Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dołożę ,to tak ,bo teraz to mnie juh strzela jak do tyłu  cofam , wyobrażcie sobie że kiedyś cofałem ,parking ,samochody a baba to widziała ,ale jednak nie, postawiła torbę i zaczęła w niej grzebać  [mi się wydaje że specjalnie to zrobiła ,bo tylko zaczęła drzeć ryj ,nic jej nie było ,czyli ani jednej ,,torbie'' ,ani drugiej   ,ale tego ryja trzeba było walutą zapchać , iiiii cud ] ,ja w każdym złomie traktorze mam pomontowane lusterka wewnętrzne  ,a w fiacisku dwa ,żeby podbieracz widzieć 😁😐. Co jak co ,ale szyby muszą być czyste ,widzieć dobrze do tyłu ,hamulce i światła ,to priorytet ,a że kawałka farby nie ma to juh na to kładę  ,. houg😐 Dzięki za podpowiedzi ,rezygnuję z nawigacji ,bo jednak z telefonu to jest aktualne ,i każdy remont na już ,dzisiejszy  jest uwzględniony . Wymyślę coś w lusterku ,czy tylko z kamerą na tył ,czy jeszcze z nagrywajkami ,to się pomysli👍

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@kizak

Wolną chwilą zrobię fotkę i wrzucę mam rejestr przód tył tylko karty SD jeszcze nie kupiłem 

Gość mówił  że około 500 zeta koszty 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano

obszarowo dużo nie ma do pryskania, ale robi bardzo dużo zabiegów, jak to w w warzywach, więc pompa dostaje w d*pę

opryskiwacz z 2017, po trzech latach jak zawiózł pompę na serwis to gość się zapytał ile on ha pryska, bo pierwszy raz widzi trzyletnią pompę z takim przebiegiem, jakby miał z 50-70ha do pryskania

teraz chyba przyszedł na nią kres, i zastanawia się czy kupić drugą taką samą, czy pójść w stronę tolveri, czy coś innego, udor??? 

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

obszarowo dużo nie ma do pryskania, ale robi bardzo dużo zabiegów, jak to w w warzywach, więc pompa dostaje w d*pę

opryskiwacz z 2017, po trzech latach jak zawiózł pompę na serwis to gość się zapytał ile on ha pryska, bo pierwszy raz widzi trzyletnią pompę z takim przebiegiem, jakby miał z 50-70ha do pryskania

teraz chyba przyszedł na nią kres, i zastanawia się czy kupić drugą taką samą, czy pójść w stronę tolveri, czy coś innego, udor??? 

Screenshot_2022-07-08-10-18-21-347_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Opublikowano
25 minut temu, bratrolnika napisał:

Pany wyrazi ktoś opinie czy warto wydać prawie 2000 na pompę Tolveri do opryskiwacza??? Jak to wygląda względem pompy typu biardzki

w praktyce wytrzymują podobnie

• Thanks 1
Opublikowano
57 minut temu, Łolek napisał:

W razie co to bramę pozamykaj żeby nie przyniósł z powrotem bo przez płot nie przeżuci za ciężkie 

Jeszcze leroy merlin Nie wyprodukował bramy 😂😂😂

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

czyli co, kolejną biardzkiego kupować???

Kup biardzki 145 żeby zapas miała 

Screenshot_20220708_103918_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Przed chwilą, radekz200 napisał:

Jeszcze leroy merlin Nie wyprodukował bramy 😂😂😂

To może wylądować w salonie bez otwierania okna 

Bramę z sieciówki bierzesz no dej spokój 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

co wy robicie z tymi pompami. 

mój  wynalazek bezfirmowy z 15 lat psiuka. i do pompy nikt nie zagląda. a pewnie z 40 ha rocznie zrobi. 

Opublikowano
45 minut temu, bratrolnika napisał:

Pany wyrazi ktoś opinie czy warto wydać prawie 2000 na pompę Tolveri do opryskiwacza??? Jak to wygląda względem pompy typu biardzki

Tolvieri to tylko ładna nazwa, która ma sugerować że ta pompa jest Włoska, a ona z Włochami nie ma nic wspólnego, klepie ją biardzki czy tam innym garażowiec dla nich 

• Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, HF86 napisał:

co wy robicie z tymi pompami. 

mój  wynalazek bezfirmowy z 15 lat psiuka. i do pompy nikt nie zagląda. a pewnie z 40 ha rocznie zrobi. 

Bo Darek szuka dla brata, a on w warzywach, a tam potrzebne ciśnienie dwa razy większe to i pompa szybciej siada

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Łubin posiany na 2 ha

Teraz drugi kawałek

IMG_20220708_110941.jpg

ile za lubin placiles?

Opublikowano
35 minut temu, Łolek napisał:

Kup biardzki 145 żeby zapas miała 

Screenshot_20220708_103918_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

To może wylądować w salonie bez otwierania okna 

Bramę z sieciówki bierzesz no dej spokój 

belkę 10m ma, to pewnie i 100l by wystarczyła

14 minut temu, jacor73 napisał:

Bo Darek szuka dla brata, a on w warzywach, a tam potrzebne ciśnienie dwa razy większe to i pompa szybciej siada

no i ilość zabiegów waha się w granicach 10-15 rocznie na każdy hektar...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v