Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Dziad932 napisał:

I do znajomych z af jechać 😛

Marek bo ja wtedy coś pilnego robiłem 

Ja tylko tak, każdy niech robi  co uważa za słuszne 

• Like 3
Opublikowano
32 minuty temu, gregor1284 napisał:

Wosów nikt nie chwali chyba 🤔 toć to kurpsioskie tablice wos. Z tym Lublinem dumałeś? 

Nieoficjalnie to ja mam 

A na ile metrów Ci rzuca ? Bo kupiłem rano i niby ma regulowane 12-18m ale wydaje mi się że bardziej 10-15 na tych z tego co kojarzę 

Opublikowano
11 minut temu, Łolek napisał:

Ja tylko tak, każdy niech robi  co uważa za słuszne 

Ale mogłem zarezerwować 😛

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

A na ile metrów Ci rzuca ? Bo kupiłem rano i niby ma regulowane 12-18m ale wydaje mi się że bardziej 10-15 na tych z tego co kojarzę 

Ty to jesteś łobrotny 

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Sadzenie ziemniaka 👍

IMG_20220528_103608.jpg

Weź no się wodą polej bo się zatrzesz tu qq tu pyry matko jedyno 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Sadzenie ziemniaka 👍

IMG_20220528_103608.jpg

Nie za wcześnie?😁 Ile ta 30stka pali że cysterna na końcu musi stać?

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

A bo byłem po części dostałem powiadomienie z olx że się nowe ogłoszenia pojawiły, patrzę no by pasował. To telefon, obejrzałem, klepnalem cenę i wieczorem pojadę go przywieźć.

3 minuty temu, Łolek napisał:

Ty to jesteś łobrotny 

Przed chwilą, 6465 napisał:

Co to za twór to koło z boku?

Często spotykane u nas to było, bo w piachu nieraz się ta sadzarka na boki bujała, a koło nie miało zaparcia, tak niby lepiej napęd przekazuje.

Opublikowano
57 minut temu, 6465 napisał:

Jakoś nie mam głowy. Po opłatach jest niech stoi. Może na raz się przyda.

na Nieborowie Lublina mają na części, coś tam chyba szukałeś. Tyle że u tego drugiego, nie ego mojego znajomka. Ale jakby co to numer mam

Opublikowano
3 godziny temu, Łolek napisał:

@bratrolnikazobacz@bratrolnikazobacz jakie fynty 

image000001_2.jpg

Screenshot_20220528_081704_com.android.gallery3d.jpg

Takie pojazdy jak ten na drugim zdjęciu to czasy dzieciństwa. Silniki Andorii przeważnie u nas zakładali bo do Andrychowa blisko, skrzynia w małych z Żuków przeważnie, w większych Star. Wiosną albo jesienią "koncerty" tych silników na polach tylko było słychać. 

Słonecznie ale wietrznie. 

Opublikowano
41 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nie za wcześnie?😁 Ile ta 30stka pali że cysterna na końcu musi stać?

Przelewem więcej wraca niż z baku wylatuje 

IMG_20220517_202452.jpg

42 minuty temu, 6465 napisał:

Co to za twór to koło z boku?

Lubelska sadzarka 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Przelewem więcej wraca niż z baku wylatuje 

IMG_20220517_202452.jpg

Tunel stawiasz😁@Łolek jak pogoda u ciebie bo na FB widziałem że 15 minut temu okolice Łęczycy dostały mocny grad

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

Nietypowe pytanie do was. Czy wasze małżonki posiadają bezprzewodowe odkurzacze? Co o nich sądzą. Czg warto taki kupić?

Nie za miliony oczywiście.

Moja ma już drugiego. Pierwszy uległ awarii i na gwarancji wymiana. Najwygodniejszy jest właśnie brak kabla.

Opublikowano
jacek1296 napisał:

7 minut temu, Bananek napisał:

Nietypowe pytanie do was. Czy wasze małżonki posiadają bezprzewodowe odkurzacze? Co o nich sądzą. Czg warto taki kupić?

Nie za miliony oczywiście.

Moja ma już drugiego. Pierwszy uległ awarii i na gwarancji wymiana. Najwygodniejszy jest właśnie brak kabla.

Jaki model? Warte to pieniędzy?

Opublikowano

Mam takowe pytanko ,w zgrabiarce są 3 przewody bydrauliczne  . Dwa obsługują siłownik dwustronnego działania ,a jeden jak to jeden ,jednostronnego działania,czyli chodzi tu o podnoszenie zgrabiarki na kołach ,np. przy przejeżdzie przez wałek co by gwiazdy go nie rozwaliły  ,powrót oleju następuje poprzez wagę zgrabiarki, czyli jest wymuszony . w dwóch przewodach są zamknięcia przewodów poprzez zawory . Jest do dyspozycji  wolna sześcdziesiątka . Z, tąd że są zawory na dojściach oleju na siłowniki ,zamontowalem trójnik i dwa wyjścia zrobiłem z tego jednego ciągnikowego . Czyli jak zechcę zależnie od potrzeby zamknę dojście oleju  jak do jednego ,tak i do drugiego siłownika .                                                                                                                                              Tylko moje pytanie z ciut innej beczki ,jako że 2 ciągniki chodzą na fuschu ,a dwa ursusy na hipolu nie mogę pracować tymi samymi maszynami ,mógłbym niby zalać fuszem ursusy ,ale one czasem chodzą we wspólnym beczkowozie ,a u tamtego gościa wszystko łazi na hipolu  ... I teraz pomyślałem że za 2 tysiące ogarnę multiplikator z pompą ,zbiornikiem ,rozdzielaczem i przewodami ,i będę go podwieszał do wyżej wymienionych ursusów w miarę potrzeby  ,gdy zechcę pracować na fuschu .  I jest jest zasadnicze pytanie .,do znawców tematu , jaki rozdzielacz mam kupić ,zwykły ,czy ten z funkcją pływającą by mógł prawidłowo działać ten siłownik z jednym przewodem ,czy może jeszcze jakiś inny  ?.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v