Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mase naszych biznesmenów-cwaniaczków wywoziło tysiącami ton nawóz na Ukrainę, w czasie gdy u nas ceny rosły i nie było nawozu na składach. Wozili do ostatniego dnia przed wkroczeniem ruskich.

Dziś będzie problem z wyrwaniem kasy za te dostawy. A u nas nagle podaż nawozów się unormowała i ceny jakoś nie rosną

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

jak kiedyś @daron64 wstawiał mega długie posty z fotkami ze swoich wyprzedaży garażowych a młoty cytowali cały mega długi post tylko po to aby napisać "ile za przekaźnik"

Tak było. Albo zacytowany cały post ze zdjęciami i jakieś pytanie tylko zadane nawet nie o cenę. 

Zrobię ciągnik, wiosnę obronie, to coś tam jeszcze powrzucam :)

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Phii 5litrow LPG średnia z trasy ostatnio

phii, od 5 lat nie spaliłem ani grama LPG ;)

4 minuty temu, jahooo napisał:

A u nas nagle podaż nawozów się unormowała i ceny jakoś nie rosną

jeszcze żeby nie zaczęła spadać bo zbytu niet

Opublikowano
13 minut temu, pawel885 napisał:

ta dawka którą podał powinna wystarczyć na 5-7 ton i już dobry przychód przy tych cenach pszenicy

No tak przeważnie plonuje u mnie pszenica i pszenżyto , oczywiście najwięcej zależy od pogody , na pszenżyto pójdzie T1 fenpropidyna +prochloraz a T2 tebukonazol+ azoksystrobina 

Pszenica chyba 3 zabiegi , wykorzystam bo mam już kupione cyprodynil , fenpropidyne, tebukonazol, protiokonazol , cyprokonazol i jeszcze coś dokupić do T2 

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

traktor na benzynę masz?

Kuń może być on jest na owies... 

A spalenie 5l LPG to albo poruszasz się obudowanym rowerem z silnikiem spalinowym przerobionym na gaz, albo w hybrydzie. 

Opublikowano
jahooo napisał:

22 minuty temu, hubertb napisał:

Rura leży, jednak Niemcy nie dają szans na odpalenie w najbliższym czasie gazociągu. 

@Bananek a może: 

Pojazd BRDM z demobilu wojskowego Koluszki • OLX.pl

I po jeziorku popływasz i pryzmę podreptasz pojazd uniwersalny 

To ma tylko 140KM, w dodatku waży 6t - to już lepiej Fortchritt do ubijania pryzmy, a i chyba  w terenie by był lepszy :D

Silnik z T-55 zanim złapie temperaturę pracy, łyka 10-20l oleju silnikowego, potem już "prawie" go nie zużywa"

Na kółko po placu trzeba do niego 20l ropy, w terenie potrafi łyknąć dziennie 1500l. Dlatego kolumny zaopatrzenia dla ruskich maja po 60km. Policzcie sobie, ile zużywa 100 czołgów w brygadzie pancernej - dziennie

Greta niech tam jedzie i im tłumiki pozatyka, a nie w Europie ryja piłuje

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

bierz trochę dłuższe. najwyraźniej od środka przygnoesz

To 26cm wezmę z plastikowym bolcym 👀👀👀 Saletrę w gsie pytałem to 3050zł 🙊🙊🙊🙊

Opublikowano
Bananek napisał:

Uziu92 napisał:

Greta niech tam jedzie i im tłumiki pozatyka, a nie w Europie ryja piłuje

Obawiam się, że Ukraina leży właśnie w Europie. 😉

i obwód kaliningradzki też i mogą robić co chcą , kopcić , lać chemię na pola itp

Opublikowano
9 minut temu, superfarmer02 napisał:

A do czego patyk? Na niesfornych kursantów? 

Opublikowano

Jakiś ukr już u nas w miasteczku się plącze.

Już po zębologu. Teraz dzieci odebrać i można pomału brać się za pracę. Tylko jeszcze gdzieś muszę chęci poszukać bo nie ma na podorędziu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v