Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
30 minut temu, Bananek napisał:

Sorki, mój błąd. Choć moja to mało by był, a byłaby 2015. 😉 4 stycznia rodzona. Kazalim żonie trzymać do nowego roku. 😉

mojej siostra w nowy rok urodziła

a teściom w 2015r. w ciągu 2,5 miesiąca trzy wnuczki doszły do zestawu wnuczków

Opublikowano

I jak dziadkom ma starczyć emerytury 

3 chrzciny 

3 komunie 

3 osiemnastki 

I to wszystko w jednym roku 

1 godzinę temu, HF86 napisał:

ma być niby ściśle połączone z fakturami za nawozy. policza n max i npk  w uprawie i wyjdą kwiatki 🤭

A dzierżawy na gębę, a tam potrzebny plan 

Oj żeby to w drugą stronę nie zadziałało 

Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

mojej siostra w nowy rok urodziła

a teściom w 2015r. w ciągu 2,5 miesiąca trzy wnuczki doszły do zestawu wnuczków

I moim teściom trójka w jednym roku

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Ale to dla tych co zwierząt nie maja

Dla tych co mają to 250 do ornego i 250 do łąk jak ubezpieczine, jak nie ubezpieczone to 50% stawki.

Zwierzę gnój gnój do nawożenia i połowa nawozu.

Weź mnie Rysiek nie denerwuj 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Niedawno straciłem sens życia 

Oddał bym wszystko żeby to wróciło 

Także ten sprzęt co Banan kupił jest warty tylko parę złotych, szczęście obdarowanego bezcenne

Nie znam tego, nie dostaję prezentów i innym też raczej nie robię. A to "tylko parę złotych" też może mieć różną formę. Jak to kolega mawia "za stary i za głupi jestem aby dzieci wychowywać". 

+9, słonecznie. 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Karol6130 napisał:

I dostałem ostatnie dwie rolki foli, 8x33

Rzepak 240

Soja 372

Kukurydzy ceny znać nie chciałem. 

Non GMO 

18 worki 2040😂

Po ile folia w takim wymiarze i ile UV

Edytowane przez stempos1980
Auto korekta
Opublikowano
49 minut temu, Karol6130 napisał:

I jak dziadkom ma starczyć emerytury 

3 chrzciny 

3 komunie 

3 osiemnastki 

I to wszystko w jednym roku 

A dzierżawy na gębę, a tam potrzebny plan 

Oj żeby to w drugą stronę nie zadziałało 

teściowa teraz sama została, teściu się pod koniec zeszłego roku zabrał z tego świata

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Zgadza się. Choćby kosztował kilka tysięcy to dla dziecka zrobi się wszystko.

I Ty chcesz uszczęśliwiać kilkulatka prezentami po kilka, kilkanaście tysięcy?  Nawet nie zdajesz sobie sprawy jaką robisz krzywdę dla swojego dziecka i dla jego rówieśników ze szkoły. Szczęście to jest jak prezent za kilkanaście złotych dziecku sprawi dziecku radość a nie za tysiące. Dziecka pieniędzmi nie przekupisz.

Opublikowano (edytowane)

No ja w lasie urzęduje,majstry zaczeli przekrywać dach i okazało się ze krokwie łaty są złej jakości a wcześniej oglądało to kilka majstrów i twierdzili ze jest ok, ze tylko ternit zdjąć i blachę przykręcić,Natne szybko drzewa tylko najgorzej z tartakiem bo z wiosny mają pełne ręce roboty, pole na razie poczeka.

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Zgadza się. Choćby kosztował kilka tysięcy to dla dziecka zrobi się wszystko.

Często bywały przypadki ze kupili rodzice za szybie auto i teraz odwiedzają dziecko na cmentarzu.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
20 minut temu, Bananek napisał:

Ludzie to mają szczęście. Ja musze wszystko sam kupować.

