Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy napisał:

no zadowolony byłem z niej, ale się wysłużyła.

znaczy jakie?

Stihl 023 na nowy to 230 a 025 to 250. Mam 023 i juz gaznik czyszczony byl nie raz bo odpalac nie chciala,ale trzeba ją na myjkę ultradzwiekami dac ale.nie mam czasu. Sasiad kupil nową 180 i katował ją w grubym drewnie, a to typowa gałęziówka. Jego ojciec ma żółtą alpine ale mamjakies problemy jak sie rozgrzeje i zgasnie to nie odpala.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, MonteChristo napisał:

A co niby miał zrobić wyciągnąć fujarę i nią gasić?

Nie, stać i pier**lić że straż nie przyjeżdża. 

1 godzinę temu, 6465 napisał:

@szymon09875 ty ten opryskiwacz ciągany to doprowadzałeś do stanu używalności czy pogoniłeś?

Ale, stoi jeszcze tak jak stał...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

11 minut temu, Pafnucy napisał:

nie. 2,3 miała.

Miałem  taką 2.3, to delikatne maszyny zaraz po gwarancji cylinder Miałem do wymiany, zrobiłem, potem sprzęgło padło i na koniec cewka i sprzedałem za 150zł na części. Ona Do lekkich prac to tak. Jak już to dcs520 i robotę będziesz robił ale cięższa jest sporo od 430.

Grześ mam 420 22lata zmieniony tłok z cylindrem kilka lat temu od modelu 520 słabe paliwo bo to jest często przyczyna rozrobione nie powinno długo stać (miesiąc) i ogólnie benzyny dawniej były gorszej jakości

bratrolnika napisał:

23 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Mnie to wszystko jedno, może nawet lepiej że nie będzie 

I mnie wsio radno

''wsio rawno'' się mówi 😉

• Thanks 2
Opublikowano
5 minut temu, Belaruss820 napisał:

Stihl 023 na nowy to 230 a 025 to 250. Mam 023 i juz gaznik czyszczony byl nie raz bo odpalac nie chciala,ale trzeba ją na myjkę ultradzwiekami dac ale.nie mam czasu. Sasiad kupil nową 180 i katował ją w grubym drewnie, a to typowa gałęziówka. Jego ojciec ma żółtą alpine ale mamjakies problemy jak sie rozgrzeje i zgasnie to nie odpala.

Moja jest z 98 roku, silnik zdrowy ale gaźnik już kilka razy robiony. Szczerze to dziwne bo 025 jest starsza i nie pamiętam żebym grzebał przy gaźniku. 

Opublikowano

U mnie nie ma internetu z orange od wczoraj. Router dziala,resetowalem i jak sie łącze to wyskakuje "polaczono bez internetu". Rachunek opłacony oczywiście,nawet gdyby nie to powiadomienie by bylo ze trzeba zaplacic.

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

Grześ mam 420 22lata zmieniony tłok z cylindrem kilka lat temu od modelu 520 słabe paliwo bo to jest często przyczyna rozrobione nie powinno długo stać (miesiąc) i ogólnie benzyny dawniej były gorszej jakości

Mam DCS520 kilka lat i jedyna wada to waga. Nawet z prowadnicą 80 daje radę

• Like 1
Opublikowano

moim zdaniem te makity były dobre. to były dolmary w niebieskich barwach. już chyba nie do kupienia. te obecne raczej już tak dobre nie są.

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

Mam DCS520 kilka lat i jedyna wada to waga. Nawet z prowadnicą 80 daje radę

Opublikowano

Ja mam jeszcze steel'a z 50 prowadnicą to tylko strzela z gaznika,wolne obroty ma strasznie(podroba sihla 250 chyba) Ale jest jeszcze dolpima jakas fioletowa tez duza,moze by ją przywrocil do żywych 🤔

Opublikowano
55 minut temu, bratrolnika napisał:

@superfarmer02 @6465 nie będzie Ikeły w Sochaczewie, żarty na prima aprilis se robili 

Kurde, wy piszecie że prądu nie ma, że zaspy do kolan, a u nas wiosna 

IMG_20220403_084211_244.jpg

O widzę ze somsiad też ma to siatkę na płocie 😛 a Ty siedzisz na tych paletach trochę? 😛😛

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Z 4-4.5 tony

Łoo to pasuje , 

A jak to jest ze sprzedażą złomu , US może się przypierdolić jak sprzedam kilkanaście ton w roku 🤭

Wcześniej to był biznes bez okazania dowodu 

Opublikowano
26 minut temu, Pafnucy napisał:

a to dziwne. moja 25 lat. całkiem sporo co roku uzytkowana. z pięc lat temu tłok wymieniłem. tak to kompletnie bezproblemowa.

a sthil. w makitach patrzyłem.

I u ciebie te Olszyny ona Cięła?🤔 Może mnie jakiś wadliwy wypust sprzedali.

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

I u ciebie te Olszyny ona Cięła?

oj róznosci. 25 lat, to wszystko, łącznie z drewnem z rozbiórek. czyli i gwożdzie , a i po kamieniach się przycięło. naprawdę sporo przeszła. nawet sąsiad sobie brał ze dwa sezony. później identyczną kupił. też zadowolony.

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Łoo to pasuje , 

A jak to jest ze sprzedażą złomu , US może się przypierdolić jak sprzedam kilkanaście ton w roku 🤭

Raczej nie, jak miałbyś tego dużo, to mogę dać namiary, przyjadą zabiorą z podwórka, problemów nie będzie z dokumentami.

Opublikowano
17 minut temu, Pafnucy napisał:

moim zdaniem te makity były dobre. to były dolmary w niebieskich barwach. już chyba nie do kupienia. te obecne raczej już tak dobre nie są.

Jak będziesz chciał to w sklepie gdzie ja kupiłem sprawdzę czy jest dostępna, na jesieni była z 1700zl jak dobrze pamiętam.

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Jak będziesz chciał to w sklepie gdzie ja kupiłem sprawdzę czy jest dostępna, na jesieni była z 1700zl jak dobrze pamiętam.

zamówiłem sthila.

Opublikowano
Ursus932 napisał:

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Z 4-4.5 tony

Łoo to pasuje , 

gdzie na złom 🙆‍♂️ kiszonkę tym jeszcze wozić

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Raczej nie, jak miałbyś tego dużo, to mogę dać namiary, przyjadą zabiorą z podwórka, problemów nie będzie z dokumentami.

No tak bo niby rolnik może zbyć zużyty sprzęt bez podatku , 

Może by było i więcej 

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

gdzie na złom 🙆‍♂️ kiszonkę tym jeszcze wozić

To Ci sprzedam 🙂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v