Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Krzak napisał:

Sprzęt musi być sprawny nawet jak nie używany. A nóż się trafi taka idealna wg ciebie kobieta i ci serce mocniej zagra a tu sprzęt nie sprawny. Pomyśl o tym bo możesz żałować w przyszlosci.

A po co komu kobieta, ideałów nie ma, nawet w C-330 mi parę rzeczy nie pasuje. A serce, jak to mawiał Janusz Tracz "jest używane zgodnie z przeznaczeniem - do pompowania krwi".

Aj tam p***sz panie. Wiem ze nie lubisz jak cie zaczepiam ale nie da się obojętnie przejść obok twoich postów. C330 tez czy używana czy nie musi sprawna być 😆

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzak napisał:

musi sprawna być

Światła muszą świecić i przegląd przechodzić. Znajomy kupił C-328 z niedziałającym WOM już lata temu i jakoś do tej pory niepotrzebny był... W mojej ile lat obrotomierz nie działał. Dopiero jak się mieli przyczepiać do przebiegu to się go reanimowało a jakby nie trzeba było to nikt by tego nie tykał.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
6465 napisał:

2 minuty temu, Krzak napisał:

Sprzęt musi być sprawny nawet jak nie używany. A nóż się trafi taka idealna wg ciebie kobieta i ci serce mocniej zagra a tu sprzęt nie sprawny. Pomyśl o tym bo możesz żałować w przyszlosci.

O to to . Tak jak twoja trzydziestka. Raz wypadnie pojechać i nie będzie czym😁. Trza by wtedy sąsiada nająć 🤷

No ale hamulce mam słabe i ja i moja trzydziestka 😆 ale naprawi się 😊

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Ostatnio oglądałem rano, chłop miał mieć żółtaczkę, okazało się że jest taki od urodzenia bo był koreanem 🤣 bo koreanczyk to jest malutki a on był stary 🤣

Tam aktorzy to sama elita

• Like 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

musi sprawna być

Światła muszą świecić i przegląd przechodzić. Znajomy kupił C-328 z niedziałającym WOM już lata temu i jakoś do tej pory niepotrzebny był... W mojej ile lat obrotomierz nie działał. Dopiero jak się mieli przyczepiać do przebiegu do się go reanimowało a jakby nie trzeba było to nikt by tego nie tykał.

Ale kranik spustowy musi chodzić żeby wodę na zimę zrzucić bo zamarznie blok rozsadzi i co będzie? WOM tak samo podstawa zawsze się przyda nawet jak w transporcie non stop chodzi nie wiesz co życie przyniesie. Nieodpowiedzialny jesteś

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

Ale kranik spustowy musi chodzić żeby wodę na zimę zrzucić bo zamarznie blok rozsadzi i co będzie? WOM tak samo podstawa zawsze się przyda nawet jak w transporcie non stop chodzi nie wiesz co życie przyniesie. Nieodpowiedzialny jesteś

Woda? A kto na wodzie jeszcze jeździ, nawet ja od 1,5 roku na płynie jeżdżę i do wody nie wrócę. Koniec z dolewkami, spuszczeniem przed mrozami. A odpowiedzialności mnie będzie nałogowy alkoholik uczył 🤭

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, danielursus3p napisał:

Tera to deutz fahr m2685 dokupiony.

I udało ci się znaleźć w miarę zadbany egzemplarz? Kiedyś przeglądałem z ciekawości te modele ale szału nie było.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, Krzak napisał:

Woda? A kto na wodzie jeszcze jeździ, nawet ja od 1,5 roku na płynie jeżdżę i do wody nie wrócę. Koniec z dolewkami, spuszczeniem przed mrozami. A odpowiedzialności mnie będzie nałogowy alkoholik uczył 🤭

Oj Piotruś brzydko tak się odzywać. Ja do ciebie grzecznie

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Ja do ciebie grzecznie

Takie rady to wiesz... 

Jakie a co ja ci źle powiedziałem?

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

https://www.agrofoto.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/paragony-grozy-na-polu-czyli-ile-za-kombajn-w-sezonie-2022,120965.html#comment

Lista i hektarów coraz więcej a dalej nie wiadomo po ile brać.

Kurła 450 z sieczkarnią i 420 bez to chyba dobra cena dla każdego będzie.

Oszczędzaj go w tym roku, w przyszłym taniej raczej nie będzie i wtedy więcej zarobisz 😁

Opublikowano
5 minut temu, Krzak napisał:

Jakie a co ja ci źle powiedziałem?

Pierdzielisz o jakiejś odpowiedzialności a co ma piernik do wiatraka w tym przypadku?

8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

https://www.agrofoto.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/paragony-grozy-na-polu-czyli-ile-za-kombajn-w-sezonie-2022,120965.html#comment

500 za hektar to bierze jakiś kilkuletni NH TC ale dokładnego modelu nie mam pojęcia. Drugi posiadacz NH nie wiem ile będzie sobie życzył. Jeden Bizon za godzinę 420zł. Claasy to się nie orientuję.

Opublikowano

Kurła, w sobotę pasuje poplon posiać po jęczmieniu. Gryka czy groch? Psienica będzie posiana pod koniec września.

Opublikowano
15 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Się będziesz bawił z tymi końcówkami. Bierz 450 i najwyżej na końcu jakiś rabat. Napewno ten rabat  zostanie w pamięci na dłużej 😉

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jaką masz "technologię" poplonową? Normalnie pokładasz i brony?

A kurła teraz to ja już nie wiem. Nie chce mi się 10x jeździć. Opierdole chyba rozsiewaczem jakiegoś azotu, npk i grochu czy tam czegoś innego. I przejade ino ino glebogryzarką, tak żeby z 5cm wzruszyła.

Opublikowano
53 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

500 za godzinę u mnie i to wcale nie za dużo.450 to w zeszłym roku było.Czy sieczka czy słoma jedna cena

Opublikowano
33 minuty temu, sadownik12 napisał:

A kurła teraz to ja już nie wiem. Nie chce mi się 10x jeździć. Opierdole chyba rozsiewaczem jakiegoś azotu, npk i grochu czy tam czegoś innego. I przejade ino ino glebogryzarką, tak żeby z 5cm wzruszyła.

Kiedyś chciałem próbować rozsiać nasiona i kultywatorem przejechać ale... 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Kiedyś chciałem próbować rozsiać nasiona i kultywatorem przejechać ale... 

Nie dziaduj, tylko kup sobie glebogryzarkę do 30. Uniwersalna maszyna. Talerzówka mija się z celem, bo zjebane biegi. A ja kupisz 60 i do niej podczepisz to już w ogóle glebogryzarka będzie super sprawą. Fajnie przemiesza. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v