Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I burza do Bananka poszła. 

fest w kilka minut wpompowalo. 

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Nie muszę bo nie potrzebuje tyle 

Oni mają nowe maszyny to i muszą robić dniami i nocami żeby się opłaciło mieć te nowe maszyny 

Ja mam maszyny dla siebie a na usługi jadę jak ktoś chce 

A i do prac sezonowych bym nie mógł iść jak by były krowy 

I z tych usług raz na ruski rok są pieniądze dla których warto się pod to nastawiać? 

8 minut temu, sadownik12 napisał:

No gdzie, jak ze starym zyskiem trzeba będzie się podzielić. Toż Ty chyba nawet ciągnika na własność nie masz 😉.

Dlatego tak mu się to podoba, paliwa nie leje maszyn za swoje nie naprawia i myśli że świat podbije na usługach 

• Like 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

4 minuty temu, DANDYS napisał:

ja🧐

ale po co masz się mordować u kogoś jak możesz u siebie mieć to samo, jakbym miał pojęcie o krowach to dawno by stały MO

Joci, chłop takim golfem jak Twój przywiózł kobitę i wysadził na początku wsi. Jakieś toboły jej dał i tak szła no a ja sobie myślę "oho coś Ty babo musiała zrobić albo czego nie zrobić że on cie z domu wywalił ale Chłop widać dobry bo dał jej się spakować" no i tak myślałem że Tobie cierpliwość się w końcu skończyła i swoją wywiozłeś

no gdzie taka cudowna dupcie bym wywiózł 😍

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Nie muszę bo nie potrzebuje tyle 

Oni mają nowe maszyny to i muszą robić dniami i nocami żeby się opłaciło mieć te nowe maszyny 

Ja mam maszyny dla siebie a na usługi jadę jak ktoś chce 

A i do prac sezonowych bym nie mógł iść jak by były krowy 

I z tych usług raz na ruski rok są pieniądze dla których warto się pod to nastawiać? 

8 minut temu, sadownik12 napisał:

No gdzie, jak ze starym zyskiem trzeba będzie się podzielić. Toż Ty chyba nawet ciągnika na własność nie masz 😉.

Dlatego tak mu się to podoba, paliwa nie leje maszyn za swoje nie naprawia i myśli że świat podbije na usługach, wydałby na byle ciągnik i jakaś maszynę z 40 tys pojechal na usługę, większą awaria i zysk z usługi plus dokładka na remont to by zdanie zmienił 

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Może i sprawy prywatne, ale jak już wspomniałeś, to co nie tak z tym zdrowiem twoim, że nie w głowie CI zakładanie rodziny? 

AZPP, wygoogluj. płuca siadają

7 minut temu, HF86 napisał:

podobno tam od dziecka o to się modlą, by kurpie opuścić 🤣

ale leje ino szum. nq moją otawe I somsiada siano 🤭

Nie dziwota, jak pierwszy raz po nią pojechałem to z dzidami gonili. 🙆

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, HF86 napisał:

podobno tam od dziecka o to się modlą, by kurpie opuścić 🤣

ale leje ino szum. nq moją otawe I somsiada siano 🤭

Nie, tu jest pięknie. Spokój cisza chyba że z jakiej firmy robią wycieczkę i na przywożą jakich dzikich ludzi z Podlasia żeby zobaczyć jak się żyje. Wtedy to rowery giną, widły 🙄

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, szymon09875 napisał:

Dlatego tak mu się to podoba, paliwa nie leje maszyn za swoje nie naprawia i myśli że świat podbije na usługach, wydałby na byle ciągnik i jakaś maszynę z 40 tys pojechal na usługę, większą awaria i zysk z usługi plus dokładka na remont to by zdanie zmienił 

Jak mi więcej nie potrzebne to po co się nadrabiać 🤔

Po coś na gospodarstwie robię 😉 za to że pracuje to niech naprawia maszyny 

Jeszcze tego by brakowało żebym robił na gospodarstwie i jeszcze ze swoich maszyny naprawiał 

To już był wolał w gospodarstwie nic nie tykać i na usługi nie jeździć 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano

Haefik ja tak teraz dumam, skąd Twoje uprzedzenie do kurpsi? Może Ci który babę wyolował a? 