Tylko na 14 dni, później komornik 😂

42 minuty temu, stempos1980 napisał:

Po ile folia w takim wymiarze i ile UV

370, jeszcze złotych 😂

IMG_20220318_140831.jpg

3 minuty temu, Łolek napisał:

Kurna młody dzwonił że na parkingu pod firmą szefo mu w auto  przydzwonił 🙆‍♂️

I dzwonić na milicję czy czekać na premie 🤔🤷‍♂️

47 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie znam tego, nie dostaję prezentów i innym też raczej nie robię. A to "tylko parę złotych" też może mieć różną formę. Jak to kolega mawia "za stary i za głupi jestem aby dzieci wychowywać". 

+9, słonecznie. 

Liczy się gest, nie wartość 

• Like 1
Opublikowano
jacor73 napisał:

Nawet nie zdajesz sobie sprawy jaką robisz krzywdę dla swojego dziecka i dla jego rówieśników ze szkoły.

A ty nie zdajesz sobie sprawy z tego jak głupi jesteś. Napisałem wcześniej, że to inwestycja w przyszłość. Młody interesuje się muzyką, wybiega przed rówieśników. Mam go tłamsić czy pozwolić mu się rozwijać?

Karol6130 napisał:

Tylko na 14 dni, później komornik 😂

A po co komornikowi twoja folia? 😉

kris91 napisał:

Do póki mają co zechcą 😉

Czy ja wiem. Nie kupujemy im wszystkiego co by sobie chcieli. Nie uświadczysz np u mnie w domu konsoli do gry choć rówieśnicy mają i to te najnowsze. Moje dzieci mają zupełnie inne zainteresowania. I moim zdaniem warto pomóc im się rozwijać w tym kierunku. Zwłaszcza, że ja nie miałem takich możliwości za dzieciaka.

Patrze, że niektórzy z was bardzo chcieliby mi pomagać w wychowywaniu dzieci. Może najpierw zajmijcie się swoimi. Albo choć o nie postarajcie. 😉

• Like 6
Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

A ty nie zdajesz sobie sprawy z tego jak głupi jesteś. Napisałem wcześniej, że to inwestycja w przyszłość. Młody interesuje się muzyką, wybiega przed rówieśników. Mam go tłamsić czy pozwolić mu się rozwijać?

W życiu trzeba mieć trzy cechy:

pokorę, by nie czuć się lepszym od nikogo;

odwagę, by stawić czoła każdej sytuacji;

mądrość, by siedzieć cicho w obliczu głupoty niektórych ludzi.

Nie przypominam sobie, żebym kogokolwiek a tym bardziej Ciebie wyzywał od głupków, przedstawiłem tylko i wyłącznie swój punkt widzenia na podstawie doświadczeń życiowych. Jak na człowieka głęboko wierzącego, a za takiego się przedstawiasz, to Twoja wiara nie jest warta złamanego grosza. Bez odbioru.

• Like 1
Opublikowano

@Bananekjak młody ma pasję i  wytrwałość to popieram twoje podejście, sam też tak robiłem 6 lat co tydzień prywatne lekcje muzyki ale jak człowiek widzi że dzieciak się rozwija i sprawia mu to frajdę to to uczucie jest bezcenne 

Opublikowano
Łolek napisał:

@Bananekjak młody ma pasję i  wytrwałość to popieram twoje podejście, sam też tak robiłem 6 lat co tydzień prywatne lekcje muzyki ale jak człowiek widzi że dzieciak się rozwija i sprawia mu to frajdę to to uczucie jest bezcenne 

Jak widzisz wyżej nie wszyscy to rozumieją. Lepiej pisać, że robię komuś krzywdę rozwijając go. A tym bardziej rowiesnikom. Najlepiej podciąć mu skrzydła i niech równa do najgorszego. 😉

leszek1000 napisał:

Aż mi się przypomniała orkiestra szkolna. Grałem wtedy na saksofonie altowym. Był to używany sprzęt, ale braliśmy go do domu aby ćwiczyć do kolejnych prób. 

O, następny muzyk. Sylwekx25 też na saksie grał. Ja trąbka. A aktualnie klawisze, 🎸. Dziś doszły e-bębenki. 😉

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v