Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
38 minut temu, TheraRolnik napisał:

A może wcześniej kasy na paliwo nie było ? 🤔

Trzeba tak gospodarować żeby było. Najpierw środki do produkcji, paliwo, nawozy, śor, fotki siatki itp. a potem można na inwestycje czy głupoty wydawać. 

Ludzie powoli zaczynają mądrzeć, gadałem na pogrzebie z chłopakiem z wioski, razem ze mną brał ciągnik... na mgr nie chcieli dać, wziął na krechę maxxuma 125 i teraz mówi, że głupi bo maszyny do 80km wszystkie, maxxum wydajności nie wyrabia i duże spalanie wychodzi, a raty w h*j trzeba płacić. Odebrał 2msc wcześniej ode mnie, hektary podobne, 80szt bydła i traktor stoi praktycznie, zrobił połowę godzin tego co ja. 

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, pawel885 napisał:

ustawiłes juz flage UA ? na co czekasz? to ich wojna a raczej czyjaś na ich terenie a ty łykaj propagandę ruską i paraliżuj kraj dalej 

broni to się własnego panstwa a nie antypolskiej Ukrainy 

U nas to niech robią co chcą bo co my mozem. O tak to było 

Opublikowano

ale pogoda fest. słońce grzeje od rana. szykowanie gownowozow na jutro. może jakby cały tydzień co noc na takich przymrozkach to i by się npka wywiozlo na trawy. 

Opublikowano
HF86 napisał:

szykowanie gownowozow na jutro.

U nas na wiosce od rana jeden mordę drze beczkowozem. Musi jakiś kalendarz inny. Ale bym się śmiał jakby kto jęzora wsadził i kontroli nadjechała. Taki strzał w kolano w ostatni dzień.

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

to nie wiedziałeś wcześniej że paliwo bedzie potrzebne 🤔

Jeszcze 400l było, a zbiornik jest na 2tyś l. 

Jakbym wiedział, że akurat teraz wybuchnie wojna. To dawno wszystko pod korek byłoby zapełnione 😉 

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

A może wcześniej kasy na paliwo nie było ? 🤔

1 minutę temu, slawek74 napisał:

to nie wiedziałeś wcześniej że paliwo bedzie potrzebne 🤔

a teraz raptem jest 🤦‍♂️ z nieba spadła🤔

Bananek napisał:

32 minuty temu, slawek74 napisał:

ja to mam zapasowe rozruszniki 🤭

To nijak się ma do rozrusznika. Jest w zupełnie innym miejscu. 

1:0 da mnie. 😉 

IMG_20220228_110543.jpg

obiad będzie 🤭😁chłop w słupek dziubną na parkingu i spier.... 🙆‍♂️😁

Opublikowano

flaga neonet tylko się zawoziła 😁

jakiś motoryzacyjny obok może by apteczkę kupił 🤔

Bananek napisał:

Parking z monitoringiem pewnie. 🤦

zoologiczny obok zrobić fotkę żywego 🤭😁

strach samochód zostawić bo dziadki babki do przychodni przywożą 🙆‍♂️😀

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy napisał:

Putin takich jak ty lubi 

Akurat tu ma rację. 

Ropa 5,99, benzyna 5,86, kolejek nie ma, wszystko dostępne. Saletry na dwóch składach brak, saletrzak 2600, mocznik 4100 i jakieś resztki Polifoski. Cisza, nikt nie kupuje.

+3 stopnie, przychmurzone.

• Like 1
Opublikowano

No nie ma ciepła. Tnę sad to mordę mi wyziębiło i wywiało jak w lutym🤭

Opublikowano
2 godziny temu, pawel885 napisał:

mieć zapas podstawowych leków a karton każdego z nich to różnica , tak się dzieje z paliwem i gotówką, a zaraz i z żywnością

to nie nasza wojna, usiąść na tyłkach i się nie wychylać i będzie spokój bo na razie nic się nie dzieje a tu już walczyć niektórzy widzę chcą 

I to jeszcze za upowców

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Akurat tu ma rację. 

Ropa 5,99, benzyna 5,86, kolejek nie ma, wszystko dostępne. Saletry na dwóch składach brak, saletrzak 2600, mocznik 4100 i jakieś resztki Polifoski. Cisza, nikt nie kupuje.

u mnie brak paliw na stacjach przy E17, dalej od głownej bez problemu można wszystko kupić, ON 5,86

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
41 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Akurat tu ma rację. 

mi rano z agropunktu przywiezli saletre i polifoske-tylko ze w tamtym tygodniu zamowione i wtedy byla.

Opublikowano
39 minut temu, slawek74 napisał:

jest tylko jeden biały i nie chce wyjżeć z dziury ale sprzedająca.... sprzedała karmy dla psa 😁

no i dwie apteczki do traktorów kupiłem 😁

Zbliżeniowo płaciłeś ? 🤭

Opublikowano
18 minut temu, jacus napisał:

mi rano z agropunktu przywiezli saletre i polifoske-tylko ze w tamtym tygodniu zamowione i wtedy byla.

Agropunkt teraz nie wiem czy mają, byłem w Piotrowicach i "u siebie", kupiłem troszkę saletrzaku. Jeszcze ze 100 albo nawet i 200kg grochu albo peluszki i na ten i przyszły rok starczy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v