Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Andpol napisał:

40 zł. tona obornika bydlęcego to drogo czy tanio + 30 km. transport?

Bardzo drogo. Dla porownania kurzak jest w tej cenie lub troszke wyzszej a zasobnosc w skladniki niebo a ziemia

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Zauważ że po drodze nastąpiła zmiana prezydenta w USA, no i teraz ten TVN... 

No zmienił się wiem. Teraz niech nasz rząd się wykaże jak dobry jest w negocjacjach.

Opublikowano
3 minuty temu, arek_124711 napisał:

Co za roznica kto rzadzi ? Jak to wszystko jedna banda oszustow zlodzieji i ludzi ktorzy razem walczyli w tzw wolna polskie a gdzie sie nie obejzec to wszedzie ci sami ludzie siedza co za komuny 😂

No, a w Magdalence to było nawet 3 prezydentów. 

Był nawet ten właściwy, który jak by wiedział że tak będzie jak było to by pewnie nie był. 

Jeden co nie był to by chciał być, ale w tamtym okresie dopiero uczył się gotować bigos 😂

Nie ma jeszcze tragedii w cenie kukurydzy 

IMG_20211223_114441.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, Andpol napisał:

40 zł. tona obornika bydlęcego to drogo czy tanio + 30 km. transport?

Dostarczałem ponad 600 t buraków prawie 40 km zestawami po 30 ton ładunku to jest wyzwanie czasowe i kosztowe chyba 50 l ON na kurs wychodzi ci po 2000zł na ha plus rozrzut i przeładunek czy będzie taka zwyżka plonu ?

Opublikowano
5 minut temu, RU68 napisał:

Dostarczałem ponad 600 t buraków prawie 40 km zestawami po 30 ton ładunku to jest wyzwanie czasowe i kosztowe chyba 50 l ON na kurs wychodzi ci po 2000zł na ha plus rozrzut i przeładunek czy będzie taka zwyżka plonu ?

Dla niektórych to może wydawać się śmieszne ale jeszcze kilka lat temu jechaliśmy na samym oborniku. Co roku 35-40t obornika. Ani grama npk. Jedyne co sztuczne to herbicyd i 200kg saletrzaku + czasami 5kg/ha mocznika dolistne i przy sprzyjającym roku mimo słabej sieni udawała się osiągnąć 4,5t pszenżyta. Więc da się 

• Like 1
Opublikowano

Spójrzcie na tą mapkę, czy nie wydaje się Wam to dziwne, że cała Europa ma tak wspaniałe czyste powietrze, a w Polsce niby syf malaria? Przecież to jest żałosne 😂 albo nasi są takimi zjebami i płacą z myślą, że faktycznie tak jest albo coś im z tego skapuje

Screenshot_20211110-101318.png

• Like 5
Opublikowano
26 minut temu, superfarmer02 napisał:

Jak za darmo. U mnie gdzie tego towaru mało to stawki po 90zł i nikt nie chce sprzedać więcej jak rozrzutnik 

Byłbym milionerem jak tak bo rocznie rozrzucam 1400ton 😂

Opublikowano
25 minut temu, RU68 napisał:

Dostarczałem ponad 600 t buraków prawie 40 km zestawami po 30 ton ładunku to jest wyzwanie czasowe i kosztowe chyba 50 l ON na kurs wychodzi ci po 2000zł na ha plus czy będzie taka zwyżka plonu ?

Plus rozrzut i przeładunek to lepiej nawóz kupię i bez problemu.

Opublikowano

niemiecki przemysł powietrze nawet oczyszcza .węgiel to najczystszy tlen po spaleniu produkuje. 😂

Opublikowano
38 minut temu, superfarmer02 napisał:

Ale nie każdy ma też ziemi żeby osiągnąć plon powyżej średniej krajowej i tam nawet 300kg N nie da większego plonu 

To siej rośliny odpowiednie na Twoje gleby. 

• Like 1
Opublikowano

A na ziemię klasy w pół do siódmej, tzn kompleks sosnowo- plażowy z przewagą jalowcowo wydmowym?

Opublikowano

Dziś dostałem info że po świętach saletra 4200, saletrzak 3500 i do tego netto. Nie wierzę w to ale z drugiej strony to kilka miesięcy temu nie wierzyłem że mocznik może kosztować ponad 3 tys. Jak sie sprawdzi to będzie totalny szok.

• Sad 1
Opublikowano
42 minuty temu, mds212 napisał:

A po 2 bardzoz wieksyzl sie popyt na gaz, ludziom wmawiali zeby odchdozic od wegla, to ludzie pozakaldali peice na gaz. proste prawo popytu, Putin zmneijsza podaż, popyt w polsce wciaz rosnie to wiadomo ze cena bedzie rosnac

no jakoś na węgiel też wzrósł, bo mamy rekordowe ilości importu z rosji no ale władza kolegom ze wschodu zarobić dać musi, w kraju węgiel też 100% w górę, a nasze państwowe kopalnie pod beznadziejnym zarządem pisu miliardy strat. to jest ta różnica w jakości, przy poprzednim kryzysie wyglądaliśmy najlepiej na tle ue, teraz najgorzej, więc ekipa tuska >ekipa kaczyńskiego. a ludzie i tak się cieszą, całe 35% jest radosne, co tam do wody jest dodawane ja nie mam pojęcia.

