Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mase naszych biznesmenów-cwaniaczków wywoziło tysiącami ton nawóz na Ukrainę, w czasie gdy u nas ceny rosły i nie było nawozu na składach. Wozili do ostatniego dnia przed wkroczeniem ruskich.

Dziś będzie problem z wyrwaniem kasy za te dostawy. A u nas nagle podaż nawozów się unormowała i ceny jakoś nie rosną

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

jak kiedyś @daron64 wstawiał mega długie posty z fotkami ze swoich wyprzedaży garażowych a młoty cytowali cały mega długi post tylko po to aby napisać "ile za przekaźnik"

Tak było. Albo zacytowany cały post ze zdjęciami i jakieś pytanie tylko zadane nawet nie o cenę. 

Zrobię ciągnik, wiosnę obronie, to coś tam jeszcze powrzucam :)

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Phii 5litrow LPG średnia z trasy ostatnio

phii, od 5 lat nie spaliłem ani grama LPG ;)

4 minuty temu, jahooo napisał:

A u nas nagle podaż nawozów się unormowała i ceny jakoś nie rosną

jeszcze żeby nie zaczęła spadać bo zbytu niet

Opublikowano
13 minut temu, pawel885 napisał:

ta dawka którą podał powinna wystarczyć na 5-7 ton i już dobry przychód przy tych cenach pszenicy

No tak przeważnie plonuje u mnie pszenica i pszenżyto , oczywiście najwięcej zależy od pogody , na pszenżyto pójdzie T1 fenpropidyna +prochloraz a T2 tebukonazol+ azoksystrobina 

Pszenica chyba 3 zabiegi , wykorzystam bo mam już kupione cyprodynil , fenpropidyne, tebukonazol, protiokonazol , cyprokonazol i jeszcze coś dokupić do T2 

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

traktor na benzynę masz?

Kuń może być on jest na owies... 

A spalenie 5l LPG to albo poruszasz się obudowanym rowerem z silnikiem spalinowym przerobionym na gaz, albo w hybrydzie. 

Opublikowano
jahooo napisał:

22 minuty temu, hubertb napisał:

Rura leży, jednak Niemcy nie dają szans na odpalenie w najbliższym czasie gazociągu. 

@Bananek a może: 

Pojazd BRDM z demobilu wojskowego Koluszki • OLX.pl

I po jeziorku popływasz i pryzmę podreptasz pojazd uniwersalny 

To ma tylko 140KM, w dodatku waży 6t - to już lepiej Fortchritt do ubijania pryzmy, a i chyba  w terenie by był lepszy :D

Silnik z T-55 zanim złapie temperaturę pracy, łyka 10-20l oleju silnikowego, potem już "prawie" go nie zużywa"

Na kółko po placu trzeba do niego 20l ropy, w terenie potrafi łyknąć dziennie 1500l. Dlatego kolumny zaopatrzenia dla ruskich maja po 60km. Policzcie sobie, ile zużywa 100 czołgów w brygadzie pancernej - dziennie

Greta niech tam jedzie i im tłumiki pozatyka, a nie w Europie ryja piłuje

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

bierz trochę dłuższe. najwyraźniej od środka przygnoesz

To 26cm wezmę z plastikowym bolcym 👀👀👀 Saletrę w gsie pytałem to 3050zł 🙊🙊🙊🙊

Opublikowano
Bananek napisał:

Uziu92 napisał:

Greta niech tam jedzie i im tłumiki pozatyka, a nie w Europie ryja piłuje

Obawiam się, że Ukraina leży właśnie w Europie. 😉

i obwód kaliningradzki też i mogą robić co chcą , kopcić , lać chemię na pola itp

Opublikowano
9 minut temu, superfarmer02 napisał:

A do czego patyk? Na niesfornych kursantów? 

Opublikowano

Jakiś ukr już u nas w miasteczku się plącze.

Już po zębologu. Teraz dzieci odebrać i można pomału brać się za pracę. Tylko jeszcze gdzieś muszę chęci poszukać bo nie ma na podorędziu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v