Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, szymon09875 napisał:

Jakim cudem ?

Nie wiem. O różnicy 40 a 60 aż tak bardzo się nie wypowiem bo dopiero pół roku nim pracuje ale już zauważyłem że jest zrywniejsza od 60 ( ja sobie spokojnie orze 3 skibowym na 3 a za miedzą 60 na 2). Jednak co do różnic 28 i 30 to jest widoczna i dosyć spora 

1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Układ wtryskowy to też to samo , to się jedynie różniło filtrem oleju 😉

Kąt wtrysku inny 

Edytowane przez superfarmer02
Opublikowano
Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

Po prostu Twoja 40-stka ma zdrowy silnik i układ wtryskowy a somsiadowa dorżnięta i stąd ta różnica 😉

Jest taka możliwość 🤭 tylko moja chyba trochę za bardzo klekocze. Albo po zimie zastana

Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Nie wiem. O różnicy 40 a 60 aż tak bardzo się nie wypowiem bo dopiero pół roku nim pracuje ale już zauważyłem że jest zrywniejsza od 60 ( ja sobie spokojnie orze e skibowym na 3 a za miedzą 60 na 2). Jednak co do różnic 28 i 30 to jest widoczna i dosyć spora 

Kąt wtrysku inny 

Takie porównania to wiesz.... Te ciągniki mają po 40-50 lat i każdy inaczej się będzie zachowywał. 

To już zależy od tego jak dany egzemplarz jest zużyty.

Opublikowano

Napewno był, ojciec od początku te ciągniki naprawiał, nasza też chodziła i na pompie wtryskowej od 60 i oryginalnej, różnicy w pracy nie ma żadnej

szymon09875 napisał:

1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Układ wtryskowy to też to samo , to się jedynie różniło filtrem oleju 😉

Regulator obrotów miał na pewno inny numer, co nie oznacza że nie był zamienny. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Tylko na tych paszach żyjesz , szukaj sobie zaradną dziewuchę to i dobrze będziesz zjadł

Dobrze, a potem jak ja. 5 kg w 5 lat  do przodu ;) 

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Niech się nauczy gotować i dziewucha mu nie potrzebna. Mnie dziś smaki na zapiekankę naszły to ziemniaczki, troszkę kiełbaski, sera i pojedzony jak król. I po co komu kucharka. 

Może coś jeszcze więcej zaoferować..... oprócz samego jedzenia ;)

Opublikowano
Ursus932 napisał:

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Tego połamanego grudziądza? Szukasz przyczepy,szukasz pługa. Za te pieniadze co zamierzasz wydac,kup sobie porządny pkug 4 skibowy do zetora, 4x30 albo nawet 4x35 z unii tur i skonczy sie szukanie. Przyczepe chcesz kupic na pociecie na lawete. Poszukaj barakowozu i bedzie laweta.

Podobna do mojej. Burty całościowe, we dwóch ciezko zamykać,ale zaplacilismy 3300 i nawet papier ma

Pługa nie szukam na mus , tamten wpadł mi tanio ,bym poprawił ale elementy już do wymiany 

Gdzie 4x35 to ciągnika 60 koni jeszcze na gline 🤨 , jak on sam ledwo jedzie 🙆‍♂️ tak mi pompę i głowice zrobili uje 🤨

to zetorowi już remonta robił 🙆‍♂️

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Jak ktoś zrobi to lepiej smakuje, cokolwiek by to nie było.

Jakoś nie widzę powodu aby przez to zmieniać dotychczasowy styl życia.

znowu zaczynasz 🤔 będziesz wszystkich przekonywać 🤔🙋‍♂️

szymon09875 napisał:

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał: Jakoś nie widzę powodu aby przez to zmieniać dotychczasowy styl życia. Nie każe Ci, mówię tylko jak jest i każdy to potwierdzi.

👍👍👍👍👍👍👍👍👍 jak on z prawdziwego pieca nigdy niejadł

• Like 1
Opublikowano
superfarmer02 napisał:

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Spokojnie da radę. Ojciec grudziadzem 3, zetorem 3 cylindrowym a wczesniej c4011 orał borowiny, @jahooo zna pewnie ten typ gleb w suche lata albo po burakach mokra jesien. Gliny tez są,ogólnie 1-4 klasa i dawal rade. Tu masz napęd to te zwykłe 4x30 to nawet nie odczuje,najwyzej bedziesz wolniej orał.

A jeszcze odnosnie gliny, stryj ma teraz tą c4011 i ma gorzyste tereny gliniaste i z plugiem 3 idzie bez problemu.

Bo 40 jest praktycznie mocniejsza od 60. Tak samo jak 28 i 30 

dawaj obie emką objadę 😁

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, szymon09875 napisał:

Takie porównania to wiesz.... Te ciągniki mają po 40-50 lat i każdy inaczej się będzie zachowywał. 

To już zależy od tego jak dany egzemplarz jest zużyty.

Akurat 28 w szczytowych momentach sam obrabiał ok.30ha +usługi a 30 doszła potem i robiła lżejsze rzeczy. Heh 28 w zeszłym roku w zwijce chodziło do lipca i od 2008 w kostce. Teraz ma emeryturę z turem 

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

przeżył. ale jak on się odnajdzie bez swojej stodoly 😔

20220405_174611.jpg

Znajdzie inne miejsce. U mnie siedział pod paletą z workami wapna, potem przeniósł się najprawdopodobniej do sąsiada bo pojawił się tam zaraz po zniknięciu u mnie. 

Opublikowano

zawsze koło tej starej stodoly się kręcili. nawet samica młode do podkarmienia czasem wyprowadzała. 

mięso mielone fajnie wsuwają. 

Opublikowano

No chłopaki, dziś bardzo dobry dzień do tej pory. Sporo dobrych spraw załatwiłem. Silnik naprawiony i odpalony, prace szkolne załatwione wszystkie, gnojenie załatwione na jutro, teraz czas udać się na zasłużony odpoczynek i poleżeć trochę wentylem do góry.

Opublikowano
19 minut temu, superfarmer02 napisał:

Akurat 28 w szczytowych momentach sam obrabiał ok.30ha +usługi a 30 doszła potem i robiła lżejsze rzeczy. Heh 28 w zeszłym roku w zwijce chodziło do lipca i od 2008 w kostce. Teraz ma emeryturę z turem 

Ojciec jedna 60ka 30 ha obrabiał, z czego 8-10 to były ziemniaki. No ale to już z oryginałem miało mało wspólnego, a silnik był wstawiony z uenki. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v