Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Chyba przekimam w samochodzie, u ciebie na przejeździe

Ceny szalone, fakt. Tu u nas to główna atrakcja ta Energylandia. No jest jeszcze niby Park Miniatur w Inwałdzie i Dinozatorland no i byłoby chyba na tyle. Muzeum Auschwitz - Birkenau to nie dla was jak z dziećmi i to raczej małymi. 

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Szczerze mówiąc, to w tym roku najchętniej nie jechałbym nigdzie

Mnie żona na Zamość chce wyrwać. Na szczęście tylko na przedłużony weekend 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Chyba przekimam w samochodzie, u ciebie na przejeździe

Kolejowym? 🤔 Mógłby to być wieczny odpoczynek.

hubertb napisał:

Mnie żona na Zamość chce wyrwać. Na szczęście tylko na przedłużony weekend

To, że chce pojechać za most nie znaczy, że masz ją wziąć do Zamościa. 😉

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ceny szalone, fakt. Tu u nas to główna atrakcja ta Energylandia. No jest jeszcze niby Park Miniatur w Inwałdzie i Dinozatorland no i byłoby chyba na tyle. Muzeum Auschwitz - Birkenau to nie dla was jak z dziećmi i to raczej małymi. 

w domu wymyślili mi że w tym roku góry chcą zobaczyć

myślę sobie że to głupi pomysł, ale zostałem przegłosowany, demokracja psia jego mać

zapowiedziałem że Zakopane odpada, że jak już to gdzieś coś z boku, i teraz są dwie opcje, w twoją stronę, albo w drugą, w okolice Tarnowa, aczkolwiek nie wiem w ogóle co tam mozna zobaczyć

Opublikowano
22 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie wieje u Ciebie?

A no wieje, jak codziennie. zj***na pogoda w tym roku. Ale mam te ezektory dwustrumieniowe to mgły nie ma na pół pola przy pryskaniu.

22 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie wieje u Ciebie?

A no wieje, jak codziennie. zj***na pogoda w tym roku. Ale mam te ezektory dwustrumieniowe to mgły nie ma na pół pola przy pryskaniu.

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

myślę sobie że to głupi pomysł, ale zostałem przegłosowany, demokracja psia jego mać

zapowiedziałem że Zakopane odpada, że jak już to gdzieś coś z boku, i teraz są dwie opcje, w twoją stronę, albo w drugą, w okolice Tarnowa, aczkolwiek nie wiem w ogóle co tam mozna zobaczyć

Beskid Żywiecki. Do Korbielowa jedź. Apartament ogarniesz, na Słowację wystarczy za pilsko przejść, chodzić jest gdzie, Szczyrk, Żywiec blisko. 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

w domu wymyślili mi że w tym roku góry chcą zobaczyć myślę sobie że to głupi pomysł, ale zostałem przegłosowany, demokracja psia jego mać zapowiedziałem że Zakopane odpada, że jak już to gdzieś coś z boku, i teraz są dwie opcje, w twoją stronę, albo w drugą, w okolice Tarnowa, aczkolwiek nie wiem w ogóle co tam mozna zobaczyć

Może wystarczy im widok na Beskidy? Zawsze to 150km przed Zakopanem.

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

Ale mam te ezektory dwustrumieniowe to mgły nie ma na pół pola przy pryskaniu.

Pryskało się z początku i wirówkami 🤭 Ale to dawno temu było. 

3 minuty temu, DANDYS napisał:

gdzie w góry tam węże, nigdy w życiu..

Ja tak o morzu mówię, gdzie do wody i piachu się pchać, nigdy.

Opublikowano

trzeba się powoli zbierać do przedszkola na przedstawienie i sprawdzić jak się te mamuśki starzeją i porównać z upainkami. 

Opublikowano

Jakie wymiary kosza zasypowego/przyjeciowego na zboże  macie u siebie? Głównie posiadam d47. Nie planuje nic kupować, ale gdyby nawet to po długości idzie zrobić zapas i kipować np na 2 razy

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, bratrolnika napisał:

Iwonicz krynica itp malownicze krajobrazy i dużo ścieżek do połażenia. W Rymanowie jeszcze taniej. To że to miejscowości uzdrowiskowe się nie przejmuj.   

Edytowane przez hubertb
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

trzeba się powoli zbierać do przedszkola na przedstawienie i sprawdzić jak się te mamuśki starzeją i porównać z upainkami. 

Myślisz coś zmienić na wschodni model?🤭

Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Myślisz coś zmienić na wschodni model?🤭

drugiej żony szukam, ale czy ze wschodu 🤔

chociaż w takim przypadku tesciowa daleko 🤣

Opublikowano
4 minuty temu, Mecha napisał:

Jakie wymiary kosza zasypowego/przyjeciowego na zboże  macie u siebie? Głównie posiadam d47. Nie planuje nic kupować, ale gdyby nawet to po długości idzie zrobić zapas i kipować np na 2 razy

Mój kupczy ma 90x100 I głęboki na 35cm. 

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

I UJ kolumnę szlak trafił w ciapku😡

Załóż hydrostatyczne i daj sobie spokój. Wiem że rok trudny ale na prawdę warto zainstalować, raz że ciągnikiem pracuje się dwa razy wygodniej dwa naprawa kolumny też do tanich i przyjemnych nie należy. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Marcin133 napisał:

@Łolek to cięcie się przesunęło? Teraz też cały czas deszcz nadają. U nas wczoraj gnojówka poszła a dzisiaj saletra. Jak tak dalej będzie to 2p będzie lepszy od pierwszego.

No czekam na pogodę 

Opublikowano
12 minut temu, GRZES1545 napisał:

Mój kupczy ma 90x100 I głęboki na 35cm. 

90cmx 100cm?? Ja potrzebuję do podajnika kubełkowego i nie mam nie wiadomo jakich ilości, nawet nie przeszkadzałoby mi zsypowanie przez okienko w bocznej/tylnej burcie. Już pisałem tu w różnych tematach o takim mniejszym to wszyscy mówią żebym robił normalnie na cały bok przyczepy 

Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Załóż hydrostatyczne i daj sobie spokój. Wiem że rok trudny ale na prawdę warto zainstalować, raz że ciągnikiem pracuje się dwa razy wygodniej dwa naprawa kolumny też do tanich i przyjemnych nie należy. 

Na tą chwilę to mnie nie stać wydać 3 tys.

Tak wygląda śruba kontrujaca założona w listopadzie  

Półksiężyce są krzywe 

IMG_20220526_105548.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v