Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

To dobrze, nie bedzie trzeba przewracać błota by przesychało

Moze udałoby sie posiać końcem marca a nie na początku maja.

A czerwvowe pola w maju.

Gdzie błoto zawsze było i tak będzie, a na reszcie będzie susza 🤷‍♂️

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

na rzepak dawałeś azot ? ja jeszcze nie, można było pod ten śnieg dać, ale przepadło, a teraz znowu sucho.

Dałem sporo wcześniej  saletrosan, teraz czekam na rsm dziś ma dojechać. Jak śnieg  stopnieje to planuję rozlać i koniec z nawożenie.

14 minut temu, slawek74 napisał:

narpierw niech powołają tych co się ,,wykręcali,, hektarami i innymi temu podobnymi

Ja hektary miał i poszedłem, przysługiwało 4 tyg urlopu na pracę połowę, udało  się  na wiosnę 2 tyg wykorzystać.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

a ilu miało hektar u wuja dzierżawy i nawet nie wiedziało gdzie 🤔🙆‍♂️

TheraRolnik napisał:

17 minut temu, slawek74 napisał:

narpierw niech powołają tych co się ,,wykręcali,, hektarami i innymi temu podobnymi

Ej ej ej, hamuj 🤷

co hamuj ... ano takich tumanów szkolić 😁

ja już na strzelnicy swoje urlopy wystrzelałem aż nie chcieli dawać 😁

• Like 1
Opublikowano

ehh dizel podobno 12 procent do dołu poleciał, kursy walut też. już widać to na stacjach????? bo jak drozalo to i co 15 minut potrafili podnosić. 

gaz też pikuje to saletra już 2500 czy trzeba jeszcze do jutra poczekać 🤔

Opublikowano

U mnie spadek ON z 8,20 ma 7,76 na Orlen wczoraj vs dziś

nadal dużo, ale parę groszy taniej

Gaz też na giełdzie sporo potaniał - ciekawe, jakie będą nowe cenniki na nawozy

Opublikowano

nasz jaszczomb wśród jaszczembi będzie robić porządek ze złotówka 😱🥺😟

Opublikowano

Kurna i ja od 3 miesięcy się zastanawiam co robić dalej. Czy próbować rozwijać czy dać sobie na spokój z gospodarką, bo z 12 hektarów to nie dam rady zbyt wiele krów utrzymać A płacić po 100 tys za ha lub 1500 za dzierżawę też mi się nie widzi. 

Opublikowano
25 minut temu, slawek74 napisał:

No to w razie konfliktu taki Rambo jak ty zapewne na pierwszą linię ognia pójdzie bo szkoda marnować broni dla " tumanów " 

Opublikowano
20 minut temu, pawel885 napisał:

No to w razie konfliktu taki Rambo jak ty zapewne na pierwszą linię ognia pójdzie bo szkoda marnować broni dla " tumanów " 

Właśnie pierwsze niemoty puści się  aby rozpoznać ruchy wroga...tak jak obecnie Putin zrobił 😎

41 minut temu, DANDYS napisał:

No ta

Screenshot_2022-03-10-09-44-27-011_com.facebook.katana.jpg

Lepiej dać 500 Ukraińców, my możemy  z głodu zdychać 😡

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Ej ej ej hamuj 🤷

Takich mamin synków i miglantow od służby powinni odrazu brać z marszu. 

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a ilu miało hektar u wuja dzierżawy i nawet nie wiedziało gdzie 🤔🙆‍♂️

co hamuj ... ano takich tumanów szkolić 😁

Sławek nam też niechcieli dawać urlopów za strzelnice to potem każdy olewke robił jak było strzelanie i inne manewry😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v