Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Czemu? Przecież jak ją poznałem to wróciło szczęście w miłości. Tylko cholera zacząć robić musiałem żeby utrzymać co wygrałem🤭🤭🤭

Była i u nas akcja że gość żonę w karty przegrał. Po tygodniu wykupił. Jaka stawka była? 

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

No to jak, maszyna za 20, płacone gotówką to nie zakup bez kredytu???

I tak można odkładać w nieskończoność nakupi się "okazji" a to co miało być dalej nie będzie bo kasa się rozejdzie 

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

Cycepy kupiłeś?

Nie moje już Darkowi pisałem

2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Nie no, jak by sprzedał 40 szt bydła na raz to też by weszła taka kasa na konto 😉 tylko ile wtedy trzeba trzymać ? 200 ? 300 ? Pewnie mało 

Wystarczy sprzedac 20 na raz,a w roku 60 i jest dobrze

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Nie no, jak by sprzedał 40 szt bydła na raz to też by weszła taka kasa na konto 😉 tylko ile wtedy trzeba trzymać ? 200 ? 300 ? Pewnie mało 

Żeby sprzedać 40 byków na raz wystarczy trzymać 40 byków, nie trzeba 200 ani trzystu

3 minuty temu, Agrest napisał:

Czemu? Przecież jak ją poznałem to wróciło szczęście w miłości. Tylko cholera zacząć robić musiałem żeby utrzymać co wygrałem🤭🤭🤭

A no to chyba że tak

Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

I tak można odkładać w nieskończoność nakupi się "okazji" a to co miało być dalej nie będzie bo kasa się rozejdzie 

Jak masz sieczkę we lbie i tobą rządzą okazje a nie określony wcześniej cel, to nic nie poradzę

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

O kurła, to dobrze, że siedzę na 4 literach bo by zabrakło czasu na obijanie się.

Nie bierz na poważnie. Teraz z roku na rok robię mniej. Sytuacja na rynku i zdrowie to wymusza. A co za tym idzie mniej ruchu się znowu zdrowie się pogarsza...

Opublikowano
soltys48 napisał:

Wystarczy sprzedac 20 na raz,a w roku 60 i jest dobrze

A do tego nie wydawać kasy po drodze na głupoty "okazję" tylko dążyć do celu w odkładaniu na to na co się odkłada.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Żeby sprzedać 40 byków na raz wystarczy trzymać 40 byków, nie trzeba 200 ani trzystu

A no to chyba że tak

Jak masz sieczkę we lbie i tobą rządzą okazje a nie określony wcześniej cel, to nic nie poradzę

Masz 40 sprzedaż 40 kupisz np. ciągnik i co dalej ?

Dla tego ja wolę kredyt kupić co trzeba i wtedy wiesz że nie ma "okazji" bo bank czeka 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Nie bierz na poważnie. Teraz z roku na rok robię mniej. Sytuacja na rynku i zdrowie to wymusza. A co za tym idzie mniej ruchu się znowu zdrowie się pogarsza...

Powiedzmy, że biorę na pół serio. A zdrowie to w zasadzie komu się polepsza... Choć ostatnio Seniorce doktor powiedział, że by musiała jej na głowę upaść cegła w drewnianym kościele... Mimo, że we wrześniu wylądowała na 4 dni w szpitalu.

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

dlatego jeszcze rok i posplacam te. mniejsze dwa i zostanie ziemia, jedynie na ziemię wezmę kredyt a tak to nigdy kredytów....

Po ile tam u was ziemia?

Może chciałbyś sprzedać  i wziąć w dzierżawę za 3000zł hektar?

Bym zainwestował w granicach rozsądku🤭

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Masz 40 sprzedaż 40 i co dalej ?

Dla tego ja wolę kredyt kupić co trzeba i wtedy wiesz że nie ma "okazji" bo bank czeka 

A ile tych kredytów przez ostatnie np. 5 lat wziąłeś??? Tylko osobiście, nie ojciec ani wujek

Opublikowano
30 minut temu, Agrest napisał:

Ale Kalina podaje temperaturę w salonie🤭

Skąd wiedziałeś? Nie widzę Ciebie u mnie w salonie ;) 

26 minut temu, soltys48 napisał:

Jak napisałem posta to sobie o tym pomyślałem

Następny żartowniś...

Z taką mądrością to powinniście zacząć się obawiać, że was ruskie na komputery przerobią xD 

• Haha 3
Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

To trzeba kupować z sensem. 

W 21 roku na same maszyny i inne pierdoły które będą służyć długi czas w  gospodarstwie wydałem około 80000 zł.

Z 15 ha bez kredytu 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

A ile tych kredytów przez ostatnie np. 5 lat wziąłeś??? Tylko osobiście, nie ojciec ani wujek

Jak bym mógł to i bym wziął na kolejne maszyny  ;)

A większość maszyn jest właśnie na kredyt i maszyna sama siebie spłaca 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
Agrest napisał:

dlatego jeszcze rok i posplacam te. mniejsze dwa i zostanie ziemia, jedynie na ziemię wezmę kredyt a tak to nigdy kredytów....

Po ile tam u was ziemia?

Może chciałbyś sprzedać  i wziąć w dzierżawę za 3000zł hektar?

Bym zainwestował w granicach rozsądku🤭

jako że u nas sami duzi bo zachodniopomorskie to 30tys ale ciężko cos kupić bo lecą do dużych i płacą od ręki. 2011r 3klasa 7ha chłop sprzedał po 13tys/ha , gdzieś 2014-2016 za 4-5 klasę 15tys , eh że. ja. nie był starszy wtedy

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

3 minuty temu, bratrolnika napisał:

A no to chyba że tak

Masz 40 sprzedaż 40 kupisz np. ciągnik i co dalej ?

Jak zlikwidujesz krowy to skończą się kredyty bo z paru bycķów tak łatwo nie spłacisz gdy co miesiąc nie będzie wypłaty 😉

• Like 2
Opublikowano

jako że u nas sami duzi bo zachodniopomorskie to 30tys ale ciężko cos kupić bo lecą do dużych i płacą od ręki. 2011r 3klasa 7ha chłop sprzedał po 13tys/ha , gdzieś 2014-2016 za 4-5 klasę 15tys , eh że. ja. nie był starszy wtedy

A teraz ile ? U nas za 4-5 klasę trzeba dać 45-50 tys 

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Jak bym mógł to i bym wziął na kolejne maszyny  ;)

A większość maszyn jest właśnie na kredyt i maszyna sama na ten kredyt zarabia 

Wytłumacz mi jak pronarka ma zarabiać na kredyt jak mnie przekonasz to wezmę i kupie 😛😛

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Jak zlikwidujesz krowy to skończą się kredyty bo z paru bycķów tak łatwo nie spłacisz gdy co miesiąc nie będzie wypłaty 😉

Dla tego byćków będzie więcej tak żeby co miesiąc 3-4 sprzedać 

Opublikowano

No to szukaj działkę  piszemy na 20lat dzierżawę 2500 plus rewaloryzacja o inflację i gra muzyka.

A i dla @bratrolnika też coś znajdź,  ale warunki z nim negocjuj😁🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v