:

Jeden ma 24 lata i umiera drugi po 40 w celibat się udaje. Panowie spokojnie ja wiem ze inflacja i jest ciężko ale bez przesady. 

@Bananek jak tu czytać to @Baks00 pies na baby straszny ;) 

Mów za siebie jeśli Ci ciężko. Ja na to nie narzekam. Ledwo co wypłata wpłynęła, dziś kolejny przypływ będzie a przez tydzień mało co wydane. 

Opublikowano
23 minuty temu, hubertb napisał:

Jeden ma 24 lata i umiera drugi po 40 w celibat się udaje. Panowie spokojnie ja wiem ze inflacja i jest ciężko ale bez przesady. 

@Bananek jak tu czytać to @Baks00 pies na baby straszny ;) 

E tam,poprostu całe życie pracuję dużo z kobietami.

Jak kilkanaście lat temu pracowałem w gastronomii to byłem ,,rodzynek''i 6 kucharek🙆

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Baks00 napisał:

byłem ,,rodzynek''i 6 kucharek🙆

A wiesz, że gdzie kucharek sześć tam...

dwanaście cycków. 😉

Edytowane przez Bananek
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Bananek napisał:

A wiesz, że gdzie kucharek sześć tam dwanaście cycków. 😉

Dokładnie😁👍 

Gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść.........

Ale jest za to co pieprzyć 🤭

Edytowane przez Baks00
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Baks00 napisał:

Ale jest za to co pieprzyć

takie sześć bab to pieprzą o niczym cały dzień z pewnością

IRZ wam działa?

Edytowane przez Bananek
  • Haha 1
Opublikowano

Pada na moje kartofle i somsiada jęczmień 🙈 od tygodnia przymierza się do wjazdu i co rusz przepaduje. Oby na duże żniwa się ustatkowało... trzecia chmurka i 4mm. 

Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

IRZ wam działa?

tak. działa.

Opublikowano
15 minut temu, Bananek napisał:

Może jeden przykład zacytuję 

,, Mąż ma imieniny,więc pasowało by mu dziś dać... '

Opublikowano
6465 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

prasuj zaraz będę 😁....

moje więcej niz 2.5 netto 🙆‍♂️

Przeca ja ci nie każe tego z basenu. Pij to z antybiotykami to cię świrus nie weźmie 😁

🤦‍♂️ ale u mnie nima takiego 🤷‍♂️😜 srednia somatyka żadko kiedy 150 przekracza

wydumali z tymi brudnymi rękami i musiałem dwie linki od tura zmieniać 🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v