Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, TheraRolnik napisał:

Gdzie on ?? Gadaj !! 

Już czepiam kosiarkę i jadę 

Mój ci on 

13 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Legancki. Trochę mniejszy we wtorek albo środę będę ciął. Ostatnie suszenie w tym roku. 

A powrót do domu o której?

Tu będzie 1 i ostatni pokos 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Krzak napisał:

Sprzęt musi być sprawny nawet jak nie używany. A nóż się trafi taka idealna wg ciebie kobieta i ci serce mocniej zagra a tu sprzęt nie sprawny. Pomyśl o tym bo możesz żałować w przyszlosci.

A po co komu kobieta, ideałów nie ma, nawet w C-330 mi parę rzeczy nie pasuje. A serce, jak to mawiał Janusz Tracz "jest używane zgodnie z przeznaczeniem - do pompowania krwi".

Aj tam p***sz panie. Wiem ze nie lubisz jak cie zaczepiam ale nie da się obojętnie przejść obok twoich postów. C330 tez czy używana czy nie musi sprawna być 😆

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzak napisał:

musi sprawna być

Światła muszą świecić i przegląd przechodzić. Znajomy kupił C-328 z niedziałającym WOM już lata temu i jakoś do tej pory niepotrzebny był... W mojej ile lat obrotomierz nie działał. Dopiero jak się mieli przyczepiać do przebiegu to się go reanimowało a jakby nie trzeba było to nikt by tego nie tykał.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
6465 napisał:

2 minuty temu, Krzak napisał:

Sprzęt musi być sprawny nawet jak nie używany. A nóż się trafi taka idealna wg ciebie kobieta i ci serce mocniej zagra a tu sprzęt nie sprawny. Pomyśl o tym bo możesz żałować w przyszlosci.

O to to . Tak jak twoja trzydziestka. Raz wypadnie pojechać i nie będzie czym😁. Trza by wtedy sąsiada nająć 🤷

No ale hamulce mam słabe i ja i moja trzydziestka 😆 ale naprawi się 😊

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Ostatnio oglądałem rano, chłop miał mieć żółtaczkę, okazało się że jest taki od urodzenia bo był koreanem 🤣 bo koreanczyk to jest malutki a on był stary 🤣

Tam aktorzy to sama elita

• Like 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

musi sprawna być

Światła muszą świecić i przegląd przechodzić. Znajomy kupił C-328 z niedziałającym WOM już lata temu i jakoś do tej pory niepotrzebny był... W mojej ile lat obrotomierz nie działał. Dopiero jak się mieli przyczepiać do przebiegu do się go reanimowało a jakby nie trzeba było to nikt by tego nie tykał.

Ale kranik spustowy musi chodzić żeby wodę na zimę zrzucić bo zamarznie blok rozsadzi i co będzie? WOM tak samo podstawa zawsze się przyda nawet jak w transporcie non stop chodzi nie wiesz co życie przyniesie. Nieodpowiedzialny jesteś

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

Ale kranik spustowy musi chodzić żeby wodę na zimę zrzucić bo zamarznie blok rozsadzi i co będzie? WOM tak samo podstawa zawsze się przyda nawet jak w transporcie non stop chodzi nie wiesz co życie przyniesie. Nieodpowiedzialny jesteś

Woda? A kto na wodzie jeszcze jeździ, nawet ja od 1,5 roku na płynie jeżdżę i do wody nie wrócę. Koniec z dolewkami, spuszczeniem przed mrozami. A odpowiedzialności mnie będzie nałogowy alkoholik uczył 🤭

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, danielursus3p napisał:

Tera to deutz fahr m2685 dokupiony.

I udało ci się znaleźć w miarę zadbany egzemplarz? Kiedyś przeglądałem z ciekawości te modele ale szału nie było.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, Krzak napisał:

Woda? A kto na wodzie jeszcze jeździ, nawet ja od 1,5 roku na płynie jeżdżę i do wody nie wrócę. Koniec z dolewkami, spuszczeniem przed mrozami. A odpowiedzialności mnie będzie nałogowy alkoholik uczył 🤭

Oj Piotruś brzydko tak się odzywać. Ja do ciebie grzecznie

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Ja do ciebie grzecznie

Takie rady to wiesz... 

Jakie a co ja ci źle powiedziałem?

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

https://www.agrofoto.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/paragony-grozy-na-polu-czyli-ile-za-kombajn-w-sezonie-2022,120965.html#comment

Lista i hektarów coraz więcej a dalej nie wiadomo po ile brać.

Kurła 450 z sieczkarnią i 420 bez to chyba dobra cena dla każdego będzie.

Oszczędzaj go w tym roku, w przyszłym taniej raczej nie będzie i wtedy więcej zarobisz 😁

Opublikowano
5 minut temu, Krzak napisał:

Jakie a co ja ci źle powiedziałem?

Pierdzielisz o jakiejś odpowiedzialności a co ma piernik do wiatraka w tym przypadku?

8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

https://www.agrofoto.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/paragony-grozy-na-polu-czyli-ile-za-kombajn-w-sezonie-2022,120965.html#comment

500 za hektar to bierze jakiś kilkuletni NH TC ale dokładnego modelu nie mam pojęcia. Drugi posiadacz NH nie wiem ile będzie sobie życzył. Jeden Bizon za godzinę 420zł. Claasy to się nie orientuję.

Opublikowano

Kurła, w sobotę pasuje poplon posiać po jęczmieniu. Gryka czy groch? Psienica będzie posiana pod koniec września.

Opublikowano
15 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Się będziesz bawił z tymi końcówkami. Bierz 450 i najwyżej na końcu jakiś rabat. Napewno ten rabat  zostanie w pamięci na dłużej 😉

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jaką masz "technologię" poplonową? Normalnie pokładasz i brony?

A kurła teraz to ja już nie wiem. Nie chce mi się 10x jeździć. Opierdole chyba rozsiewaczem jakiegoś azotu, npk i grochu czy tam czegoś innego. I przejade ino ino glebogryzarką, tak żeby z 5cm wzruszyła.

Opublikowano
53 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

500 za godzinę u mnie i to wcale nie za dużo.450 to w zeszłym roku było.Czy sieczka czy słoma jedna cena

Opublikowano
33 minuty temu, sadownik12 napisał:

A kurła teraz to ja już nie wiem. Nie chce mi się 10x jeździć. Opierdole chyba rozsiewaczem jakiegoś azotu, npk i grochu czy tam czegoś innego. I przejade ino ino glebogryzarką, tak żeby z 5cm wzruszyła.

Kiedyś chciałem próbować rozsiać nasiona i kultywatorem przejechać ale... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v