Jest jeden niezaprzeczalny plus cen nawozu, wreszcie zacznie działać dyrektywa azotanowa, bo jak na razie to był papier, a to co niektórzy robią z polami to kryminał, zwłaszcza na plantacjach rzepaku

• Like 1
Opublikowano

cicho. oni mówią na to rolnictwo intensywne .I potem stoją z transparentami zdrowa Polska żywność 🤭

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Dziś dostałem info że po świętach saletra 4200, saletrzak 3500 i do tego netto. Nie wierzę w to ale z drugiej strony to kilka miesięcy temu nie wierzyłem że mocznik może kosztować ponad 3 tys. Jak sie sprawdzi to będzie totalny szok.

Saletra Anwil podobno 4400, takiego dostałem sms-a

Opublikowano
11 minut temu, HF86 napisał:

A na ziemię klasy w pół do siódmej, tzn kompleks sosnowo- plażowy z przewagą jalowcowo wydmowym?

Słonecznik 

3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Sieje. Na 5 klasie uzyskasz np. 8t pszenżyta? By według niektórych to przy mniejszym plonie się nie opłaca uprawiać 

Na 5 klasie sieje żyto z rzepakiem na zmianę, możesz siać kukurydzę skoro masz obornik, a najlepiej słonecznik, ale np dla mnie koliduje on z rzepakiem. 

Opublikowano
2 godziny temu, Tomek90 napisał:

Z ciekawości zadzwoniłem to saletra 2650, - detal 🙋‍♂️podlaskie 

Byłem właśnie u kilku sprzedawców,: pierwszy powiedział że nie ma nawozu dowiadywać się po nowym roku ale widziałem magazyny zastawione także czują kolejny zarobek

Drugi ma jeszcze po  cenach saletra 2800 saletrzak 2650

Trzeci adept koło Radzynia, na początku mówił o cenie 2900 po chwili dziewczyna z biura  krzyczy że zmiana cennikow  I saletrosan 26 3300, saletra podobnie.

50 minut temu, 6465 napisał:

No zmienił się wiem. Teraz niech nasz rząd się wykaże jak dobry jest w negocjacjach.

Już się wykazali na Białorusi 👍

• Like 1
Opublikowano

Y

50 minut temu, cinek1808 napisał:

Znajomy i oferuje ,a łódkę kurzaka za 1000 zł plus transport a towaru oporowo. Trzeba będzie zamówić 

kurzak zazwyczaj 26 ton laduja na lodke wiec ponizej 40 zl z tym ze sprawdz sobie parametry kurzaka jakie ma zasobnosci npk. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie w nowym sezonie 2026! 🌱
      Wchodzimy w ten rok z wieloma niewiadomymi dotyczącymi kosztów produkcji. Tradycyjnie, jednym z największych kosztów w naszych gospodarstwach są nawozy. Dlatego otwieram oficjalny wątek zbiorczy, który – mam nadzieję – pomoże nam wszystkim w podejmowaniu decyzji zakupowych.
      Poniżej lista pytań, które nurtują nas wszystkich na starcie roku. Postaramy się w tym wątku wspólnie na nie odpowiedzieć:
      Jakie są ceny nawozów na początku 2026 roku?
      Ile kosztuje saletra amonowa (Pulan, Zaksan, Anwil) w 2026?
      Jak kształtują się ceny mocznika (z inhibitorem i bez)?
      Ile zapłacimy za Polifoskę 6 i 8 oraz inne NPK?
      Po ile chodzi RSM i saletrzak?
      Czy warto kupować teraz, czy czekać na korekty cenowe?
      Zapraszam do wymiany konkretnych informacji. Abyśmy mieli jasny obraz rynku (detal vs hurt), proszę o wpisywanie cen według sprawdzonego schematu:
      Województwo / Powiat:
      Produkt (Nazwa handlowa):
      Cena (netto/brutto):
      Opakowanie (BigBag / Worek / Luz):
      Ilość (detal / całe auto 24t):
      Warunki (płatność, dostawa w cenie?):
      Przykład: Powiat świdnicki, Saletra Zaksan 33,5 – cena 1300 zł netto – zakup całosamochodowy, płatność przy odbiorze.
      Ważna uwaga: Nawozy to temat, który budzi emocje ze względu na powiązania z polityką i cenami gazu. Proszę jednak, abyśmy w tym wątku skupili się na merytoryce i cenach. Unikajmy wycieczek politycznych i kłótni – szanujmy się nawzajem i swój czas.
      Jaka jest sytuacja u Waszych lokalnych dystrybutorów? Magazyny pełne czy braki towaru? Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DW88663311
      Witam 
       lamborghini premium 950dt 
      Miga kontrolka wykrzyknik w trójkacie 3 razy wolno i 5 razy szybko(pewnie bląd 35?i kompletnie nie reaguje rewers przód tył.nie jedzie kompletnie

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
  • Dodaj nową pozycję...
v