Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Rolnik1973 chmury krążyły nad Tobą. U mnie tylko slychac grzmoty bylo,ale przeszlo bokiem,2km dalej lekki deszczyk był. Jak u Cb nie padalo tzn. ze chmura moedzy nami przeszla. Jak jęczmień sypnął? Krupa cała zasypana?

A i najwazniejsze. Dzien dobry wszytkim bez wyjątków 👋 świętujecie dzisiaj czy pracujecie normalnie?

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Strongman napisał:

A tak o rolnictwie to wam powiem ze kiedyś jak chodziłem do podstawówki i w klasie byli tacy ludzie co po 15 pał mieli i żadnej innej oceny i zdawali  na mierny a potem zmienili na dopuszczający od góry do dołu na swiadectwie takie oceny a teraz tak się podorabiali ze nówki samochody z salononu kupują klasy premium,domy pobudowali ale nie na rolnictwie.

ten ,, dobrobyt '' w budowlance czy brukarce to dopiero od kilku lat , faktycznie teraz fachowcy nie mają chyba górnej granicy stawek za usługę ocieplenie styropianem na gotowo już stawka do 120 zł za metr

Opublikowano

Deszczu nie było i na kolejne 10dni brak w prognozie.

21⁰ I pochmurno.

Opublikowano
18 minut temu, Belaruss820 napisał:

@Rolnik1973 chmury krążyły nad Tobą. U mnie tylko slychac grzmoty bylo,ale przeszlo bokiem,2km dalej lekki deszczyk był. Jak u Cb nie padalo tzn. ze chmura moedzy nami przeszla. Jak jęczmień sypnął? Krupa cała zasypana?

A i najwazniejsze. Dzien dobry wszytkim bez wyjątków 👋 świętujecie dzisiaj czy pracujecie normalnie?

Na etacie trzeba pracować. A jak się wróci do domu to będę świętował.

Opublikowano
10 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Nie wiem czy klapkowy nie puści Ci obiegu🤔 jak już to może dać kulowy w pionie. A pompka tam Ci nie włącza się jakaś?

Zamknąłem zawór zasilający grzanie na bojler wieczorem. Po nocy ciepły piec. Nie wiem którędy on odbiera od bojlera. Wyraźnie czuć po rurach, że piec zabiera ciepło. Grzeję wodę do 65°C na bojlerze, czasem 70°C a po nocy, gdzie nikt nie pobiera wody mam 51°C

Opublikowano
20 minut temu, Belaruss820 napisał:

Nie padało, grzmiało na łomazy

Jęczmień 11 m3 wyszło, z 6 klasy

Dziś na 5 powinno być lepiej.

Opublikowano

u mnie działa 50/50, w dzień jeszcze OK a wieczorami w kratkę, chyba dali o połowę słabszy MUX, bo nawet wzmacniacz nie pomaga, wcześniej wszystko odbierało z samej anteny bez wzmacniacza.

Opublikowano (edytowane)

o znalazło i polsat i tfn. pierwszego dnia przestroiłem i dopiero zobaczyłem że nie ma. 

z tym że coś zakłócenia mocne.... ten pis to wszystko spieprzy....

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Pieski poszły, została jedna ciemna suczka. 

Darmo dam 

Skąd jesteś? 

okolice bialej podlaskiej szkoda ze piski poszly pozdrawiam

Opublikowano
19 minut temu, hubertb napisał:

@bratrolnika Sorry zapomniałem wczoraj, zainstaluj sobie taką apkę "emiMaps" 

EmiMaps – Aplikacje w Google Play 

Zresztą, wszyscy którzy mają problem z odbiorem tv, mogą skorzystać. Jeśli ktoś tak jak ja ma rozbudowaną instalację antenową to nowy standard wymaga innego strojenia wzmacniaczy antenowych. 

porobiłem, działają, trzy telewizory w domu jest ok, w tym dwa na dekoderach

no i jeszcze jeden syn ma do pegasusa podłączony

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Karol6130 napisał:

Bierz suczke, będziesz miał wesoło. 

LLU +22 lekki wiaterek 

Pierwszy dzień w tym roku 

IMG_20220629_080041.jpg

A ja swoich nie mam.jak wygonic,tzn. mam,ale nie ma komu doglądać. Jak jestem.w.domu to nie byloby problemu,ale jak pojade do pracy,zona tez to juz nie ma komu. Mogą porwać pastucha co jest bardzo prawdopodobne bo za miedzą rośnie kukurydza. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v