Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Michal014d napisał:

Z tego co pamiętam 370zl/t bez transportu.

Co do wapna mi morawicę przywozili po ok 100zł/t brutto do bielska podlaskiego firma klink. Głównie stosuję morawicę i jaźwice raz czy dwa jakiś magnez brałem i kredę ale przeważnie te dwa pierwsze

Edytowane przez sznajdik
Opublikowano
14 minut temu, sznajdik napisał:

Co do wapna mi morawicę przywozili po ok 100zł/t brutto do bielska podlaskiego firma klink. Głównie stosuję morawicę i jaźwice raz czy dwa jakiś magnez brałem i kredę ale przeważnie te dwa pierwsze

I wszystko w porządku? Wz pokazywał i faktura po jakimś czasie czy kierowca odrazu ma? Nie wiesz czy z nordcalcu też woza? Jeszcze muszę podzwonic bo adler agro 133zl wycenilo z dowozem do mnie. Choć jak do cb rok temu 100zl za morawice z dowozem i dobre 50km do mnie dalej+ nordcalc droższe niz morawica+ ceny pewnie ogółem teraz wyższe niz rok temu to moze ta cena z adler agro nie taka zła 🤔

Opublikowano

Faktura w porządku przy dostawie wz dostajesz faktura później nawet certyfikat mogą dać zaufany dostawca mi już ponad 10 aut przywiózł bez problemu cena tegoroczna zarówno morawicy jak i jaźwicy były podobne ja co rok kupuje min. 2 aut nordcalc to chyba agrolok czy prokam wozi nie pamiętam bo pytałem kolegę bo on brał i w zeszłym roku ponad 150 płacił

Opublikowano

Mi w zeszłym roku w czerwcu Morawicę i Jaźwicę przywoziła firma Seal z Bielska Podlaskiego, cena była coś koło 110zł/t. Dostawałem WZtki od kierowcy a jak już przyszły wszystkie transporty, a było ich 4 to wystawili mi fakturę na miejscu w biurze. 

Opublikowano
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Chiny a teraz Rosja wstrzymują eksport nawozów azotowych oraz NPK  na pół roku a to duzi gracze , to coś się kręci, jedyna szansa na obniżki azotu to spadek cen gazu albo kryzys światowy , ale na to do 2023 roku się nie zanosi . Według mnie 2400 - 2600 zł za saletrę to będzie najmniej a dlaczego bo pszenica w portach już 1200 zł i nie widać spadków . Pojawiają się już artykuły że w razie kataklizmów  pszenica 1800 zł a rzepak 4000 zł ale to chyba chodzi o to że nawozy nie stanieją i żeby kupować .

Nie wstrzymują tylko ograniczają eksport a to różnica i to spora

Opublikowano
31 minut temu, sznajdik napisał:

Faktura w porządku przy dostawie wz dostajesz faktura później nawet certyfikat mogą dać zaufany dostawca mi już ponad 10 aut przywiózł bez problemu cena tegoroczna zarówno morawicy jak i jaźwicy były podobne ja co rok kupuje min. 2 aut nordcalc to chyba agrolok czy prokam wozi nie pamiętam bo pytałem kolegę bo on brał i w zeszłym roku ponad 150 płacił

To chyba jakoś za mocno nie bede szperac w tych przewoznikach i firmach bo 143zł brutto z adler agro nie jest tak źle wedlug tego co piszesz i do mnie dalej jeszcze z 50-60km niż do cb. Moze jeszcze gdzieś podzwonie ale już widze ze nawet jesli to dużo taniej mi nikt nie przywiezie.

Opublikowano
3 godziny temu, bizon1 napisał:

Nie ma nadziei na jakikolwiek azot z importu powiem więcej jeśli GA stanie z produkcją z powodu braku bazy magazynowej to może być ciekawie na wiosnę 

No dokladnie, tez o tym mowię, nie namawiam do kupna kazdy robi jak uwaza ale to moze byc duzym problemem na wiosne .

Opublikowano

Co do wapna to w sobotę i dziś po jednej patelni przyjechał nordcalc standard po 125 brutto zamawiane we wrześniu, wz od kierowcy a na niej naklejka ala hologram nordkalka. Na wiosnę jedno auto morawicy kupiłem po 95 brutto, wszystko z Agroloku.

Opublikowano (edytowane)

saletra 2840

saletrzak 2650

rsm 26    2490

rsm 32   2650

poli 6 2900

polidap  3510

sól  2690

azot z saletry 8,35 za kg,  z saletrzaku 9,70 za kg, z rsm 32 8,28 za kg masakra

ceny brutto

Edytowane przez thor1984
  • Like 1
  • Sad 1
Opublikowano
1 minutę temu, thor1984 napisał:

saletra 2840

saletrzak 2650

rsm 26    2490

rsm 32   2650

poli 6 2900

polidap  3510

sól  2690

azot z saletry 8,35 za kg,  z saletrzaku 9,70 za kg, z rsm 32 8,28 za kg masakra

Gdzie takie ceny ? mamu siebie minimalnie większe .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v