Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może i ja bym się wybrał 🤔 godzinka drogi.

2 minuty temu, Leszy napisał:

Jedziemy z dzieciakami(jeśli wszystko będzie ok), więc trochę to udręka, ale może coś ciekawego się zobaczy. ;)  

To jest na tym targowisku przed obwodnica koło niu Holanda?

Opublikowano

Mam pytanie, jezeli wykosilem w czwartek łąkę, w piatek ją raz przewrocilem to gdybym zbelowal w niedziele a owinął w poniedzialek to bylaby z tego sianokiszonka? Czy to juz za suche? Ogolnie trawa gęsta byla,część pod drzewami. Kurcze bo w poniedzialek deszcz od poludnia podają to z rana moglbym owinąć, i tak sie zastanawiam co teraz robic🤔

Opublikowano
7 minut temu, Belaruss820 napisał:

Mam pytanie, jezeli wykosilem w czwartek łąkę, w piatek ją raz przewrocilem to gdybym zbelowal w niedziele a owinął w poniedzialek to bylaby z tego sianokiszonka? Czy to juz za suche? Ogolnie trawa gęsta byla,część pod drzewami. Kurcze bo w poniedzialek deszcz od poludnia podają to z rana moglbym owinąć, i tak sie zastanawiam co teraz robic🤔

Jak zbelujesz w niedzielę będziesz miał grzech ciężki 

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Kurde dziś jak Dawid, dopiero ofutrowane :o

ALe komary tną jakby na kacu były :o

Ja przed chwilą skończyłem 👍

42 minuty temu, danielursus3p napisał:

Chyba że słabo zbije zwijki to będzie lekki 🙊

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, 6465 napisał:

W tej okolicy. Za budynkami ARIMR Płońsk. Wejście tą samą bramą. 

• Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, danielursus3p napisał:

A propos. Nigdy więcej roboty z podpitymi. Ja pier... więcej się człowiek narobił jakby sam robił 

No, po spożyciu to przeważnie jedyne roboty jakie mnie czekają to podlać tunele, kury zamknąć i się do snu ululać.

Słonecznie i nawet ciepło.

Opublikowano
6 godzin temu, 6465 napisał:

Tak jak @Łolek pisze, jedz do Bratoszewic

Podobno mają tam mojego dawnego sąsiada orderami i medalami obwieszać 

• Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, danielursus3p napisał:

Pytam poważnie. Gdyby nie zapowiadali deszczu to bym sie nawet nie pytal i we wtorek robił siano, a tak chcialem sie dowiedziec czy to nie za dlugi czas na sianokiszonke. Wole cos zebrac,niz zbierać gnój z łąki 

Opublikowano
soltys48 napisał:

16 minut temu, Karol6130 napisał:

Kiedyś mówiłeś że kuhna dla Grześa szkoda, w tym by chodził 😉

Wysłać po flachę i nie wróci 

Grabi słoneczkiem,jeno też mu jakiegoś ciunika kupić bo IHC sprzęgnięty z kuną 

a jakiegoś mtz''y'' nie masz gdzieś skitranego 🤔

Opublikowano
11 godzin temu, Łolek napisał:

Się  wszystkiego dowiesz   3 tygodnie po ślubie to jak 3 lata przed taką wiedzę posiądziesz 

To jakieś potajemne zaproszenia są 🤔

No to rzeczywiście, aż strach się żenić 🤨

Opublikowano
23 minuty temu, bratrolnika napisał:

Tak jak @Łolek pisze, jedz do Bratoszewic

Podobno mają tam mojego dawnego sąsiada orderami i medalami obwieszać 

Kiedyś to lubiłem jeździć z dziećmi i na wystawę zwierząt i na maszyny a teraz to mi się jakoś nie chce, żonka nie jeździ że mną bo to nie zabawki dla niej to mus na kanapie poleżeć 

1 minutę temu, Dziad932 napisał:

No to rzeczywiście, aż strach się żenić 🤨

Żeń się  bo jak się człek ożeni to się i odmieni 

A po drugie to czemu masz mieć lepiej niż my 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 11.06.2022 o 20:54, Marcin133 napisał:

Żona to bardziej internetowo przez allegro działa...no jest parę modeli kwestia wieku i rozmiaru małżonki😀

Ślubne nie ale na poprawiny jak najbardziej 😀

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Belaruss820 napisał:

