Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Absolutnie, będzie siane późno bo pod koniec października a może i później to trzeba liczyć z 250kg jak nic. 

Z pół hektara dobierz i w normalnym terminie posiej 😉

Opublikowano

Eh, żeby człowiek miał takie problemy co z tym zbożem zrobić potem... 😉. Na woreczki, olx i pójdzie bez problemu.

Opublikowano

pier**lisz pan. Ja też mógłbym się z tym nie pier**lić, bo z czego innego człowiek żyje. Ale przyjemność sprawia, to czemu się ograniczać 😉. Chociaż, te twoje strychy to faktycznie, mogą odpychać 😃. A tak po prawdzie, jak w żniwa wystawiasz na olx po cenie "skupowej" to zaraz ci po te dwie czy trzy tony ktoś przyjedzie i worki z przyczepki mu wrzucisz na busa. Dla chcącego nic trudnego. 

Opublikowano

Tylko po co, skoro jest z czego żyć? Mi zależy tylko na tym aby dla siebie starczyło, czasem coś sprzedać ale wolę te ziemniaki czy kurczaki niż zboże bo na to jest pewny klient. Tyle wystarczy aby się rozruszać a chodzić i szukać pola do dzierżawy to nie dla mnie, miałem parę propozycji ale poodmawiałem. 

Opublikowano

A no to ja na odwrót. Wolę zboże sprzedać niż z ziemniakami się babrać 😃.

Opublikowano
Bananek napisał:

Mój pradziadek. Był wójtem naszej gminy. Co ciekawe, miał imię i nazwisko takie jak ja. 😉 Kto wie, może i ja kiedy będę zarządzać gminą, powiatem, albo co gorsza będem prezydentem. 😉 😂🤣😂

IMG_20220508_182754.jpg

a bandzioch i włosy 🤔🤭😎

Karol6130 napisał:

42 minuty temu, slawek74 napisał:

jak się sprężysz to na dojenie zdążysz 🤭🤪 a bimberek i bałtyk czeka 🤪

OK wyjeżdżam 

IMG_20220508_180844.jpg

nie wiem czy to droga do mnie 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, sadownik12 napisał:

A no to ja na odwrót. Wolę zboże sprzedać niż z ziemniakami się babrać 😃.

Fajniejsza robota z ziemniakami, prawie odpad zostanie bo dużo zużywam, z 2 tony albo lepiej zwierzaki przeżerają. A te 3, nawet 4 tony bez kłopotu, internetu i bez proszenia sprzedam.

Opublikowano

U mnie ziemniaki się nie udają. Turkuć podjadek w ilości multum skutecznie zniechęca do tej uprawy 👍.

Opublikowano
1 godzinę temu, mj23 napisał:

Żona formalności normalnie po staremu załatwiała z Andrzejem , ale coś na rzeczy chyba jest. Podobno W kupił,  a dzierżawi Andrzejowi. Chyba chodzi o te dofinasowania pałacyk plus. Info mocno nie potwierdzone , takie tam ploty.

To nie wiem co mi ten kuzyn nagadał, że imprez przez jakiś czas mają nie robić. Jak coś gadają to na rzeczy musi coś być. 

Opublikowano
Dnia 6.05.2022 o 21:50, Agrest napisał:

Naliściaki pewnie opieprzyły co zielone?

Niestety gorzej, chrząszcze opuchlaka, sprowadzone na własne życzenie. 

Drzewko na zdjęciu nie przezimowało i go nie przycinalem. Widzisz jak pocharata czubki pędów, to wyobraź sobie jak wyglądają pąki, o ile jakieś przetrwały (jakiś ujowy mam aparat i słabo widoczne to zdjęcia nie wstawiam).

Sporą część drzewek poleci.

3 dni temu pryskane Inazuma, dwa dni temu poprawiane mospilanem(wszystko w nocy) widać martwe ale wczoraj dalej powychodziły. Dzisiaj pójdzie jeszcze deltametryna, jutro z rana movento( szkółkarz od którego udało mi się jeszcze załatwić drzewka na straty, to polecił, niby miał podobną akcję). Wszytko dawki zwiększone.

Bym przygzmocil z większego działa, ale w koło początek kwitnienie i pełno uli.

Co jeszcze możesz polecić?

IMG_20220507_162247.jpg

Opublikowano

To że jesienią to zrobiły?

U mnie w jednym roku był nalot naliściakòw. To też ryjkowcowate. Ale to było wiosną. Obgryzały pędy jak sarny.

Zwalczałem często pyretroidami i mospilanem

W sumie to one skądś Ci nalatują ,na chrząszcza nie trzeba wielkich dział tylkk monitorować i doraźnie nawet pyretroid.

Jeśli w glebie są larwy to tylko chloropiryfos.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v