Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

O panie aż słodkie 

Uratowało chyba to że na górę poszła mokra koniczyna i nutrihoney. Fakt że po otwarciu pryzmy byki trochę były negatywnie nastawione po tym co jadły wcześniej czyli zbieranej zielonej po jednym dniu życicy, teraz już się przyzwyczaily

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Na Perkinsa i 30 będą pasowały rurki? 

Mam taki, daje radę.

Rurki były 3 w zestawie. Do Perkinsa musisz mieć na 17 klucz 30 na 19  u mnie to wszystko było w zestawie 

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

O kurła, alem się dziś przysiadów naćwiczył. 

IMG_20220107_091639.jpg

IMG_20220107_192749.jpg

Kapliczkę za sedesem sobie zrobiłem. 😉 

Ja to się zastanawiam po co te gniazdko przy kiblu 🤔🤔 aż tak długo Ci się schodzi ze musisz tel doładowywać? ??💩

Opublikowano
32 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ostatnio ten temat bardzo często to ostatnie uczucie wywołuję... Jakaś nowa moda chyba nastała na przy******lanie się do siebie. Zauważyłeś ? 

Co raz więcej nerwu w narodzie, źle się w kraju dzieje, to nie ma się co dziwić że jeden na drugiego skacze.

22 minuty temu, 6465 napisał:

Dla mnie obaj dobrzy i stary i nowy. Ale śmieszne jest zakładanie tematu na wyścigi. Prawo pierwszeństwa jak by nie patrzył miał Pafnucy niech by i kontynuował.

@Pafnucy??? Ten świeżak????😁 

Niedługo będzie 10 lat jak tu jestem, nie zdarzyło się żebym musiał temat zakładać

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Niedługo będzie 10 lat jak tu jestem, nie zdarzyło się żebym musiał temat zakładać

no już dobra...   ale jednak sam wiesz i widzisz...

Opublikowano
radekz200 napisał:

Ja to się zastanawiam po co te gniazdko przy kiblu 🤔🤔 aż tak długo Ci się schodzi ze musisz tel doładowywać? ??💩

Nie długo, ale jak ściśnie na dwójkę, a w telefonie tylko 5% to to gniazdko jak zbawienie. 😉

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Mam taki, daje radę.

Rurki były 3 w zestawie. Do Perkinsa musisz mieć na 17 klucz 30 na 19  u mnie to wszystko było w zestawie 

By się zdało kupić, zaraz się przyda 

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Uratowało chyba to że na górę poszła mokra koniczyna i nutrihoney. Fakt że po otwarciu pryzmy byki trochę były negatywnie nastawione po tym co jadły wcześniej czyli zbieranej zielonej po jednym dniu życicy, teraz już się przyzwyczaily

Opowiedz proszę więcej o nutri honey 

Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

aż tak długo Ci się schodzi ze musisz tel doładowywać? ??💩

Może miał hopla na punkcie prądu i gniazdek tak jak mój dziadek miał. Gniazdka gdzie tylko się da, ale trzeba przyznać, że większość się przydaje. W 1963 wszyscy się dziwowali na kiego grzyba 2 gniazdka w stajni a potem nagle każdy chciał aby jemu też zrobić...

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Co raz więcej nerwu w narodzie, źle się w kraju dzieje, to nie ma się co dziwić że jeden na drugiego skacze.

@Pafnucy??? Ten świeżak????😁 

To samo miałem napisać, że tamtego pafnucego już nie ma, a ten podrabianiec nie wiadomo co by stworzył 😂

To mi 10 lat w lipcu chyba minęło ale Ty i bardziej doświadczony użytkownik :D

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

By się zdało kupić, zaraz się przyda 

Ja jak miałem do zrobienia 22 wtryski to się nie zastanawialem, po pierwszym użyciu się zwróciło...

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Opowiedz proszę więcej o nutri honey 

Chujnia z patatajnia raz na 4 próby mi się udało, raz posialem za późno, w tym roku za wcześnie i ogolnie dużo więcej na takiej samej ziemi nakosilem życicy westerwoldzkiej

Edytowane przez szymon09875
  • Thanks 1
Opublikowano

A może to te gniazdko oduczylo picia i problemów z trafieniem 😂

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, radekz200 napisał:

aż tak długo Ci się schodzi ze musisz tel doładowywać? ??💩

Może miał hopla na punkcie prądu i gniazdek tak jak mój dziadek miał. Gniazdka gdzie tylko się da, ale trzeba przyznać, że większość się przydaje. W 1963 wszyscy się dziwowali na kiego grzyba 2 gniazdka w stajni a potem nagle każdy chciał aby jemu też zrobić...

Przypomniałeś mi historie jak u nas w wiosce mieli prąd zakładać. Wcześniej chodzili pytali ile gniazdek, ile punktów świetlnych i zazwyczaj temat umierał naturalną śmiercią. I tak co kilka lat. Więc pewnego razu, gdy znów ktoś łaził i pytał ile tego założyć to dziadek się wqrwił i gada jedno gniazdko, jedna żarówka. Za dwa miesiące założyli w wiosce prąd. Oczywiście zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami pojawiło się u nas jedno gniazdko i jedna żarówka. 🥴

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

no już dobra...   ale jednak sam wiesz i widzisz...

Ja tam nie wiem, nie znam się. I nie mam do nikogo żadnego ale. 

Ale akurat takie cykliczne tematy to powinna góra zakładać. Jeśli komuś się nie che w sylwestra, to zapewne można założyć wcześniej, z opóźnioną datą pojawienia się dla ogółu

• Like 2
Opublikowano
jahooo napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Nie długo, ale jak ściśnie na dwójkę, a w telefonie tylko 5% to to gniazdko jak zbawienie. 😉

a jak schodzisz to już naładowany ?😎

Jak już naładuję (w sedes) to schodzę. 😉

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ja jak miałem do zrobienia 22 wtryski to się nie zastanawialem, po pierwszym użyciu się zwróciło...

Chujnia z patatajnia raz na 4 próby mi się udało, raz posialem za późno, w tym roku za wcześnie i ogolnie dużo więcej na takiej samej ziemi nakosilem życicy westerwoldzkiej

Dziękuję za rzetelną opinie. Na yt gość mieszkający niedaleko zachwalał to pod niebiosa ale mi też się to wydawało nie wypałem.o mungo coś wiesz? 

Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy napisał:

po pierwszym razie dmuchnałem. pompuje, tyle że z tego nowego grzybka się leje jak cholera przy pompowaniu. odpala chodzi. raz dłużej, raz krócej. zauwazyłem że jak zgaszę, to po chwili jakies podciśnienie i w tym szklanym odstojniku bańki powietrza jak by sie zagotowało przez chwile.

gdzieś powietrze jak by ssało.

A na zaworze zwrotnym opaski nie puściły ? 

13 minut temu, Bananek napisał:

Nie. ctrl+x ctrl+v 😉

O kurde myślałem że kafelki zostały za rura kafelki a tu drugie. Fach w ręku widać :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v