Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

No 750 nie była wiele słabsza od litra, a miała gabaryty 600. Dobrze kojarzę że 600 i 750 miały te same ramy i osprzęt, a tylko silniki inne???

Może jakiś przeczulony jestem na takie docinki. 

Tak, ale ogólnie te gixery większe od konkurencji. Dlatego tak mi się uwidziało...

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Darek, pytanie mam. 

Tak sobie rozmyślam od paru dni, że zdało by się uczyć spawać. Polecisz jakąś małą spawarkę dla początkującego, całkowicie zielonego w temacie?

Nie dziaduj i kupuj. https://allegro.pl/oferta/spawarka-inwertorowa-mma-magnum-snake-200p-lcd-11598059435 Polecam. Chociaż widzę, że mocno podrożały. Bo ja w tamtym roku za 670zł kupiłem z maską, elektrodami i tymi wszystkimi pierdołami. Z perspektywy czasu troszkę żałuje, trzeba było dołożyć kolejne 700zł i kupić to https://allegro.pl/oferta/spawarka-migomat-torros-mig200-synergia-3w1-m2010-10678498408

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Taka dobra czy za droga???

Akceptowalna jeszcze cena dla mnie. To wiesz do takiego użytku, że pewnie może minąć pół roku albo i lepiej i nie będzie użyta.

@sadownik12 1200 nie będę wydawał na sprzęt, który może być użyty raz w roku. Ale kurła jakby się co urwało albo cuś to żeby w pogotowiu było.

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dlatego polecam iść do specjalisty, choć sam nie byłem 🤔

Ale jakiegoś konkretnego?? 

Ja za lekarzami nie przepadam, wychodzę z założenia że samo przyszło to może i samo wyjdzie

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Akceptowalna jeszcze cena dla mnie. To wiesz do takiego użytku, że pewnie może minąć pół roku albo i lepiej i nie będzie użyta.

Pewnie można za pół tego coś znaleźć, ale to już totalny ryż

1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Dedry mają gorsze parametry względem np. Magnuma, ale mają fajny serwis, super obsługa

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

@sadownik12 1200 nie będę wydawał na sprzęt, który może być użyty raz w roku. Ale kurła jakby się co urwało albo cuś to żeby w pogotowiu było.

No dlatego sam kupiłem inwenter. Ale z perspektywy czasu mogłem dołożyć i kupić miga. Te magnumy co ja i  @bratrolnika podesłał bardzo dobre opinie mają. Mi się super tym spawa, a też amatorem kompletnym jestem. Tak o, żeby coś smarknąć. Nie trzeba kombinować z ustawieniami etc. Jedynie przewody krótkie i to troszkę boli...

Opublikowano

Pewnie można za pół tego coś znaleźć, ale to już totalny ryż

Niby jest stara ojcowa ale nawet on sobie z nią nie mógł czasem poradzić, jak miała "humor" to szło a jak nie to nie. Ostatni raz użyta to nie wiem czy 2 lata temu czy wcześniej była bo i zasadniczo nie było potrzeby nic spawać. 

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

No dlatego sam kupiłem inwenter. Ale z perspektywy czasu mogłem dołożyć i kupić miga. Te magnumy co ja i  @bratrolnika podesłał bardzo dobre opinie mają. Mi się super tym spawa, a też amatorem kompletnym jestem. Tak o, żeby coś smarknąć. Nie trzeba kombinować z ustawieniami etc. Jedynie przewody krótkie i to troszkę boli...

Przewody można zawsze dłuższe dokupić. Dopóki miałem te krótkie to co chwila leżała na boki, bo ją z kablami pociągnąłem

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Niby jest stara ojcowa ale nawet on sobie z nią nie mógł czasem poradzić, jak miała "humor" to szło a jak nie to nie. Ostatni raz użyta to nie wiem czy 2 lata temu czy wcześniej była bo i zasadniczo nie było potrzeby nic spawać. 

Z tej starej to miedź wydłubać, i może na nową bez większej dokładki starczy

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak będziesz miał chwilę czasu w któryś dzień to wsiadaj w samochód i jedź tutaj -> https://spawsc.pl/194-spawarki-mma porządny sklep, ja stamtąd mam spawarkę. A nawet jak się coś zdupcy to nie trzeba sie bawić w wysyłanie tylko podjedziesz i ogarną.

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Przewody można zawsze dłuższe dokupić. Dopóki miałem te krótkie to co chwila leżała na boki, bo ją z kablami pociągnąłem

Z tej starej to miedź wydłubać, i może na nową bez większej dokładki starczy

U mnie jeszcze transformatorowa po dziadku została... Ciekawe czy tam coś miedzi jest... Kurka, to jak podłączał pod siłe to światła w domu przygasały... A ile toto waży, ciężko na kółkach przeciągnąć 

Opublikowano

Ja mam taką i polecam. Miała być kupiona tylko do przyspawana elementów ogrodzenia a teraz spawa wszystko a stara spawarka z PRL stoi pod stołem. Mam już ja 2 lata i jedyną co to kilka razy przepalił się kabel przy zacisku od masy ale to może też dla tego że cały czas chodzi na ful prądzie. Rocznie przepala gdzieś 4-5 paczek elektrod 

Zobacz ofertę:
https://allegro.pl/oferta/spawarka-inwertorowa-anti-stick-lcd-260-mma-igbt-9165203218

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Dedra jak mi padła to zgłosiłem telefonicznie, przysłali kuriera pod dom za swoją kasę, potem na swój koszt odesłali naprawioną

Kuzyn sobie kupił Agregat malarski z Dedry.Ale się uśmiałem jak go uruchomił.Raz użył

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

Kuzyn sobie kupił Agregat malarski z Dedry.Ale się uśmiałem jak go uruchomił.Raz użył

A ja spawarka Dedry wykonałem kilkanaście przyczep od podstaw

No, w sumie to dwoma, bo jak pierwsza wybuchła to poprosiłem o wymianę na nową, dali mi nowszy model wzamian, bez żadnej dopłaty. W dodatku jak starą uszkodzoną odsyłałem to kazali odesłać samą spawarkę, bez kabli, a nową cały zestaw przysłali, kable zmufowałem i mam od tego czasu dwa razy dłuższe. 

Teraz mam już migomat, ale Dedra jest nadal, i nadal okazjonalnie używam

Opublikowano

Juz nie będziesz siał i uprawiał???

Bede ale teraz uprawiam 3 metrowym a 2,5m poszedł  do kolegi.

1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

To kiedy opijamy 🙊

A kiedy ci pasuje? Ja jestem ostro wstawiony. Ale wiem co gadam.

Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Aż nie wierzę w tą cenę z ogłoszenia., nie myślałem, że za tyle nawet można kupić.

Te przewody krótsze niż moja ręka, a maskę to można sobie w ......

ale spawarka może być OK, tylko z tym osprzętem niewygodnie pracować

ja mam tej marki https://allegro.pl/oferta/arc-203-spawarka-igbt-mma-200a-weldman-11367378331

i mogę polecić, mój starszy model

spawa elektrodą 5 bez problemu, haki CBM nią spawałem i się trzymają :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v