Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Karać jebać na drodze ma być bezpiecznie ma furę i za***rdala , a teraz będzie jechał 2 biegiem .

Noo, teraz to tak jest miejscami że na auto ograniczenia takie że hulajnogi elektryczne wyprzedzają 🤦‍♂️

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

no już wogole nie zwracają uwagi tylko się ładują na pasy

Ci z instynktem samozachowawczym i mózgiem większym niż fistaszek, nadal czekają aż przejadą samochody. 

• Like 2
Opublikowano
DANDYS napisał:

Uziu92 napisał:

Mi w lesie na zadupiu mandat wjebali gdzie nie było dosłownie nic, prosta droga, stwierdzili że tu chodzą zwierzęta akurat tutaj co oni stoja i tu trzeba jechac wolniej, bo kurla ten zwierz 1 km dalej czy 2 km bliżej to już iść nie będzie przez drogę 🤦

a było jakieś ogranoczenie?

90 a zmierzyli mi 106

DANDYS napisał:

chuj niech łapią za ta prędkość, ale najgłupszy przepis że piesi mają pierszeństwo, no już wogole nie zwracają uwagi tylko się ładują na pasy,

dokładnie, wbijają na pasy nie zważając na nic.

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, witejus napisał:

co nie znaczy że u nas też tak musi być, w terenie zabudowanym prędkość powinna wynosić 90 km/h

Oj panie chyba troche za dużo , zagalopowałeś się 🙄, ale 60 powinno być 

Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

ch*j niech łapią za ta prędkość, ale najgłupszy przepis że piesi mają pierszeństwo, no już wogole nie zwracają uwagi tylko się ładują na pasy,

Oni już nawet na czerwonym się ładują na pasy, no bo przecież on może ! Prezes mu pozwolił !

🤦

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A co Wy przed kobietami w oborze chlata 🤭

Oni nie chleją tylko kultywują zapomnianą przez niektórych tradycję. 😁

Dobrze mówię Marku @Łolek?

Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

Mi w lesie na zadupiu mandat wjebali gdzie nie było dosłownie nic, prosta droga, stwierdzili że tu chodzą zwierzęta akurat tutaj co oni stoja i tu trzeba jechac wolniej, bo kurla ten zwierz 1 km dalej czy 2 km bliżej to już iść nie będzie przez drogę 🤦

Było powiedzieć - A faktycznie, jakieś psy bezpańskie się tu szwędają i na ludzi polują.

Opublikowano
27 minut temu, witejus napisał:

co nie znaczy że u nas też tak musi być, w terenie zabudowanym prędkość powinna wynosić 90 km/h

Oj panie chyba troche za dużo , zagalopowałeś się 🙄, ale 60 powinno być 

24 minuty temu, Łolek napisał:

Bierz dla przeciętnego rolnika ok jak nie masz setek ha , ja mam już drugi  i nie narzekam 600l max @6465a to solidny gość @Qwazima 400

Marek ja mam 300l biardzki 

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Jadąc w Zamościu  , trzeba  uważać na pieszych na pasach bo co chwila wlatują z marszu ale mają  pierwszeństwo .

Na czerwonym też ? Bo i takich coraz więcej 😉 no bo przecież są pasy i on może a sygnalizacja to tak ch*j 😉

• Like 1
Opublikowano
Strongman napisał:

A wiecie ze ma wejść 30km/h w terenie zabudowanym.

ja po mieście rowerem jeżdżę, jest szybciej, taniej i zdrowiej, niż jeździć po tych dziurach i stać w tych zasranych korkach.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Uziu92 napisał:

ja po mieście rowerem jeżdżę, jest szybciej, taniej i zdrowiej, niż jeździć po tych dziurach i stać w tych zasranych korkach.

No masz racje,mi się wydaje ze największy problem w Siedlcach to brak miejsc parkingowych.Dlatego jakoś nie lubię tego miasta bo niema gdzie zaparkować a jak jest to daleko  iść.A znowu jak zaparkujesz nie prawidłowo to zaraz straż miejska mandat piszę lub blokadę nakłada.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

@Aktywnyrolnik7245 Ja to używki szukam bo zboża rocznie do pryskania mam w porywach do max 4-5ha.

@Agrest no masz rację w sumie za cene tego mojego starego kupie se 600l bez lanc. do herbicydów to wygodniej mi sie zdaje że będzie zawieszany kupić. ps kupiłem tego borowika jak radziłeś i zasiałem pomiędzy rzędami porzeczek , ciekawe co z tego wyjdzie 🤭

To mówicie żeby biardzkim se gitary nie zawracać? kurde no właśnie ja też różne opinie o tych biardzkich slyszę , jeszcze podobno od rocznika zależy dużo. Ale na te moje hektary to by se chyba dał radę

Edytowane przez desant
a
Opublikowano

Na te 4 ha ci starczy i biardzki, tylko w używce pompa może moment wsiąść. No i rozdzielacz. U mnie teraz zdechł.

Opublikowano

@desant kolega @Qwazi ma używanego Promara i niedrogo , a to dobry opryskiwacz 

No nie dziękujcie , podam nr konta i po 200 zł przelejecie 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

No masz racje,mi się wydaje ze największy problem w Siedlcach to brak miejsc parkingowych.Dlatego jakoś nie lubię tego miasta bo niema gdzie zaparkować a jak jest to daleko gdzie iść.

Są wolne tam gdzie zrobili płatne czyli Pułaskiego przy UM i na placu Zdanowskiego koło PKP, a reszta wszystko za***ane że szok, ja jak mam iść do urzędu miasta czy do starostwa czy gdzie kolwiek , nawet do fryzjera to rowerem szybciej zajadę i wrócę jak znajdę miejsce do zaparkowania, choć miasto znam jak własną kieszeń to się parkuje po osiedlach, bocznych uliczkach, podwórkach, ale i tam już ciasno , bo beneficjenci socjalu nakupili zlomostwa po parę zł i stoi tego gruzu jeden koło drugiego na każdym skrawku placu. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, desant napisał:

@Qwazi no to dawaj jakąś autoprezentację ;)

A co ja Ci mam prezentować opryskiwacz, który ma naście lat. Wszystko jest w oryginale poza dyszami. Przez te lata nigdy nie zawiódł. Za nic nie mogę gwarantować, bo on jest już nie nowy. Ustawiony na 200l na ha i tak wyrabia. Tylko ja nim pryskałem. Przez parę lat c330, a potem c360 i tylko te dwa ciągniki były do niego podpinane. O ile dobrze pamiętam to w nowym roku trzeba będzie go atestować. Do tej pory miał ciągłość atestów. Co roku, przed pierwszym pryskaniem robiłem kalibrację. Od siebie Ci mogę dodać tyle, że na wtedy, gdy go kupowałem był ok. Teraz jak dla mnie 600l to minimum

Edytowane przez Qwazi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v