Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

Jak wam się biegi w 330 zakleszcza ja to sobie dźwignie przedłużcie. Kiedyś średnio co 3 rozrzutnik obornika była zakleszczona, potem ojciec jakoś przedłużył dźwignie i teraz biegi wchodzą paluszkiem i nie zakleszczyła się od kilku lat 

Te wajhe przedłużyć mówisz. Pierw kupię nowy wodzik i pewnie sprzęgło wyreguluje bo już zaczynają te biegi charczeć

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

No gdzie tam. U nich drożej jak u nas bo w euro.

To nie wiem czy mnie stać na taką wycieczkę 

Ale co tam jest ciekawego to możesz wypisać, i na ile dni plan wycieczki, pomyślę 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Możliwe, sprawdzić już nie sprawdzę, bo oddali to na kopalnię Nie wodzik, dźwignie zmiany biegów wymieniał

Pamiętam z kopalni w Wieliczce jak metalowe kotwy, które kilkadziesiąt lat temu były na wierzchu zostały wciągnięte w solny sufit, że jedynie resztki nakrętek widać.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Ale bliżej do ruskich jak od nas 

Niby od początku jak mnie moja pyta gdzie w tym roku jedziemy na wakacje to odpowiadam że NIGDZIE, ale w sumie w tamtą stronę to może może.... Jeszcze w tak doborowym towarzystwie... 

No i jak @HF86 mówi że ropa tania, ale to chyba nie na Litwie ta taniość, nie???

ale jakby na Białorusi wpuścili to I by w ramach tych sankcji człowiek próbę podjąć próbował żeby im tej taniej ropy zabrakło 😁

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Krzak napisał:

nowy wodzik

Ty nie rozróżniasz, nie żaden wodzik tylko dźwignia zmiany biegów, popularnie wajcha...

Dziękuję ślicznie za wyprowadzenie z błędu 🙂

Bananek napisał:

U mnie też wymiana dźwigni pomogła na blokady biegów.

A lżej wchodziły potem?

Opublikowano

Faktycznie, to już czas żeby za jakimiś wakacjami się rozejrzeć 🤔. Dwa lata człowiek nigdzie nie był...

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

ale jakby na Białorusi wpuścili to I by w ramach tych sankcji człowiek próbę podjąć próbował żeby im tej taniej ropy zabrakło 😁

Ty słyszałeś teraz jakie tam są kolejki na granicy, ludzie za kaszą i solą podobno stoją, bo u nas brakuje 

Nie słyszałeś jak ziemniaczany generał mówił w tv???

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Pamiętam z kopalni w Wieliczce jak metalowe kotwy, które kilkadziesiąt lat temu były na wierzchu zostały wciągnięte w solny sufit, że jedynie resztki nakrętek widać.

to  jedno, a druga legenda jak jakiś Podlasiak te Kingę tam lizal 🤭

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Phi, 7 lat chałupa nie opuszczona na dłużej niż 12 godzin... 

A nie no, weekendowo to gdzieś tam się bywało. Ale dla mnie to tak optymalnie 5-6dni, wsiadasz w samolot i sru, lądujesz w Grecji czy innej Bułgarii. Bo cisnąć z Krakowa nad Bałtyk to się nie opłaca. Chociaż, mają z Krakowa puścić pociąg na Chorwację. To też mogłoby być ciekawym doświadczeniem.

Opublikowano
bratrolnika napisał:

2 minuty temu, HF86 napisał:

Ty słyszałeś teraz jakie tam są kolejki na granicy, ludzie za kaszą i solą podobno stoją, bo u nas brakuje 

I to dwa razy. Raz w cerkwi i teraz znów jakoś dziś albo wczoraj.

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

to I na mazury doszło co podlasiaki robią 😃

Opublikowano
4 minuty temu, Krzak napisał:

Dziękuję ślicznie za wyprowadzenie z błędu 🙂

A lżej wchodziły potem?

Przed zablokowaniem dobrze było i po odblokowaniu źle? To jak ześ te biegi rozblokowywał ? 

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

Z gnojowicą można. 

Sprzedaj komuś pod kukurydzę😁

E szkoda , sam to jakoś zutylizuje 

No a jakbym właśnie rozlał opryskiwaczem i wymieszał z ziemią np pod facelie 🤔

Też wypali ?

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A tam, mi najlepiej w domu... Ani języka, to znaczy słabo ani nic. 

chopok, po % to z każdym się dogadasz 😃.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v