Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy napisał:

porozmawiasz ze mną w cztery oczy?

pisz na priv / nie zaśmiecajmy tematu...

czy się boisz starego dziada?    no boisz sie? sam przyjadę.

Zbyszek dej luz nie daj się sprowokować 

Opublikowano
hubertb napisał:

1 minutę temu, Agrest napisał:

Mf 174v  ma miejsce na aku  gabarytów malucha. Rocznik 87.  I byle trochę prądu miał na pół obrotu wieńca i pali

Dokładnie 7211 jeśli ma sprawny rozrusznik zapalam na 55Ah. Z racji obwieszenia go światłami ma założony 110Ah+ alternator 120A. Od kiedy to założyłem czyli jakieś 8 lat temu nikt nawet nie zajrzał do schowka akumulatora. 

chyba w prawdziwe mrozy ciągników nie odpalsza co dziennie...

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Noż jpdl. @Bananek to ty i za grabarza robisz? Temu tak sutanny się trzymasz.

I w tym momencie czarno Cię widzę🥺🥺🥺

Kurła wstawiłeś auto do serwisu i bys chciał żeby za 500 całe przejrzeli 😳😳

Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

I to nie tak że wszystko było z nią cacy, bo psuła się, ale nie bardziej niż inne ciągniki

Dyskusja zaczeła się od trwałości i bardziej chodziło o to że w 30 pierwsze poddaje się skrzynia a nie silnik. W siuntce jest na odwrót najpierw silnik-> uszczelki pod głowicami

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Kurrrrrrła ale się urobilem. Pola obsiane wszystkie. Ziemniaki udalo sie wykopac,dzwoni znajomy ze jednak dzisiaj da rade i do 18 bylo po robocie. Tylko sie troche zagadalismy i ciemno sie zrobilo,ale pochowalem wszystko( @Bananek czekam na odpowiedz odnosnie pochówku). Jutro do roboty i bedzie dobry hardcore. A od poniedziałku deszcz

E tam. Nie mam dziś odpowiedniego humoru.

Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

Jedna z emek ma u nas ponad 10tys.mtg, pierwsze 20 lat była jedynym ciągnikiem na 13ha przy warzywach i krowach, czujesz co ten ciągnik przechodził??? 

I to nie tak że wszystko było z nią cacy, bo psuła się, ale nie bardziej niż inne ciągniki

Rocznik 91, z tych co to podobno je już z odpadów skręcali, jak tu ostatnio jeden napisał 

Chyba wleję teraz w gardło Twoje zdrowie. 

10 minut temu, hubertb napisał:

🤦‍♂️ I tak w Polsce 80 traciła wzmacniacz a w 30 czy pospawiesz czy nie to nic nie da. Ta nakrętka się nie odkręca tylko zostaje zerwana, w M efekt się spotęgował bo koło pięknie pcha tą nakrętkę. Poprawna naprawa to dorobienie jak najszerszej nakrętki, najlepiej jeszcze z dość ciasnym gwintem. Tokarz taką dorobi za około 50-100zł.

Nie każdy mechanik jest tokarzem, nie każdy to załatwi a ja definiuję prawdziwego szpeca jako kogoś kto dosłownie "zrobi coś z niczego" a nie kombinuje jak Ty "aby było poprawnie". Nieraz to "byle jak" wyjdzie lepiej i na dłużej niż to "poprawnie".

• Thanks 1
Opublikowano
Agrest napisał:

Noż jpdl. @Bananek to ty i za grabarza robisz? Temu tak sutanny się trzymasz.  I w tym momencie czarno Cię widzę🥺🥺🥺

Dywersyfikacja źródeł dochodu. 😉

Opublikowano
2 minuty temu, Krzak napisał:

@Pafnucy masz na imię Zbyszek?

a bo co?

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

6 minut temu, slawek74 napisał:

w czoło się puknij 🤦‍♂️ alkocholik powinien trzymać się daleko od %

Ludzie się nie zmieniają i takiemu już nic nie pomoże.

Pomoże pomoże. Wielu znam nie pijących alkoholików. Czemu ty taki jesteś?

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

MOOG WAHACZ PRZEDNI PRZÓD L/P FORD KUGA FD-WP-15311 za 280,66 zł z Kraków - Allegro.pl - (12373533243)

Wiesz nie wiem czy bym się pier**lił z wymiana tulejek jeśli cały wahacz kosztuje 3 stówy. 

Generalnie z tego co widzę max powinno zejść 4h więc 500zł to jest jak dla mnie max. 

Już mam obraz, choć i pewność że nawet tyle nie zeszło.

Jak sprawdzam to tuleja wahacza do 122zł. X4szt to 500 plus 500 to 1000. Zobaczymy.

Opublikowano
hubertb napisał:

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Sąsiad drugiemu sąsiadowi z 14 lat temu pospawał i jeździ do tej pory. Od 7-8 lat typowo prace pomocnicze robi.

W M-ce to już tak pojechali że ta nakrętka to w ogóle ma przejebane.... w zwykłej żeby doszło do zerwania musisz przynajmniej kilka krotnie "strzelić ze sprzęgła". Naprawa skrzyni biegów poprzez spawanie to już jak dla mnie wyższa szkoła druciarstwa. 

to zrób to innaczej jak nie ma innej możliwości 🤷‍♂️

Opublikowano
15 minut temu, bratrolnika napisał:

Jedna z emek ma u nas ponad 10tys.mtg, pierwsze 20 lat była jedynym ciągnikiem na 13ha przy warzywach i krowach, czujesz co ten ciągnik przechodził??? 

Rocznik 91, z tych co to podobno je już z odpadów skręcali, jak tu ostatnio jeden napisał 

A robiliście tą felerną nakrętkę?

Opublikowano

Jak sprawdzam to tuleja wahacza do 122zł. X4szt to 500 plus 500 to 1000. Zobaczymy.

Pytanie jak wytrzymałe te nowe wahacze , co bardziej się opłaci

Opublikowano

I jak ci się tą kugą jeździ? 

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie każdy mechanik jest tokarzem, nie każdy to załatwi a ja definiuję prawdziwego szpeca jako kogoś kto dosłownie "zrobi coś z niczego" a nie kombinuje jak Ty "aby było poprawnie". Nieraz to "byle jak" wyjdzie lepiej i na dłużej niż to "poprawnie".

W PGR i SKR bardziej szanowali czas na wódke a ciągniki naprawiali w przerwach między flaszkami do tego dochodził brak części stąd takie pato naprawy. 

• Like 3
Opublikowano
Pafnucy napisał:

2 minuty temu, Krzak napisał:

@Pafnucy masz na imię Zbyszek?

a bo co?

Nic ale myślałam że inaczej. Zbyszek też ok

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v