Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, czareczek85 napisał:

Saletra cena w doł na 2600 w nowym cenniku. Tak więc delikatnie smaruj bo do wiosny daleko

Netto 

23.12 wstawili cennik 4300 a 27.12 2600 , ciekawe co wymyśla za trzy dni...

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Cena na dzisiaj 3000 saletra Mazowieckie. Chyba warto się wstrzymać kilka dni, może chociaż coś minimalnie spadnie. Zagrywka z 4500zl/t prawdopodobnie celowa żeby sprzedać po 3000

Edytowane przez Papkin
Opublikowano

Jak już ten gaz z Hameryki dopłynie, to się okaże, że ten z rury od Wołodii jest dużo tańszy. I odechce się hamerykańskiego gazu. I Wołodia wtedy będzie znów przykrecał kurek. Takie jego prawo.

Opublikowano

Dobrze znaja rolnikow... jak pszenica spada to jada sprzedac, a jak nawoz drozeje z 3000 do ponad 4000 to jada kupic. Ilu jest takich co wezma po 5k bo zabraknie i jeszcze dzierzawe dobiora za pare tysi żeby przypadkiem somsiad nie miał wiecej

• Like 1
  • Haha 4
Opublikowano
Ukson napisał:

Dobrze znaja rolnikow... jak pszenica spada to jada sprzedac, a jak nawoz drozeje z 3000 do ponad 4000 to jada kupic. Ilu jest takich co wezma po 5k bo zabraknie i jeszcze dzierzawe dobiora za pare tysi żeby przypadkiem somsiad nie miał wiecej

nieliczni gdyby sami tacy bogaci byli w Polsce to by nikt nie narzekał

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, arek_124711 napisał:

Ja czekam... ale doradzac nikomu nie bede

Czekam na info od znajomego farmera z Belgii, ceny mają też wysokie ale dowie się konkretnie jak jest bo on sam nie kupuję teraz. Ludzie tam proszą się o gnojowicę i poferment z biogazowni.

Opublikowano

Codziennie są inne informacje. Dzoenilem na skład saletra 32 3100 brutto spytałem z którego miesiąca to dostałem odpowiedź nie wiem nie pamiętam. Podziękowałem i czekam na nowy cennik ma być zaraz po nowym roku

Opublikowano
12 godzin temu, red83 napisał:

Dzisiaj mój kumpel mówił, ze Osadkowski saletrę po 4600netto chciał mu sprzedać... 😄Już nie będę pisał co odpowiedział😁

pewno jak bez przekleństw, to i mało tego cytatu, albo i wcale 😂

Opublikowano
12 godzin temu, arek_124711 napisał:

Podalem ceny nawozu ktore na dzien dzisiejszy obowiazuja w niemczech ale widac temat jest niewygodny dla moderatorow i wpis zostal usuniety. No jak widac jestescie na najlepszej drodze do niezaleznosci i wolnosci slowa.  Gratuluje🏆

Wyślij mi go priv jak możesz i rób screeny jak takie rzeczy dodajesz

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

A Grupa Orlen podpisała umowę w grudniu bodajże na 3 mies w czasie gdy cena gazu była 170 $ 👍 bo Przecież trzeba Niemcom nawozu narobić😡 

A tymczasem ceny zbóż na giełdzie w dół, ponoć rajcują się wysokimi plonami w Argentynie na Farmerze można poczytać.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Weźcie i się umiecie na jakie cenniki patrzycie odnośnie gazu. Bo to że gdzieś tanieje to nie znaczy że wszyscy z tego samego miejsca biorą i mają te same warunki firmy biorą na innych warunkach i indywidualni też na innych. Trzeba by było wiedzieć z kad i na jakich warunkach bierze GA a tego nikt się nie dowie. 

1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

A Grupa Orlen podpisała umowę w grudniu bodajże na 3 mies w czasie gdy cena gazu była 170 $ 👍 bo Przecież trzeba Niemcom nawozu narobić😡 

Szczerze w to wątpię. Ale muszą coś robić by sprzedać ten drogi nawóz. No i akurat na 3miesiace żeby na pierwsze dawki był drogi nawóz. Ludzie kupią sam kupiłem na pierwszą dawkę może dobrze może źle zrobiłem. 2 będę robił pewnie w kwietniu to do tego czasu może coś spadnie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v