Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bananek napisał:

Czas się zbierać do kościółka. Dziś nabożeństwo chyba najbardziej rozbudowane w roku. Od ogniska, przez błogosławieństwo wody, masę słowa Bożego aż po uroczyste alleluja. Supcio.

Niewielu się cieszy z tych rozbudowanych uroczystości.

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

A to ja mam podobnie, najlepiej żebym tu robił za darmo a kasę żebym poszedł sobie gdzieś zarobić jak potrzebuje 

Jak za darmo jedynak jesteś więc to będzie twoje to nie marudź, jakbyś miał rodzeństwo to inna sprawa

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

A to ja mam podobnie, najlepiej żebym tu robił za darmo a kasę żebym poszedł sobie gdzieś zarobić jak potrzebuje

To idź na pełen etat, tak by na pomoc nie mieć już czasu.

Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

Jak za darmo , przecież ty jedynak to wszystko i tak będzie twoje. 🤷🏼‍♀️

Opublikowano
Ursus932bis napisał:

2 minuty temu, Pafnucy napisał:

ja bym poczytał i w święta.

Niestety nie da rady , kobieta przyjeżdża na całe święta😉 jest ważniejsza 🙂

a gdzie była wcześniej?

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932bis napisał:

Jak za darmo , przecież ty jedynak to wszystko i tak będzie twoje. 🤷🏼‍♀️

I to znaczy że mam tu za darmo robić ? To teraz żadnych swoich wydatków nie mam i kasa nie potrzebna ?

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

I to znaczy że mam tu za darmo robić ?

nie musisz. na etat idź jak Ci źle.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Ja to musi nawet jutro nie pójdę.

Wpierw asf, potem covid

A teraz odzwyczaiłem się.

I już nie ciągnie.

ja idę. tak dla podtrzymania tradycji. na rezurekcje

Opublikowano (edytowane)

U nas był taki jeden co synowi za pracę na gospo płacił 1500/miesiąc 

Z tego miał utrzymać żonę z dziećmi. 

Chłopak się wku... gdy odkrył że stary buduje trzy domy w jednym czasie dla trojga pozostałych dzieci, robił to pokryjomu. 

Rzucił to w pioruny i poszedł do roboty, przez cztery lata ciężkiej pracy dorobił się już domu, garażu, ogrodzenia posesji, samochodów. 

Na jesieni jak z nim rozmawiałem to mówił że teraz wie że żyje, on, żona i dzieci. 

A stary, no musiał się nauczyć zapieprzać sam na 40 ha, no z kobitą robią bo reszta dzieci to ma swoje domy, mieszkania i pierdzielą ojca pustostany i obornik 

Chłop pod 70, wykształcony obyty w świecie, z pojęciem, ale co z tego jak w głowie pipierdolo... 

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano

co było, jak mnie nie było?

ponad 3 godziny w kościele. normalnie chiba mój rekord. szybka kolacja i byckom dosypać żeby jutro przed mszą nie ganiac. 

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

co było, jak mnie nie było?

ponad 3 godziny w kościele. normalnie chiba mój rekord. szybka kolacja i byckom dosypać żeby jutro przed mszą nie ganiac. 

Mamuśka wczoraj była 4,5h 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

A ktoś jeszcze chodzi "święcić pola" czy już zostałem sam? 

nie znam.

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Ojciec się wk...... i sąsiadowi sprzeda.

I  wyjadą z matką w podróż dookoła świata

Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

I  wyjadą z matką w podróż dookoła świata

I by rację mieli. nie głupio w krajach gdzie dzieciak od ojców odkupuje gospodarstwo. co z pieniędzmi zrobią i jak pomogą dzieciom albo i nie to już ich sprawa. 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

nie znam.

Wodą święconą z dzisiejszej liturgii święciło się jutro pola, u mnie wyglądało to tak że na każdym poletku przystawało zmawiało zdrowaśkę i kropiło ziemie wodą. Mój dziadek praktykował, mój ojciec i jeśli jutro będzie na tyle ładnie to ja i nawet dziewczyny wydrę na spacer. Czy będą podtrzymywać nie wiem ale ważne żeby zwyczaj był im znany. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

pola to ksiądz okropi

o to, to i tak.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v