-
Podobna zawartość
-
Przez xxxMarcin3
Witam, potrzebuje opinii na temat siewników Euromasz. Planuję zakup siewnika 3 metrowego, cena jest atrakcyjna, tylko nie wiadomo jaka jest jakośc za tą cene.
-
Przez Makis2111111
Mam problem z próbka kręcona robiłem próbę na 5a 48 korbą kręciłem wyleciało 14 kg czyli 14x20 czyli dawka 280kg-ha pszenżyta a wsypałem do siewnika 310kg i poszło wszystko o teraz pytanie co robię źle bo już nie wiem. zapadki ustawiłem na drugą zapadkę jak na zboże, szczelinę z boku siewnika ta wajcha na 2. Jeszcze nawet przed sezonem wymieniłem wszystkie kółka wysiewające nowe bo stare miały spore ubytki. Może wie ktoś z was jak wykonać inna próbę kręcona na 1ar w tym modelu siewnika czy co?
-
Przez JarekPL
Witam czy ktoś z Was użytkuje siewnik Simulta Junkkari 2500 lub podobny ? Mam możliwość zakupu, ale zastanawiam się jak się sprawują w praktyce u mnie w okolicy nikt nie używa podobnego siewnika, jeśli już ktoś wymienia swój leciwy sprzęt to z reguły na Amazone lub coś w tym stylu. Junkkari jest dwukomorowy (zboże, nawóz) i ten akurat model jest ciągany.
-
Przez dariusz86
Cześć,
Czy jest ktoś na forum, kto byłby mi w stanie odpowiedzieć na pytanie, czy w amazone D7, w wersji ze ścieżkami technologicznymi, ten główny wałek wysiewający jest inny? Bo to jak te ścieżki działają to ja wiem. Jest wałek z trzema zębatkami, który po załączeniu, bierze napęd z jednej z rolek wysiewających i napędza dwie pozostałe rolki które po rozłączeniu tego wałka, nie kręcą się. I teraz właśnie jak to wygląda z tymi rolkami. Czy to są jakieś specjalne rolki które po prostu kręcą się na tym wałku a nie razem z nim czy może sam wałek też jest innej konstrukcji? A pytam bo kupiłem tą rolkę napędzającą i to całe mocowanie do niej ale bez automaty ponieważ chcę tą rolką sterować za pomocą siłownika elektrycznego który tez już mam zakupiony. Ale mam problem, bo nie wiem jak jest rozwiązany temat rolek wysiewających. Czy czeka mnie jeszcze wymiana tego całego wałka czy może wymiana samych rolek. Bardzo proszę o pomoc.
-
Przez case-and-case
Witam , kilka dni temu stałem się posiadaczem siewnika Lemken Eurodrill 3000 . W siewniku są ścieżki elektryczne sterowane komputerem
lh agro 1600 i tu rodzi się mój problem . Nie działają ścieżki . Nie wiem czy to wina komputera czy może coś źle ustawiłem . Jest ktoś kto wie jak dokładnie ustawić ten komputer? Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie uwagi ,szczególnie osób które posiadają taki siewnik . I jeśli ktoś może ma polską instrukcję do siewnika bądź samego komputera niech da znać
-