Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, PRIMO napisał:

Miastowy to tępy leniwy robol który patrzy jak się poopierdalać w robocie i do weekendu przetrwać. 

Z takim podejściem chcesz, żeby ludzie szanowali Ciebie i Twoją pracę?

3 godziny temu, slawek74 napisał:

raczej w ,,łódzkim,, u tych co im ciulowo za mleko płacą

w łodzkiem to krowy lepiej niż ludzie mieszkają (przynajmniej u mnie na wiosce)

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Pafnucy napisał:

2 panele. Zbiornik 300. Cena jeszcze nie wiem. 

Kurna prawie nowy bolier do wyrzucenia...

Wystaw ludzie kupią , jaki to bojler daj foto?, Ja swoje kolektory planuję sprzedać tylko jeszcze gmina łapkę trzyma bo na dofinansowanie były brane.

Piękny dzień..gęsi  południa już przyleciały dużym kluczem, drzewa soki zaczynają puszczać, czuć wiosnę🙂🌞

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Wystaw ludzie kupią , jaki to bojler daj foto?, Ja swoje kolektory planuję sprzedać tylko jeszcze gmina łapkę trzyma bo na dofinansowanie były brane.

Piękny dzień..gęsi  południa już przyleciały dużym kluczem, drzewa soki zaczynają puszczać, czuć wiosnę🙂🌞

Już chyba mam kupca. 

Jak nie sprzedam to będę tu sie reklamował. 👍

Opublikowano
24 minuty temu, GRZES1545 napisał:

No dziś to fajna pogoda, tylko czy jak sie wszystko pobudzi czy potem od radzieckiego mróz nie przyjdzie i sieknie wszystko.

Opublikowano

Chłoporobotnik napisał:

44 minuty temu, gregor1284 napisał: Może my jakoś spokrewnieni  Wątpię, nic mi nie wiadomo o krewnych w Twych stronach.

a ojciec Twój to skąd ? może nawet nie wiesz że masz na ,,półbocy,, bliską rodzinę

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Poprzegładałem media nic o strajku😁

A Wy ropę palcie i kierowców wkurłajcie😎

Napewno będą wdzięczni i kupią polskie jedzenie

Tak jak ty to robisz?

Opublikowano
17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No dziś to fajna pogoda, tylko czy jak sie wszystko pobudzi czy potem od radzieckiego mróz nie przyjdzie i sieknie wszystko.

To będzie mniej Truskawek , malin letnich , porzeczek , wiśni i tym podobnych będzie lepsza cena .

Pogoda piękna + 7 do 8 .

Opublikowano
4 godziny temu, PRIMO napisał:

Siedź w domu na du**e i czekaj aż miłościwie nam panujący coś ci skapną żebyś z głodu nie zdechł. 

Na pewno nie mam zamiaru czekać, ktoś coś mi zrobi. Czy już nie można mieć własnej opinii na temat blokady drogi? To jakiś nowy agrofaszyzm?  

Opublikowano
25 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Z Mazur. Dziadkowie i pradziadkowie też rodem stamtąd. Tyle, że nikogo z tamtej strony nie znam i jakoś mnie nie ciągnie aby ich odszukiwać.

Mazurzy tyż z Kurpi 

Opublikowano

BIŁGORAJ: Gnijące wędliny wyrzucone do lasu. Kto to zrobił?

Szynka, kiełbasa, kaszanka, smalec i pojemniki z galaretą zostały wyrzucone do lasu Krasne pod Biłgorajem. Na gnijące i śmierdzące wędliny natrafiła kobieta, która spacerowała z psem. Zrobiła zdjęcia i przesłała je do Biłgoraj EKO Challenge (grupy osób walczącej z leśnymi śmieciarzami).

Na zdjęciach widać wyrzuconą w lesie sporą ilość różnych wędlin. Ktoś pozbył się zepsutych wyrobów wywożąc wszystko do lasu w pobliżu ul. Motorowej w Biłgoraju.

Sprawa znaleziska została zgłoszona 8 lutego przez członków grupy Biłgoraj EKO Challenge na biłgorajską policję. Funkcjonariusze pojechali na miejsce gdzie znaleźli ponad 30 kg zepsutych wyrobów. Policjanci poinformowali o sprawie Urząd Gminy w Biłgoraju, ponieważ las należy do osoby prywatnej. Postępowanie w tej sprawie trwa.

W KRAJU JEST DOBROBYT .

<span>BIŁGORAJ: </span> Gnijące wędliny wyrzucone do lasu. Kto to zrobił?

https://www.tygodnikzamojski.pl/artykul/120295/bilgoraj-gnijace-wedliny-wyrzucone-do-lasu-kto.html?fbclid=IwAR2oE4sgYbh2tyHjMNP75klHMKYGhNeAZk-QLUDzQKp_AI9Bl1VQZAKJ15U

Opublikowano
7 godzin temu, 6465 napisał:

Na wlocie do warsiawy radiowozy a centrum mruga na niebiesko🙆 przy świętokrzyskiej i Kopernika jakaś telewizja się rozstawiała czy wuj wie co 🤦

Agrounia miała protestować

Opublikowano
32 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Z Mazur. Dziadkowie i pradziadkowie też rodem stamtąd. Tyle, że nikogo z tamtej strony nie znam i jakoś mnie nie ciągnie aby ich odszukiwać.

Mazurzy to ponoć potomkowie osadników z Mazowsza, wiec Ty tak jakby nasz ziomek jesteś. ;) 

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

@Pafnucy

Był listonosz? 

Taaa. Pocztówkę dostalem. 😄

Gratulacje. Aby chodził jak wyglada, bo wygląda bardzo ładnie. 

Ech znowu w nocy spać nie będę... 😉

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Tez nad tym myślałem

Mówisz że mrozu wytrzymuje to, nie trzeba na jesieni rozkładać i w ciepłe chować???

Po co rozkładać?.... To do - 15 - 20 stopni  nic się nie dzieje... poniżej, wystarczy połowę wody upuścić i tyle.... To są rurki gazowe z wyższej półki... 

W lato masz 80 stopni wodę.... W zimę jak nie ma słońca nie ma nic z tego i tyle.... Teraz/luty  dopiero jak trochi słońce już wychodzi to zaczyna grzać. 

Możesz sobie zrobić 4 razy drożej jak sławek radzi.... Będziesz miał więcej zawaliska w piewnicy/garZu... i na dachu.... 😁

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Thanks 1
Opublikowano
Karol6130 napisał:

@Pafnucy

Był listonosz? 

mocno zajęty bykom jaja chuśta albo uspokaja bo się za mocno rozchuśtały 🤔😁

Pafnucy napisał:

Przed chwilą, Karol6130 napisał:

@Pafnucy

Był listonosz? 

napij się 😉

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Dzięki, zobaczymy co będzie. 

Malowany nie jest, na ramionach trochę wytłuczony. 

Taki jak to po dziadku, do poprawy. 

Opublikowano
5 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Po co rozkładać?.... To do - 15 - 20 stopni  nic się nie dzieje... poniżej, wystarczy połowę wody upuścić i tyle.... To są rurki gazowe z wyższej półki... 

W lato masz 80 stopni wodę.... W zimę jak nie ma słońca nie ma nic z tego i tyle.... Teraz/luty  dopiero jak trochi słońce już wychodzi to zaczyna grzać. 

Czyli na zimę zakręcamy zawory, zrzucam ciśnienie i część wody, i tyle???

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v