Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Paliwo drogie żeby jeździć drugi raz, lepiej sprzedaj nawóz, tylko poczekaj aż podrożeje 😉

Nikt nie będzie go chciał, bo on zeszłoroczny w sierpniu kupiony. Jak mnie wk***i to go pod kukurydzę rozsypie choć nigdy siarczanu nie siałem pod qq. 

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

A mnie ten gościu irytuje tymi swoimi obliczeniami, ale podziwiam za wiarę w swoje możliwości

Ostatnio go na bykach ładnie zrobili, tam mi się przynajmniej wydaje. Troszkę smutne.

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

Nikt nie będzie go chciał, bo on zeszłoroczny w sierpniu kupiony. Jak mnie wk***i to go pod kukurydzę rozsypie choć nigdy siarczanu nie siałem pod qq. 

Ponoć można dawać ale mi szkoda rozsiewać go tam. W tym roku tylko saletrzak, trochę soli i superfosfat zamiast polidapu.

• Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał:

Albo na pilota 😂

Oryginalny zamek wywalić, na dole drzwi dać taki jak na zdjęciu poniżej, będzie wygodniej, ręce odpoczną

10 minut temu, HF86 napisał:

najlepiej to od cyganów. ściągane prosto z czołgów 🤭

U nas nie ma, ani czołgów, ani cyganów

Screenshot_20220228-194904.png

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Oryginalny zamek wywalić, na dole drzwi dać taki jak na zdjęciu poniżej, będzie wygodniej, ręce odpoczną

U nas nie ma, ani czołgów, ani cyganów

Screenshot_20220228-194904.png

Ej,niech droższy weźmie że sprężynką

Opublikowano
24 minuty temu, Krzak napisał:

Z celebrytów to Grzesia najbardziel lubię i Wacolo. Innych nawet nie oglądam.

co Ci się podoba w poczynaniach tego Grzesia? toz to bez ładu i składu. chyba głównie pod publikę to wszystko.

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ponoć można dawać ale mi szkoda rozsiewać go tam. W tym roku tylko saletrzak, trochę soli i superfosfat zamiast polidapu.

Ja daję pod kukurydzę mocznik ( którego jeszcze nie mam) i NPK w podsiewacz. Potem na liście bor,cynk, rosasol, siarczan magnezu i mocznik.

Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

typowy film pod publikę, zrobić tak kilka ha pola to męczarnia , cysterska paliwa i kupa zamrnowanego czasu, niestety film dla jutubera żeby coś z tego miał to musi mieć jak najwięcej wyświetleń, a żeby je miał to musi się coś dziać albo być ciekawe, a nie coś z emocjami jak na grzybobraniu.

I się tak jeden z drugim naoglada i wtedy tak samo chce jeździć i się czuje fajnie. Wszystko do czasu póki to nie on opłaca faktury za paliwo, części. 

Opublikowano
2 godziny temu, sadownik12 napisał:

Ja ściągnąłem sobie szlifierka taśmowa opuszek i paznokcia. 2 tygodnie nie mogłem palca z bólu zginać. Na moto wtedy nie jeździłem przez 1,5 miesiąca bo nie dało rady rękawiczek włożyć. A teraz najbardziej wrażliwy palec. Jak przypadkiem młotkiem go musnę czy czymś innym potraktuje to nic tylko sobie siąść :P

Wyłapałem w zewnętrzna część dłoni młotkiem 5kg. Dwa miesiące nie mogłem pieści zacisnąć. 

Opublikowano
4 minuty temu, Uziu92 napisał:

typowy film pod publikę, zrobić tak kilka ha pola to męczarnia , cysterska paliwa i kupa zamrnowanego czasu, niestety film dla jutubera żeby coś z tego miał to musi mieć jak najwięcej wyświetleń, a żeby je miał to musi się coś dziać albo być ciekawe, a nie coś z emocjami jak na grzybobraniu.

O sam głos chodzi 🙊 do wożenia qq 1614 jest na przelocie i jak to gadamy "drze pipe" 

Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy napisał:

co Ci się podoba w poczynaniach tego Grzesia? toz to bez ładu i składu. chyba głównie pod publikę to wszystko.

Ogólnie lubię oglądać,nie mówię że dobrze robi ale to interesujące np te jego tuningi ciągników

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

I się tak jeden z drugim naoglada i wtedy tak samo chce jeździć i się czuje fajnie. Wszystko do czasu póki to nie on opłaca faktury za paliwo, części. 

niestety przy tych cenach paliwa i innych rzeczy eksploatacyjnych trzeba się 2 razy zastanowić nim się coś w polu zrobi i zrobić to z sensem.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 6465 napisał:

Ja daję pod kukurydzę mocznik ( którego jeszcze nie mam) i NPK w podsiewacz. Potem na liście bor,cynk, rosasol, siarczan magnezu i mocznik.

Dawałem w zeszłym roku początkiem marca sól, dzień przed siewem mocznik i polidap w podsiewacz. W tym roku zdaniem usługodawcy nie szaleć, słomy z kukurydzy w opór przyorane, a to i taki kawałek co zawsze dobrze rośnie, wilgoci pod dostatkiem i osłonięte ze wszystkich stron. Mocznika najpierw nie szło dostać, potem drogi, to mówię, mniej azotu ale bez szaleństw i pójdzie 350kg saletrzaku, 100kg/ha soli i z 300kg/ha superfosfatu. Coś tam zawsze urośnie. W zeszłym roku dla porównania szło 300kg mocznika, 180kg soli i Polidapu to nawet nie wiem jaka dawka ustawiona na podsiewaczu, dałem z 25-30kg swojego czyli by to było ze 150kg/ha. Jak nie będzie fioletowa to dolistnie nic nie dostanie.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v