Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to był przypadek. 

przypadkiem przesypales truskawkę na rynku a nie w domu 🤣

Opublikowano
soltys48 napisał:

Dziś gość przeszedł sam siebie. Byłem na giełdzie i kupiłem truskawki,niby plantator z EWI a że nie miałem kobiałek to policzył kaucję i mówi będziesz następny raz podejdź oddasz oddam kasę. Poszedłem do auta wysypuje truskawki a tam k**wa od polowy pół na pół zielenizna i zgnitki. Wróciłem do dziada i pokazuje a on mi że to nie jego. Nóż k**wa 5 minut wcześniej byłem u niego. Zacząłem się drzeć to chyba całą piła mnie słyszała. W końcu mówi że chyba pracownik(którego nie było)dał mi odpad.  Cały dół tak rowniótko poukładane że za Chiny ludowe nie było opcji żeby to był przypadek.

To ty stary wyga i nie wiesz, że się przesypuje przy nim?

Opublikowano

A ja juz pier**le tą rotacyjną. Że tez trawa musiala taka wyrosnąc duza. Ehhh,zamiast cos uzbierac kasy to czlowiem wydaje. Jak mysliscie ile taka szyba kosztuje? Bo solar cos chyba ponad 2tysie caly kompletny. Próbowałem dodzwonic sie do producenta to nawet odebrać telefonu nie mogą. Najlepiej szukac uzywki zeby szybe przełożyć i byloby ok. Panel pod spodem caly,zadnych problemow z grzaniem wody

20220531_135730.jpg

Opublikowano
46 minut temu, stempos1980 napisał:

Nie ma dmuchawy tylko miarkownik ciągu.

Ustawiasz temperature na miarkowniku i on sam reguluje wielkość szczeliny podczas spalania i jak dobije do ustawionej temperatury zamyka dopływ powietrza..

Do innych bajerów musisz doplacic

Dzień dobry wszystkim 

🌧️🌧️🌧️🌧️ 

Maj zostawił 41l deszcz.

W ostatniej chwili poratował uprawy na glinach.

Adam jakie bajery jeszcze można ? Bo wczoraj sołtys dzwoni i mówi mi że do końca roku w naszym województwie można tylko palić bezklasowych kotłach , ale ta ekologia nas prostuje 🤨 , i kolejny wydatek a bycki tanieją 😕

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

A ja juz pier**le tą rotacyjną. Że tez trawa musiala taka wyrosnąc duza. Ehhh,zamiast cos uzbierac kasy to czlowiem wydaje. Jak mysliscie ile taka szyba kosztuje? Bo solar cos chyba ponad 2tysie caly kompletny. Próbowałem dodzwonic sie do producenta to nawet odebrać telefonu nie mogą. Najlepiej szukac uzywki zeby szybe przełożyć i byloby ok. Panel pod spodem caly,zadnych problemow z grzaniem wody

20220531_135730.jpg

Kup samą szybę zwykła u szklarza. Przyklej na klej do szyb i gitara. To nie szyba produkuje energię, a to co jest pod nią.

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, Belaruss820 napisał:

Jak mysliscie ile taka szyba kosztuje?

Co spadło na tą szybę że zdołało ją wybić? 

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

received_730581621476351.jpeg

To i może by przeszło gdyby nie te drony do jakości powietrza. 

Opublikowano
16 minut temu, Bananek napisał:

To ty stary wyga i nie wiesz, że się przesypuje przy nim?

Nie miałem w co....

Popytałem i ponoć co drugi dzień jest. W sobotę pojadymy z Grzesiem,drugi raz taki numer i wp***dol dostanie przy ludziach

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Ta ekologia to mi się wydaje że tylko do zimy będzie. A żeby tak ze 30 na minusie dowaliło z miesiąc 😂 

received_730581621476351.jpeg

To będą płakać szczególnie młodzi...sąsiad kierowca w budowlanym zawiózł zaprawę w workach po 25kg i pustak do szkoły o profilu budowlanym. To k**wa mówił że paletę 10 chłopa z godzinę rozładowywali i stękali że ciężko, a byli tacy że po woreczku i stwierdzenie ,,pier**lą niech nauczyciel sam nosi"🙆‍♂️

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Bananek napisał:

Kup samą szybę zwykła u szklarza. Przyklej na klej do szyb i gitara. To nie szyba produkuje energię, a to co jest pod nią.

też myślałem nad opcją u ,szklarza ,a nie z okna ,bo te okienne terażniejsze pokryte są jakimiś atomami srebra i odbijają promienie słoneczne

Opublikowano
9 godzin temu, Dziad932 napisał:

No zapas na ten tydzień przywieziony 😉 , bida na dobrą szynkę nie starcza z tego mlecka 🤷‍♂️

IMG20220601214313.jpg

Ja z dwa tygodnie temu kupiłem 1,5kg pasztetowej i kilo kaszanki. Tyle mi do zimy aż wystarczy a może i dłużej. Jak smak najdzie to się rozmrozi i zje. 

3mm za noc. 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Jeśli tak to wprawienie nowej niewiele pomoże. 

stara była pewnie wprawiona prawidłowa, tylko przy montażu lekko przekosili ramę , nawet 2mm robi różnicę, skoki temperatur plus lekkie uderzenie mechaniczne i jest efekt

zamontowałem w życiu kilkaset okien , przy wadliwym montażu uderzenie ptaka w szybę powoduje ten sam efekt, czasem wystarczy nagła zmiana temperatury i szyba w maczek.

Opublikowano
19 minut temu, Belaruss820 napisał:

20220531_135730.jpg

O tak w górę kamień poszedł😮 ? Ale że  koło  domu kosileś to chyba pech Cię prześladuje ostatnio🤔

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja z dwa tygodnie temu kupiłem 1,5kg pasztetowej i kilo kaszanki. Tyle mi do zimy aż wystarczy a może i dłużej. Jak smak najdzie to się rozmrozi i zje. 

3mm za noc. 

Tyle kaszanki to na jednym posiedzeniu jem😋

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

3mm za noc. 

Piotrze 1,5 kg to ja sam zaraz na śniadanie zjem 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, PAN88 napisał:

U Ciebie takich szkód narobiło Adamie?

Na szczęście nie ale wszystko przed nami 🙄 

To jest Nowe Miasto powiat Płoński 

@Dziad932 dopłata do sterownika i dmuchawy.

U nas też do końca tego roku chyba bezklasowe ale w d*pie z ich ekologia.

Najpierw ludzi zmusili do wymiany ogrzewania na ekologię a teraz zmuszają ludzi do palenia wszystkim co jest palne.

Będzie segregacja śmieci palne i nie palne🙄

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
  • Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v