Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jak to jest w przyszłym roku z młodym rolnikiem? Z tego co pamiętam to trzeba przejąc gospodarstwo o dochodowości 10 tyś euro. Czyli jak ja w tym roku sie nie załapie z moimi 12 ha to juz potem nie mam szans na młodego rolnika?

Opublikowano

jak bedzie lista to bardzo prosze podajcie link do niej gdyz ja nie mam czasu szukac bo teraz najwieksza praca w polu trzeba talerzowac wszystko i orac pdo rzepak ? i czy do kazdego do domu listy beda dochodzily z ddecyzja pozytywna lub negatywna ? ? ?

Opublikowano

ja pier.... brak slow

kasa 100 000 a wiekszosc nie potrafi znalezc listy albo policzyc mniej wiecej pkt

rece opadaja

z czym do ludzi? kupcie sobie dwie krowy, gumiaki i nie zawracajcie sobie glowy dotacja

Opublikowano

masa24 masz rację.

A koledze warchest to trzeba będzie telegram albo SMS z informacją o miejscu w tabeli wysłać bo jak będzie na polu z talerzówką a w radio nie daj Boże powiedzą że listy zostały opublikowane, to chłopak z wrażenia bieliznę zabrudzi.

Opublikowano

Na stronie od poniedziałku pisze jak byk że lista 14.08.2014.

Skoro 90 procent ludzi nie potrafi podliczyć punktów ani nawet sprawdzić bezrobocia w powiecie nie oczekuj że bedą cokolwiek czytać zwłaszcza na stronie Armir. Lepiej 50 razy pytać na forum i durnia z siebie robić.

Opublikowano (edytowane)

Skoro 90 procent ludzi nie potrafi podliczyć punktów ani nawet sprawdzić bezrobocia w powiecie nie oczekuj że bedą cokolwiek czytać zwłaszcza na stronie Armir. Lepiej 50 razy pytać na forum i durnia z siebie robić.

Gdzie jest napisane na stronie arimr ze listy beda jutro? Wchodze w aktualnosci a tam nic o MR

Edytowane przez kabaczek89
Opublikowano

Trudno powiedzieć kto przejdzie kto nie, koniec końców decydują punkty a w wojewódzkiej agencji liczą to wyznaczone osoby.

Z tego co wiem to jest ich tam grupa osób która zajmuje się tymi wnioskami i z pewnością sami zostali przeszkoleni konkretnie pod te wnioski ale jednak jak się okazuje w nielicznych szczegółach maja rozbieżności np. odnośnie bydła jeden wymaga wpisywania bydła poniżej 1 roku życia, a inny mówi że wpisywać sztuki które będą w danym roku sprzedawane. Ale są to szczegóły które doradcy dają radę naprawić nawet telefonicznie,

Rozumiem że dla wielu rolników są to nerwy bo i dla mnie są, każdy chciałby wyniki choćby w niedziele kiedy mijał termin, ale spokojnie panowie i panie, cierpliwości.

Zapewne większość z nas nigdy nie miała na koncie a tym bardziej w portfelu takiej gotówki toteż rozdysponowanie takimi kwotami musi potrwać.

Nie panikujcie, i nie pytajcie więcej o strony gdzie jest napisane ze to ma być 14.08.

Ostatecznie i tak agencja musi odesłać decyzje w sprawie złożonego wniosku i ten papierek powie czy tak czy nie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekrolnik
      Właśnie podpisaliśmy umowę czy nie będzie z tym całym PROW żadnych problemów ?

czy ktoś z was budował oborę na PROW ?
    • Przez MartineZ
      Witam. Szukałem tego tematu ale przyznam szczerze, że przeglądanie 48 stron skłoniło mnie do podjęcia ryzyka narażenia się adminowi Wracając do tematu... wiem, że były kiedyś takie dofinansowania ale szerzej nigdy nic o nich nie przeczytałem. Dzisiaj znalazłem jedynie kilka informacji, z których wynikało, że dopłatami objęte są poszczególne województwa w różnych latach. Do tego konieczne próbki gleby i potem decyzja czy dopłata będzie przyznana czy nie. Do Was pytania: czy taki program jest realizowany,bądź już się skończył lub też dalej wszyscy czekają na decyzje? jakie terminy składania wniosków?
    • Przez Casley
      Witam, chciałbym zapytać z jakich dofinansowań mógłbym skorzystać kupując nowy ciągnik, aktualnie mam 21lat i planuje użytkować gospodarstwo 10ha. Mam teraz na myśli dofinansowanie młody rolnik (w moim regionie średnia gospodarstw rolnych to 5,49ha - więc łapie się - lecz są też inne warunki do spełnienia). Ciągnik nad którym się zastanawiam to NH T5040. Koszt jego to około 148tyś. Proszę o jakieś doradzenie.

Pozdrawiam!
    • Przez Mat
      Witam.

Przedstawię moje pytanie z jakim się borykam.

Wybieram się do pracy i idę na rozmowę lecz umowa będzie o pracę.

A dostałem dzisiaj drugą ofertę, tyle że musiał bym założyć własną działalność gospodarczą. A pytanie moje brzmi. Jeżeli w przyszłości bede chciał się starać o młodego rolnika (2,3,4 lata) to będę mógł złożyć wniosek prowadząc prywatną działalność gospodarczą?
      Obecnie nie mam żadnej ziemi na siebie. Ale składając wniosek nie bedzie problemu z jej przepisaniem. Chodzi mi jedynie o tę zależność czy prowadząc działalność gospodarczą bede mógł bez problemu starać sie o młodego rolnika czy też trzeba będzie rozwiązać ją?
      Bo również myślałem nad wnioskiem o dofinansowanie z urzędu pracy iż w chwili obecnej jestem bezrobotnym. Lecz korzystając z pomocy urzędu nie bedę mógł potem z młodego rolnika.

Czekam na odpowiedzi i z góry dziękuje.
      Pozdrawiam
    • Przez Kryniak
      Witam, otoz chcialbym sie dowiedziec czegos na temat dofinansowan dla firm. Moze na nieodpowiednie forum trafilem, ale licze, ze czegos sie dowiem. Chce kupic ciagnik w przedziale mocy od 115-145 km, ma byc to nowy i najlepiej troche sprzetu do niego. Pare lat temu staralem sie tez o ciagnik na dofinansowanie, ale nie wyszlo, bo mam za malo ziemi- 20 ha i kupilem nowego za gotowke, ale nie do uprawy mi ten ciagnik. Traktor bylby glownie na uslugach, mam dwie firmy budowlane i tam wlasnie ten traktor by mial miejsce, pracowalby z przyczepa. Powiedzcie mi, gdzie moge sie udac by dostac jakies dofinansowanie do nowego ciagnika.
  • Dodaj nową pozycję...
v