5 godzin temu, danielursus3p napisał:

Pytam poważnie. Gdyby nie zapowiadali deszczu to bym sie nawet nie pytal i we wtorek robił siano, a tak chcialem sie dowiedziec czy to nie za dlugi czas na sianokiszonke. Wole cos zebrac,niz zbierać gnój z łąki 

teścia pytaj 🤭

Dziad932 napisał:

9 godzin temu, Marcin133 napisał:

Żona to bardziej internetowo przez allegro działa...no jest parę modeli kwestia wieku i rozmiaru małżonki😀

Ślubne nie ale na poprawiny jak najbardziej 😀

Poprawin nie będzie 

Zresztą nie wiem czy ślub brać , wczoraj znów focha strzeliła bo będe siano przegrabiać zamiast spędzać czas razem 🙆‍♂️

Ty nie mususz poprawiać 🤭 ktoś za Ciebie to zrobi 🤪

odpuścić jak tak szukaj drugiej 🤪

Opublikowano
14 minut temu, Łolek napisał:

Kiedyś to lubiłem jeździć z dziećmi i na wystawę zwierząt i na maszyny a teraz to mi się jakoś nie chce, żonka nie jeździ że mną bo to nie zabawki dla niej to mus na kanapie poleżeć 

Żeń się  bo jak się człek ożeni to się i odmieni 

A po drugie to czemu masz mieć lepiej niż my 

Marek ale obu stronom się odmieni 🤔

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał:

teścia pytaj 🤭

Dobry żarcik z rana😀 On juz nie ma nic do gadania. Sam powiedział,rób jak uważasz ja to juz nie bede sie wtrącał. Tyś krowiarz,to mi moze podpowiedz. Chociaz wg mnie trzeba zbelowac, moze cos z tego wyjdzie. Kiedys napisałeś,jak nie zrobisz to sie nie dowiesz,czy jakos tak😀 Ale tak jak ktos tez napisal,ze forum robi sie juz troche jako podśmiechujki niz porady. Trawa byla przeznaczona na siano i na spokojnie jutro bym zebral albo we wtorek ale pogoda nie pozwoli i moja praca poszlaby psu w dupe.

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

Byłem z bratoszewicach z 5lat temu to szału nie było.

Masz rację to już nie to 

12 minut temu, Dziad932 napisał:

Marek ale obu stronom się odmieni 🤔

Specjalistą nie jestem bo mam dopiero pierwszą żonę, ale może tak być 

Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał:

Byłem z bratoszewicach z 5lat temu to szału nie było.

Ja też byłem z 5 lat temu 🙂

Opublikowano
danielursus3p napisał:

7 minut temu, Belaruss820 napisał:

Bele też będą w miarę ciężkie. 😉

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Masz rację to już nie to 

Specjalistą nie jestem bo mam dopiero pierwszą żonę, ale może tak być 

Oby to było prawdą ,bo na zmiany za późno 😊

Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Dobry żarcik z rana😀 On juz nie ma nic do gadania. Sam powiedział,rób jak uważasz ja to juz nie bede sie wtrącał. Tyś krowiarz,to mi moze podpowiedz. Chociaz wg mnie trzeba zbelowac, moze cos z tego wyjdzie. Kiedys napisałeś,jak nie zrobisz to sie nie dowiesz,czy jakos tak😀 Ale tak jak ktos tez napisal,ze forum robi sie juz troche jako podśmiechujki niz porady. Trawa byla przeznaczona na siano i na spokojnie jutro bym zebral albo we wtorek ale pogoda nie pozwoli i moja praca poszlaby psu w dupe.

Jak nie jesteś pewny to lepiej owinąć, nawet jak będzie za suche to najwyżej tylko zapachu kiszonki złapie 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Jak suchsze owiniesz folią to nic się nie stanie ładnie się przechowa a i jak dziura się trafi to nie zgnije, jak ma nie być pogody to zwijaj i się nie zastanawiaj 

33 minuty temu, Dziad932 napisał:

Poprawin nie będzie 

Zresztą nie wiem czy ślub brać , wczoraj znów focha strzeliła bo będe siano przegrabiać zamiast spędzać czas razem 🙆‍♂️

Ile ona ma lat i ile jesteście razem, to nie wie z czego żyjesz 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v