Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Znowu zlewa dziś 10 l😡

widać tak Ci było pisane. niedobry TY był, to Pan potop przysłał.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Wiatr się uspokoił, deszcz pada...

Nie uspokoił tylko nabiera na sile. A niebo pokazuje, że jutro jeszcze mocniej powieje. No, ale z tym deszczem się zgadza.

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Nie uspokoił tylko nabiera na sile. A niebo pokazuje, że jutro jeszcze mocniej powieje. No, ale z tym deszczem się zgadza.

Nie zgadza się ani z wiatrem ani z deszczem. 

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

Nie zgadza się ani z wiatrem ani z deszczem. 

A u was to zawsze inaczej. 😉

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Wiatr się uspokoił, deszcz pada... Pohandlował, pojadł, można sobie dychnąć. 

I u mnie uspokoiło się już, od wczoraj 6mm przybyło wody a przez dwa dni 12mm już.

Opublikowano (edytowane)

A u mnie ani wczoraj ani dziś aż do teraz nie padało. Dziś i jutro może, w niedzielę i poniedziałek niech nie pada już bo może by we wtorek albo środę późne ziemniaki posadził...

3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

I u mnie uspokoiło się już, od wczoraj 6mm przybyło wody a przez dwa dni 12mm już.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Znaczy się 

Zapewne tak, ale mając taki sprzęt, i wywieźć go na złom a nie przerobić, to nie po mojemu 

Jaki by nie był,robotę usprawni, i pieniądz zaoszczędzi

Na złomie wyszło za nią 3 tys , za to można już kupić d 46 z słabymi burtami , i już się elegancko wozi 

Opublikowano
Karol6130 napisał:

Ciekawe czy na szkołę da radę 🤔

Dziś mówię dyrektorce, że przydałaby się myjka żeby choćby kosiarkę umyć po robocie, a ta do mnie: to idź zobacz w internecie ile taka kosztuje i zamówimy. 👀 Myślałem, że powie coś w stylu: nie ma pieniędzy na takie gadżety. 😉

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v