Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

To jak ty do pedałów sięgasz jak ty z metra cięty???

Chciałem też pytać. Ja mam 190 wzrostu i jeżdżę tą nielubianą przez Piotra fiestą a siedzenia nie mam do końca cofniętego, bo bym do pedałów nie sięgnął.

Może on jak Jaś Fasola w jednym odcinku z zakupów wracał to siedzał na dachu w fotelu a do nóg miał miotły przypięte aby sięgać 🤔

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, donweter1989 napisał:

Chciałem też pytać. Ja mam 190 wzrostu i jeżdżę tą nielubianą przez Piotra fiestą a siedzenia nie mam do końca cofniętego, bo bym do pedałów nie sięgnął.

Jak się cofnie do samego tyłu to aby sięgnąć to nie wiem ile by trzeba było mieć wzrostu. 

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Będę miał jazdy na kategorie A to mi przypomną 🤣

Też robiłem całe życie tak jak ty mówisz, na prawej oparty żeby lewą biegi wrzucać, a powinno się odwrotnie, żeby mogę na hamulcu trzymać, teraz już mi się przestawiło, ale w czasie jazd to była katorga, ciągle słyszeć w słuchawkach że nie na tej nodze co trzeba jestem podparty 

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

To powiedz, bo np. ja źle robiłem. Jak stajesz motorem na skrzyżowaniu to którą nogą się podpierasz???

Podpieram się intuicyjnie na lewą. W sumie to kierowca tą nogę powinien wyciągać dopiero jak się zatrzyma i natychmiast chować. Po prostu człowiek powinien utrzymać równowagę na zatrzymanym motocyklu przynajmniej kilkanaście sekund. Na drodze jednak obserwuje gości to jeżdżą jak na jakimś koniu. 

Opublikowano

I młody się jeszcze nauczy, i to nie tylko tego

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Darek ale niema się co dziwić bo ty zdawałeś egzamin za pieniądze  i wiesz a Dawid za siuwar  i nie umie a udaje chojraka😁

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Też robiłem całe życie tak jak ty mówisz, na prawej oparty żeby lewą biegi wrzucać, a powinno się odwrotnie, żeby mogę na hamulcu trzymać, teraz już mi się przestawiło, ale w czasie jazd to była katorga, ciągle słyszeć w słuchawkach że nie na tej nodze co trzeba jestem podparty 

Mnie nigdy się o to nie czepiał to może odruchowo robię dobrze a gadam inaczej 🤔

Aby czekać na pogodę po zimie, wyjeździć na kursach te 10 godzin i na egzamin 

Opublikowano
33 minuty temu, konteno napisał:

jak z pół godziny podgrzejesz to podziała i zagada , ciepło musi na cały blok i głowice sie rozejść a to trochę trwa bo nawet obieg zamknięty ma spora pojemność cieplną , najlepsza świeca płomieniowa bo i prądu mało zeżre i szybciej zagada , w cieplejszym powietrzu szybciej zajdzie samozapłon niż w zimnym ale reszta stawia opór , jak patrze to nikt w okolicy nie ma pompy hydraulicznej z dźwignią do odłączania przy rozrządzie

Tez jest płomieniówka założona 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak się cofnie do samego tyłu to aby sięgnąć to nie wiem ile by trzeba było mieć wzrostu. 

Jak się cofnie do samego tyłu to dwie pary nóg się mieszczą 😉

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Podpieram się intuicyjnie na lewą

Każdy tak robi 

Po prostu człowiek powinien utrzymać równowagę na zatrzymanym motocyklu przynajmniej kilkanaście sekund. 

Wystarczy mała przegazowka i wtedy motor sam pion trzyma

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

a później przerzucasz nogi

Nic nie przerzucasz tylko stawiasz do pionu wbijasz ONE i faja do przodu. Nie tańcujesz na siodle bo przy 50 czy 125 to ciężar jest mały ale już taka 600 w lisiej kicie to cie powali w sekund pięć. Jak śmigałem to na full crosie potrafiłem stanąć w miejscu i utrzymać równowagę prawie minutę. A teraz widzę że ogólny trend wietrzenia nogawki przy ruszaniu jest. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Czymam kciuki 

Jak zdasz to jedziemy razem z Pafnucym pośmigać???

No raczej 👍

U mnie ten plus że cały kurs to tylko 10 godzin jazdy i w Wordzie tylko egzamin praktyczny 

Dzięki temu że mam A1

Nic nie przerzucasz tylko stawiasz do pionu wbijasz ONE i faja do przodu. Nie tańcujesz na siodle bo przy 50 czy 125 to ciężar jest mały ale już taka 600 w lisiej kicie to cie powali w sekund pięć. Jak śmigałem to na full crosie potrafiłem stanąć w miejscu i utrzymać równowagę prawie minutę. A teraz widzę że ogólny trend wietrzenia nogawki przy ruszaniu jest. 

Nie jeździłem już z 5 lat, wyszło się z wprawy 

Edytowane przez TheraRolnik
  • Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, donweter1989 napisał:

@malaczarna miałaś rację. Wyłączyłem blokowanie reklam i normalnie przerzucam strony.

Ja to wyłączyć bo ja też nie mogę przeerzucac stron ?

24 minuty temu, donweter1989 napisał:

@malaczarna miałaś rację. Wyłączyłem blokowanie reklam i normalnie przerzucam strony.

Ja to wyłączyć bo ja też nie mogę przeerzucac stron ?

Opublikowano
20 minut temu, donweter1989 napisał:

Może on jak Jaś Fasola w jednym odcinku z zakupów wracał to siedzał na dachu w fotelu a do nóg miał miotły przypięte aby sięgać 🤔

Co Jak co ale we fieście jest miejsca , mnie ile razy kto przestawi fotel to jest problem jechać. 

Albo Akademia policyjna i nauka jazdy jak wywalił fotel i na tylnym siedzeniu kierował

20 minut temu, donweter1989 napisał:

Co Jak co ale we fieście jest miejsca , mnie ile razy kto przestawi fotel to jest problem jechać. 

Albo Akademia policyjna i nauka jazdy jak wywalił fotel i na tylnym siedzeniu kierował

Opublikowano
18 minut temu, bratrolnika napisał:

Nie wiem, co za kretyn cię uczył na tym kursie, mnie uczyli, że od hamowania na postoju jest prawa ręka i przednie koło, a lewa noga ma być gotowa do zmiany biegu. Owszem, zatrzymujesz się na lewą nogę, bo prawa hamuje, ale w czasie postoju nogi się zmienia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v