Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
58 minut temu, Rolnik1973 napisał:

12 l 

Jutro znowu ma padać, zaraz znowu woda stanie w polu 

I nici z suszowego 😅🤣

Chyba że Vateusz ta powodziowe z naszych podatków

Opublikowano
50 minut temu, kizak napisał:

Podobne ,ale to tylko w 1 klasie ,póżniej dinozaury wyzdychały i dali z oddzielnymi krzesełkami ,😐

Nie wszystkie dinozaury jeszcze wyzdychały...

44 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kurła, ja Turdusa tera kupił bo Superolu na stanie nie było. Trza będzie kiedy zmienić. 

Wietrznie ale słonecznie. 

Opublikowano (edytowane)

@Agrest jechać kropić od grzyba+mikro+ regulacja jęczmień siany w 3 tygodniu kwietnia? Czy se odpuścić? Bo na jutro jakieś 6l nadają, a za tydzień już po 32 stopnie w dzień 😪. Kurła, te jare to nie dla mnie. Nie umiem tego uprawiać. Z ozimym to bym się nie pier**lil. Dodam, że jakieś 120kgN + na ugorze. No i soldo, więc niby niska odmiana. Pokrzewic się za bardzo nie pokrzewil, max po 1-2 rozkrzewienia. A już zaczyna w źdźbło iść bo 1 kolanko z 2cm od węzła. 

Edytowane przez sadownik12
Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

I cyk Bananek już w domku. 😉

Chyba chcą kurtuazyjnie (skąd ja takie słowa znam 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️) przekazać, że już nie potrzebują pracownika 😉🤭🤭🤭

Opublikowano
3 minuty temu, kris91 napisał:

Tego bólu jeszcze nie znam, może zacznę się bawić 😉🙊🙊🙊

Ja poznałem przypadkowo. To ból z kategorii "śmieszny". Coś ala wleźć w nocy na otwarte drzwi głową. 

Opublikowano
hubertb napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Teraz to chyba zatrudnienie na ćwierć etatu ;) 

Aby płatne jak trzeba. Ja tam moge i wcale nie przychodzić. 😉

kris91 napisał:

6 minut temu, Bananek napisał:

Chyba chcą kurtuazyjnie (skąd ja takie słowa znam 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️) przekazać, że już nie potrzebują pracownika 😉🤭🤭🤭

Jutro będę już normalnie. Te 3 dni musiałem tak wcześniej ze względu na egzaminy. Miałem pewne zadania do zrobienia, które wykonałem i wolny.

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

To teraz odżyjesz, 

No teraz to wszystko na mojej glowie, ale nikt mi sie nie wtraca w robote,spokój. Jak tesc wroci do domu to niech sobie siada na ławce i niech obserwuje z daleka,to bedzie najlepsze rozwiązanie 

żeby Ci kiedyś zięć tez tak nie powiedział 😆

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

Te 3 dni musiałem tak wcześniej ze względu na egzaminy. Miałem pewne zadania do zrobienia, które wykonałem i wolny.

No jak to na egzaminie 🙊🙊😂😂

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

żeby Ci kiedyś zięć tez tak nie powiedział 😆

Bardzo dobrze, jak stary chce robić to niech sam gospodarzy i niech nie przepisuje albo młody niech ma wszystko i kontrolę. Albo mieć na siebie, robić samemu i rządzić albo przekazać młodemu i się nie wtrącać. 

• Like 1
Opublikowano
kris91 napisał:

4 minuty temu, Bananek napisał:

Te 3 dni musiałem tak wcześniej ze względu na egzaminy. Miałem pewne zadania do zrobienia, które wykonałem i wolny.

No jak to na egzaminie 🙊🙊😂😂

No to się zgadza. 😉

Opublikowano
11 godzin temu, hubertb napisał:

Może Podkarpacie, do domu nie wezmę bo i pokoi zbyt mało ale Solankowe Zacisze | Wypoczynek w góralskim klimacie - Solankowe Zacisze (solankowe-zacisze.pl)

Szczerze mówiąc, to w tym roku najchętniej nie jechałbym nigdzie

11 godzin temu, Kallina86 napisał:

Zanim ja to kupię, to już na tyle ulepszą że smug zostawiał nie będzie. 

Z @Dziad932 po rodzinie musi jesteś😁

11 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

http://motellunar.pl/

@bratrolnika To to. 

Kurła, kupa piniendzów za te pokoje, nie ma jak w chałupie siedzieć... Nie myślałem, że aż tyle.

Chyba przekimam w samochodzie, u ciebie na przejeździe

11 godzin temu, jacus napisał:

O nie nie, do Zatora to nie hu hu, zobaczą z daleka ta energylandie i będę musiał tam stać w kolejkach bo mi dzieciaki nie odpuszczą 

3 godziny temu, 6465 napisał:

Kazik to może z debrzyną w jednej ławce siedział 🤔

Wtedy były ławki poczwórne, siedzieli w niej @kizak @debrzyna Mojżesz i Abraham😁

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

No teraz to wszystko na mojej glowie, ale nikt mi sie nie wtraca w robote,spokój. Jak tesc wroci do domu to niech sobie siada na ławce i niech obserwuje z daleka,to bedzie najlepsze rozwiązanie 

Ty, a jakby tak na ten dzień co teściu wróci ze szpitala wywieźć do kogo całe bydło i z dwa traktory??? Że niby likwidacja????

• Like 1
  • Haha 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v