Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bananek napisał:

Jak o dam bykom to też bym poprosił o trochę deszczu. Najlepiej takiego ciepłego. 😉

ciepłego to popuść torchę w spodnie 🤭

Rolnik1973 napisał:

Tam gdzie pszenica 2 tyg temu posiana a teraz woda stoi to juz pizdiec z niej.

bo tam łąka powinna być i krowy paść 😁🤪

• Haha 2
Opublikowano

w próchnice się zamieni. naturalny nawóz najlepszy. sam mówiłeś. 

Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

Przestało padać.

10mm.  Teraz niech trochę wiatr owieje i pora siadać na zestaw i rozpylać pieniądze na wiśnie i porzeczki.

Aktualizacje pogody już widzą przymrozki na święta. Więc cały tydzień przymrozkowy może być.

Od wczoraj rana do teraz 25l🙄 

Opublikowano

To sporo.

Woda już stoi czy wsiąka?

U mnie w sumie od 31 marca 66l i jak w gąbkę.

Opublikowano
slawek74 napisał:

Rolnik1973 napisał: Tam gdzie pszenica 2 tyg temu posiana a teraz woda stoi to juz pizdiec z niej.   bo tam łąka powinna być i krowy paść 😁🤪

To weź mu sprzedaj jaką jałoszkę , trawy sobie zasieje i będzie miał zajęcie, plecy mu trochę odpoczną od tego leżenia 😋

Opublikowano
12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Tam gdzie pszenica 2 tyg temu posiana a teraz woda stoi to juz pizdiec z niej.

Pszenica zasiana 15 marca wyrzędowała. 

Teraz ciepła potrzeba. 

Opublikowano
15 minut temu, slawek74 napisał:

ciepłego to popuść torchę w spodnie 🤭

bo tam łąka powinna być i krowy paść 😁🤪

Nigdy tam łąki nie było ani u nikogo w okolicy

Za dużo deszczu i śniegu na raz, pozatym woda gruntowa wysoka nie wsiąka już.

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

To sporo.

Woda już stoi czy wsiąka?

U mnie w sumie od 31 marca 66l i jak w gąbkę.

Buty idzie zostawić ale woda jeszcze nie stoi .

Byłem rano przy łubinie to wpadłem.

Martwi mnie on bo nie opryskany

Opublikowano

No ale przy tej ilości wody to oprysk poszedłby za głęboko. Może dobrze że nie opryskany

Opublikowano

I 16 wiosen córce stuknęło.  Ależ czas zapierdziela. A wydaje mi się jakbym wczoraj posiał🤭

20220409_105915.jpg

Opublikowano

Wszystkiego co najlepsze dla córki 😉 to córka rocznik 2006 ?🤔 masakra po sąsiedzku znajomi mają dzieci w podobnym wieku, przecież dopiero co w wózkach jeździły, jak ja się teraz staro poczułem 😔

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

I 16 wiosen córce stuknęło.  Ależ czas zapierdziela. A wydaje mi się jakbym wczoraj posiał🤭

20220409_105915.jpg

Najlepszego dla curci. 🍾🎂

Chyba podeślę kandydata na zięcia. 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Ostatnio ze znajomymi się zgadało o bajkach, kto co oglądał. I jak tak gadaliśmy to każdy to pamięta jak by to było tydzień temu a tu już 12 lat..

Bajki to mimo wieku nie jeden tu potrafi opowiadać

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano

12 lat temu to już prawie wchodziłem w dorosłość , fajne to były lata , człowiek beztroski bardziej był, a teraz 30-stka już za progiem , kiedy to zleciało 😱

superfarmer02 napisał:

Ostatnio ze znajomymi się zgadało o bajkach, kto co oglądał. I jak tak gadaliśmy to każdy to pamięta jak by to było tydzień temu a tu już 12 lat..

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, Bananek napisał:

Jak o dam bykom to też bym poprosił o trochę deszczu. Najlepiej takiego ciepłego. 😉

Do roboty skocz się wykąpać 😉

10 minut temu, Agrest napisał:

20220409_105915.jpg

Od dziś full legal 🤔 a złóż jej tam życzenia od dziada z Kurpi. A co mi tam, mam dziś gest 

9 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Wszystkiego co najlepsze dla córki 😉 to córka rocznik 2006 ?🤔 masakra po sąsiedzku znajomi mają dzieci w podobnym wieku, przecież dopiero co w wózkach jeździły, jak ja się teraz staro poczułem 😔

No bo jestes stary, nima się co dziwić 🤷‍♂️

5 minut temu, PRIMO napisał:

Najlepszego dla curci. 🍾🎂

Chyba podeślę kandydata na zięcia. 🤭

Nigdzie się nie wybieram! 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v