Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pafnucy napisał:

Przed chwilą, Krzak napisał:

A bo odnoszę wrażenie że trochę się ze mnie nabijasz.

a i owszem, ale nie chciałem urazić. sorki jak przesadziłem.

Wybaczam Ci.

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Saletra ma właściwości parzące, desykacyjne, ale czemu to nie zgłębiam tematu.

a no właśnie. gdzieś to było o stosowaniu zamiast randapu.    czyli ostrożnie z tym.

Wybaczam Ci.

znaczy mogę znowu Ci dokuczać? 🤔;)

Opublikowano
4 minuty temu, Krzak napisał:

Biorę kawałek kija i nakładam. Zdejmuje podobnie. Nie powinno się tak robic

Ja raz zakładałem łyżką od opon. Trójki do dziś nie ma.

Opublikowano
6465 napisał:

1 minutę temu, Krzak napisał:

Czemu niby?

A bo nie wierzę że chłopak rozgarnięty co na koparkach pracuje zadaje pytania jak by miał z 10lat. A ten wąż do pompowania owinięty na światłach to rozjebał system. A i jeszcze pasek od sprężarki zawiń na dźwigni zmiany biegów🤣🤣🤣

Ale ze o tą skrzynie biegów ci chodzi czy jak? 🙂

Pafnucy napisał:

1 minutę temu, Agrest napisał:

Saletra ma właściwości parzące, desykacyjne, ale czemu to nie zgłębiam tematu.

a no właśnie. gdzieś to było o stosowaniu zamiast randapu.    czyli ostrożnie z tym.

Wybaczam Ci.

znaczy mogę znowu Ci dokuczać? 🤔;)

Tamto ci wybaczyłem ale dokuczać nie możesz. Postanowienie poprawy powinieneś miec

Opublikowano

Nie. O kluczach w skrzynce i wężu na światłach 🤣🤣🤣. U mnie w tej skrzynce to już jest tyle piachu że klucze się nie zmieszczą 😁

Opublikowano
3 minuty temu, Krzak napisał:

Postanowienie poprawy powinieneś miec

ale ja nie kce...

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Przed chwilą, Pomorzanin1222 napisał:

Jednej wiosny w 3 zbieraliśmy jakieś 130. hektarów.Nawet fajnie się zbierało

Pewnie kamień od kamienia 10 metrów leżał to można iść i zbierać a nie tak jak ziemniaków po kopaczce 

Były i takie pola że hlka na 2.5ha pełna

Opublikowano
6465 napisał:

Nie. O kluczach w skrzynce i wężu na światłach 🤣🤣🤣. U mnie w tej skrzynce to już jest tyle piachu że klucze się nie zmieszczą 😁

No przestań klucz zawsze ci się przyda. Jak kupiłem ciągnik to były tam oryginalne klucze jeszcze w takim pokrowcu. Zrobiłem skrzynkę zamiast akumulatora bo mam jeden 12v i tam mam nawet pasek klinowy na zapas a ten do sprężarki to mam na drążku od biegów 😁. Gaśnica też będzie. Co do koparek to u nas była kiedyś koparka na krótko palona i ogólnie kombinowana taka i ta gąbka się zapaliła od klapy na silniku. Z wiadrami biegali tylko gwizd dobrze ze ujęcie wody było. Wujkowi kiedyś c360by się spalił na pakosie słomy. W obu przypadkach gaśnicy nie było. A i jeszcze butelkę wody też zawsze przy sobie wożę.

Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

Ty mnie nie kuś bo znowu chęci nabiore i będzie wojna w domu 🙆

Jaką tam wojna. Kupisz, zostawisz u mnie. Za parę dni ci zaprowadzę a Lublina wezmę, że niby potrzebuje. Po paru dniach Lublina odbierzesz, a motor zostanie, bo nie będę miał kiedy odebrać, i będziesz sobie jeździł 

Dobry plan???

20 minut temu, Pafnucy napisał:

z tyłu Go posadzisz.

Co to to nie, jeżdżę sam, plecaka nie potrzebuje

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Jaką tam wojna. Kupisz, zostawisz u mnie. Za parę dni ci zaprowadzę a Lublina wezmę, że niby potrzebuje. Po paru dniach Lublina odbierzesz, a motor zostanie, bo nie będę miał kiedy odebrać, i będziesz sobie jeździł 

Dobry plan???

za***isty 😁

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, bratrolnika napisał:

Za parę dni ci zaprowadzę a Lublina wezmę, że niby potrzebuje. Po paru dniach Lublina odbierzesz, a motor zostanie, bo nie będę miał kiedy odebrać, i będziesz sobie jeździł 

Powiem Ci, chyba pierwszy raz tego nie robisz... 

Opublikowano
33 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Piotrek ma chyba taki sam 

Ale tym 30 głęboko nie uprawi 

Żadnym głęboko ciapek nie uprawi  

Dzień dobry wszystkim w nowy miesiącu tego roku i oby maj okazał się lepszy o łagodniejszy dla nas niż kwiecień chociaż kwiecień oddał majowi chłody bo teraz jest -0.3 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v