Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, gregor1284 napisał:

Dobrze a stękałeś ze stary rzepakówki kupić szkoduje 

Taką sztukę żeby dawała te 30 na dzień to za 4500 kupisz, już nie stekaj 

Zależy co to dla Ciebie dobra jalowka. Patrzę pazdzierze u nas powystawiane po 6500 to krów z mazur kupiłem za cenę dużo nizsza i te 30 śmiało udoi z tego a jak się zdoi to wek na konserwy i kolejne. Za taką średnią jalowkę ponad 8 trzeba dać

Bo one rzepakowki i tych inny dodatków to chyba nigdy w ryju nie miały 

Specjalnie napisałem DOŻYWIONE a nie odżywione bo mleka od tych krów tyle co od kozy a większość okrągła jest, nie są to szkielety gdzie każde żebro policzysz 

40 minut temu, DANDYS napisał:

to sprzedaj te i kup 8 dobrych in tyle, jak pisali wyzej

Ehhh ale ile to roboty 🙄 jednak za kasę z tej krowy wolę kupić kilka cielunów na łopas 🤭

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

No teraz zacielisz a pierwsze "dobra" krowa za ile ? Za 2 i pół roku ? To teraz przez te prawie 3 lata trzeba by doić ten pazdzierz żeby dorobić się sztuki co da mi średnio chociaż 12-15l na udój

Krowę pyskiem doisz, jak dajesz siuwar to sie nie dziw 😉

Opublikowano
Dziad932 napisał:

39 minut temu, tomek222 napisał:

W sumie to mu się nie dziwię 🤔

https://wiadomosci.radiozet.pl/Biznes/Sasin-chce-naslac-ABW-na-AGROunie.-Znamiona-dzialalnosci-prorosyjskiej

Rolnicy pod szyldem AGROunii na czele z Michałem Kołodziejczakiem znów wyszli na ulice Warszawy. Manifestacja dotyczy nie tylko rosnących kosztów prowadzenia biznesu, w tym rosnących stóp procentowych i inflacji, lecz także kwestii importu zbóż spoza Polski. 

To teraz co, każdy protest przeciwko nieporadności jedynej słusznej władzy będzie miał znamiona działalności prorosyjskiej? 🙃

Szok i niedowierzanie młodzi nie chcą zapiera**lać cały dzień za pół darmo 🤷

Panie , tu nie  temat polityczny 

48 minut temu, gregor1284 napisał:

Co Ty pueprzysz, za krowe oddaną na mięso dołożysz tysia i kupujesz jalowke na ocieleniu. Chyba że jakieś antylopy a nie krowy trzymacie co to ni mlika ni byka

Ile trzeba zapłacić za dobrą jałówkę?

@Sylwekx25 

https://wielun.naszemiasto.pl/kobieta-kapala-sie-nago-w-fontannie-na-placu-legionow-w/ar/c6-8898103

Akurat wczoraj nie byłem na Wieluniu ale podobno niczego sobie była 😅🤣

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, kris91 napisał:

Krowę pyskiem doisz, jak dajesz siuwar to sie nie dziw 😉

Ja nie daje nic, na tą chwilę krów nie tykam nawet do obory nie chodzę bo nie mam tam po co chodzić 

A swój siuwar to ja opasom daje, do krów ja łąk nie zbieram 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
Dziad932 napisał:

Ile trzeba zapłacić za dobrą jałówkę?

Kupowałem w granicach 6 tys , teraz już się ocieliły , doją nieźle. Wiadomo, że za taką z "górnej półki " trzeba dać ponad 8 tys ale w naszych okolicach ogólnie ciężko o taki towar. Sam jak kupowałem to kawałek okolicy zjeździłem , kupiłem w okolicach Sieradza i Wieruszowa , w Wieluńskim kryzys z tym.

Opublikowano
22 minuty temu, gregor1284 napisał:

Bym poszedł ale ona mnie nie chce 🙄

a co, grządkę jeszcze trzeba na koniec opielic i zasilić 🤔🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

No od razu milionów zarabiać nie będą, przerabialem to zjawisko przychodził taki h*ja umie ale on za te piniendze to robić nie będzie, mówię zrobisz to i to przy aucie masz na to 3 dni, wtedy pogadamy o stawce no i tyle go widziałem i to się nie zmieniło tylko przybrało na sile 

Czekaj czekaj najpierw piszesz  „ale on za te piniendze to robić nie będzie” a później  „zrobisz to i to przy aucie masz na to 3 dni, wtedy pogadamy o stawce” no coś już kręcisz. Jak nie jesteś w stanie się określić ile mniej więcej za tę robotę możesz zapłacić to co się dziwisz? Jak szukasz pracy albo idziesz na rozmowę kwalifikacyjną to też cię stawka nie interesuje?

