Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak teraz ceny szybko podnoszą tak na wiosnę będą szybko opuszczać żeby na placu się nie przewracało. U nas nie zamawiają nawozu na pobliskim składzie żeby nie zostali z drogim towarem. Nie chcą ryzykować przynajmniej tak mówią 

• Like 2
Opublikowano
19 minut temu, karolr2 napisał:

U nas nie zamawiają nawozu na pobliskim składzie żeby nie zostali z drogim towarem.

Podobnie   u mnie  -  zawsze  plac zawalony  nawozami a teraz  pustki  ,mówi  że  nie ściąga  nic  bo kto to kupi.   

Opublikowano

Anwil ponoć magazyny wypchane pod dach ale nic towaru nie wypuszczają bo jeszcze czekają na podwyżki. 😡

Opublikowano

A ja właśnie wracam ze składu bo zawiozłem beczki na już zapłacony rsm i ruch jak w Rzymie.

Mali po woreczku ale biorą. Dołożą z wypłaty i te 500kg npk-a rzucą. Azot w mniejszej ilości ale też kupią.

Na azocie zapowiedź podwyżki na jednym składzie 300zł, na drugim 450zł. Różnica pewnie wynika z tego po jakich cenach ostatnio dany skład kupował.

Tak się pieniądzem obraca, a nie targowanie na pszenicy o 10 zł na tonie.

Opublikowano

A co dasz nalistnie? 

Ten mocznik z inhibitorem ponoć się nie nadaje.

Opublikowano

Panowie jak polifoska stała 2 lata to straciła na wartości? kupiłem na małym składzie w dobrej cenie i dopiero jak przyjechała to się dopatrzyłem. dodam że granula normalna i wygląda jak najbardziej okej.

• Confused 1
Opublikowano

zepsuła się. daj adres to podjadę ze śfagrem i zabiorę żeby zutylizować.

Opublikowano

Chłopaki spokojnie, inwestorzy zapowiadają w październiku krach na rynkach akcyjnych jak i krypto, trzymać gotówkę a nie kupować nawozy na górce.. go wno chłopki ze składów się znaja że gadają że będzie drożej..  będzie, ale jeszcze chwile, jak giełdy jebną to i tutaj walnie, rapsik też na giełdzie idzie jak szalony więc chyba niedługo trzeba będzie pisać to autko co mam.. przez 3tyg zarobiłem dodatkowo ze 300-500zl/t...

Opublikowano
olkosio napisał:

informacja od Zielińskich Krasnosielc WMA saletra po 1750. więc jak ktoś z okolic to niech kupuje, ja tylko dopytywałem bo już mam kupioną i byłem ciekaw ile podskoczyła. 

Dziwi mnie że ktoś kupuje saletrę o tym czasie w takich cenach 😜

Opublikowano
1 minutę temu, Rogas71 napisał:

A na rynku budowlanym to inaczej xD materiały ostro w górę a ludzie budują się na potęgę . Czemu ? Bo im mówią że będzie jeszcze drożej .

8 minut temu, Raptus902 napisał:

Tylko ile nawozy stanieją z tej ceny co jest teraz a ile jeszcze wzrosną

pamiętam polidap po 2400 a 2 lata temu kupiłem po 1600

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Rogas71 napisał:

Bo przyjęło się że w żniwa i chwilę po nawozy są najtańsze. W sumie coś w tym jest. Na początku sierpnia kupiłem nawozy na cały sezon, saletra 1300netto, saletrosan 1260, npk amofoska 1400. Oczywiście ból straszny podczas zakupu, porównując do tego samego okresu z roku 2020, gdzie saletra 900zł a saletrosan 860. Z tego co czytam co piszecie to ceny w niecałe dwa miesiące poszły ekstremalnie w górę. Więc dlaczego dziwi Cię fakt że ludzie kupują nawozy teraz? Masz pewność / jakieś potwierdzone info że do wiosny potanieją? Rozumiem że ty nie kupiłeś i czekasz na lepsze czasy?

Edytowane przez azzadek
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Raptus902 napisał:

Tylko ile nawozy stanieją z tej ceny co jest teraz a ile jeszcze wzrosną

Nie podniecajcie się ile wzrosną, raczej tym jak faktycznie nie spadną, to za rok was nie będzie już na nie stać, nawozy to nie wszystko, ale za to wszystko pójdzie do góry, na tyle że produkty rolnicze tego nie są wstanie pokryć wszelakich kosztów .

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

Mnie też dziwi ten owczy pęd, jeden przez drugiego gada o tym gazie i że będzie jeszcze drożej... moim zdaniem nie ma takiej opcji, ceny prędko nie wrócą w okolice 1tys za azoty, ale do 1,5 to zjadą szybciej niż się niektorym wydaje 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v