9 minut temu, pedro2 napisał:

AZPP, wygoogluj. płuca siadają

Nie dziwota, jak pierwszy raz po nią pojechałem to z dzidami gonili. 🙆

A coś ukradł? Bez powodu by Cię nikt nie gonił. Jak już dziś tu któryś wspominał za darmo to nawet wpierdzielu nie dostaniesz 

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Jak mi więcej nie potrzebne to po co się nadrabiać 🤔

Po coś na gospodarstwie robię 😉 za to że pracuje to niech naprawia maszyny 

Jeszcze tego by brakowało żebym robił na gospodarstwie i jeszcze ze swoich maszyny naprawiał 

To już był wolał w gospodarstwie nic nie tykać i na usługi nie jeździć 

O tym mówię, dokładać z gospodarstwa żeby jeździć na usługi to jaki to sens ?  Kiedyś może to zrozumiesz, chociaż szczerze wątpię bo myślenie masz jak młody gniewny 16 latek 

• Like 4
Opublikowano
37 minut temu, slawek74 napisał:

jaki dzień 🤔🤪

weź kurierem za pobraniem puść z połowę 😉😀

To ty nie wiesz że poniedziałek święto majstra 

Każdy szanujący się majster w poniedziałki świętuję znaczy jeszcze świętuje 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

10 minut temu, DANDYS napisał:

a sipme trzeba wyłączać do opuszczania klapy?

A jaką musisz wyłączać ? 

no weglerke nie wyłączyłem , a ta ma takie załączanie bo przestaje się kręcić ten łańcuch i jak opuszczam to sia załącza i boję się że popsuje się

• Confused 1
Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

O tym mówię, dokładać z gospodarstwa żeby jeździć na usługi to jaki to sens ?  Kiedyś może to zrozumiesz, chociaż szczerze wątpię bo myślenie masz jak młody gniewny 16 latek 

Jakie dokładać 🤔 to co zarobię z usług to mam jako za robotę w gospodarstwie

Pierdzielisz tak jak bym tymi maszynami tylko na usługi jeździł 🤦 a jak robią na gospodarstwie to nic się nie psuje ? Jak jebła pompa paliwowa albo rozdzielacz to przez to że owinalem 500 zwijek na usługach ? 

Jak ciągnik robi 400-450mth na gospodarstwie i z 50mth  na usługach to psuje się tylko od tych godzin na usługach ? 

Co innego jak by te maszyny tylko robiły na usługach a one robią mała część na usługach a resztę w gospodarstwie 😉

Opublikowano
5 minut temu, DANDYS napisał:

no weglerke nie wyłączyłem , a ta ma takie załączanie bo przestaje się kręcić ten łańcuch i jak opuszczam to sia załącza i boję się że popsuje się

Nie popsuje, tam jest sprzęgło kłowe, w warfamie mam to samo, stare kronki też to miały, przesmaruj tylko kły żeby się ślizgały przy schodzeniu. 

6 minut temu, TheraRolnik napisał:

Jakie dokładać 🤔 to co zarobię z usług to mam jako za robotę w gospodarstwie

Pierdzielisz tak jak bym tymi maszynami tylko na usługi jeździł 🤦 a jak robią na gospodarstwie to nic się nie psuje ? Jak jebła pompa paliwowa albo rozdzielacz to przez to że owinalem 500 zwijek na usługach ? 

Jak ciągnik robi 400-450mth na gospodarstwie i z 50mth  na usługach to psuje się tylko od tych godzin na usługach ? 

Co innego jak by te maszyny tylko robiły na usługach a one robią mała część na usługach a resztę w gospodarstwie 😉

No to dla ciebie te 50 godzin ma taką wartość że bierzesz to pod uwagę ?

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Haefik ja tak teraz dumam, skąd Twoje uprzedzenie do kurpsi? Może Ci który babę wyolował a? 

A coś ukradł? Bez powodu by Cię nikt nie gonił. Jak już dziś tu któryś wspominał za darmo to nawet wpierdzielu nie dostaniesz 

a jaki ja tam uprzedzony. 

jam nawet do czasu udzielania się w tym temacie nie wiedziałem że Kurpie w ogóle istnieją 🙉

jakieś tam kiedyś legendy były, ale jam myślał że to takie tylko bajki o plemionach Kurpioskich. 

Opublikowano
9 minut temu, DANDYS napisał:

Na sprzęgle z prawej strony łańcuch rozłącza 

Naszykuj sobie śrub na walce, nieraz lubi obciąć 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v