1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

Panie , tu nie  temat polityczny 

@Sylwekx25

Panie, nie ja zacząłem🤷

43 minuty temu, Bananek napisał:

Głupie koszenie trawnika u niedomagającego sasiada. Toć to nie cały dzień roboty. Max godzina, dwie. Ale po co. Lepiej wbić wzrok w telefon, tatus kasę da.

No to zrób dobry uczynek jak Bóg przykazał zamiast na AF siedzieć i pomóż sąsiadowi przecież to tylko godzina roboty, pokaż młodym jak to się robi😜

Opublikowano (edytowane)

Nie ma to jak na łące

Edytowane przez Gość
Opublikowano
tomek222 napisał:

No to zrób dobry uczynek jak Bóg przykazał zamiast na AF siedzieć i pomóż sąsiadowi przecież to tylko godzina roboty, pokaż młodym jak to się robi😜

Chyba niezbyt załapałeś o co chodzi w moich wypowiedziach. Może to i dobrze jak wspomnę na słowa mojego dziadka.

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

25 minut temu, gregor1284 napisał:

Dobrze a stękałeś ze stary rzepakówki kupić szkoduje 

Taką sztukę żeby dawała te 30 na dzień to za 4500 kupisz, już nie stekaj 

Zależy co to dla Ciebie dobra jalowka. Patrzę pazdzierze u nas powystawiane po 6500 to krów z mazur kupiłem za cenę dużo nizsza i te 30 śmiało udoi z tego a jak się zdoi to wek na konserwy i kolejne. Za taką średnią jalowkę ponad 8 trzeba dać

Bo one rzepakowki i tych inny dodatków to chyba nigdy w ryju nie miały 

Specjalnie napisałem DOŻYWIONE a nie odżywione bo mleka od tych krów tyle co od kozy a większość okrągła jest, nie są to szkielety gdzie każde żebro policzysz 

40 minut temu, DANDYS napisał:

to sprzedaj te i kup 8 dobrych in tyle, jak pisali wyzej

Ehhh ale ile to roboty 🙄 jednak za kasę z tej krowy wolę kupić kilka cielunów na łopas 🤭

nie bądź chodź Ty jak Pjoter..

Opublikowano
9 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Gdzie to takim po łąkach jeździć 🙉

A wszędzie

Opublikowano
18 minut temu, Pafnucy napisał:

Nie ma to jak na łące

IMG_20220707_130713.jpg

Jednak to prawda że im starszy tym głupszy. 🤪

Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

Nogi zara umaże jak będzie wracał, późni  kołdrę upaskudzi ehh.. 

U nas sie myjom przed qlezieniwm w kołdrę... 

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Jednak to prawda że im starszy tym głupszy. 🤪

A wiesz. No przez grzeczność, nie zaprzeczę. 

Kurna! Ale ma wygaaaarrr!! 

Opublikowano
24 minuty temu, tomek222 napisał:

Czekaj czekaj najpierw piszesz  „ale on za te piniendze to robić nie będzie” a później  „zrobisz to i to przy aucie masz na to 3 dni, wtedy pogadamy o stawce” no coś już kręcisz. Jak nie jesteś w stanie się określić ile mniej więcej za tę robotę możesz zapłacić to co się dziwisz? Jak szukasz pracy albo idziesz na rozmowę kwalifikacyjną to też cię stawka nie interesuje?

Panie, nie ja zacząłem🤷

Przychodzi gość i mówi że chce np 25 na godzinę ok, pokazujesz  rozbity przód np w golfie części są wsio jest roboty ok 20 godzin jeśli zrobi to w 3 dni robocze to zostaje i zarabia 25 zeta, a nie on dajmy na to będzie się z tym  jebał cały tydzień albo co lepsze nie ma pojęcia jak to ugryźć, o tym mówię że wymagania są a umiejętności brak bo dzisiaj szkoły średnie nie uczą tylko produkują absolwentów 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v