Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Uważasz że zagranicą kupuje po 1000euro Polski nawóz? Nic bardziej mylnego. W Niemczech ktoś  tu wstawiał cenę, mam info z Danii i cena około 2500zł t, Podpytam jeszcze jak jest w Belgii i Holandii mam tam znajomych i podam ceny.

Jak masz możliwość to podaj jakie tam ceny, bo to najlepsza informacja od znajomych po ile faktycznie mogą tam kupić bez ściemy, żadnego portalu etc. 

• Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, magnum123 napisał:

świn zaraz nie bedzie wcale tak jak burakow teraz. Zaraz wezma sie za drob nie tylko ten fermowy ale i przyzagrodowy. Chleb i tak tani macie. 5 zł to minimum w okolicy na chwile obecna

U mnie w okolicy to juz swini nie ma krowy nie ma a minister mowi zeby tak planowac produkcje zeby miec naturalne zrodlo azotu 😂

Opublikowano
17 minut temu, RolAnonim napisał:

sprzedawcy nawozów chcą sobie wolne zrobić do następnego roku, a przy okazji znaleźć jakiegoś głupiego co kupi. A tu taki płacz, zobaczycie że na początku styczna azot stanieje

wątpie od stycznia ceny gazu 54 procent do góry 

Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał:

w zasadzie tak , tylko z dopłat musiał by zrezygnować cały świat albo by polska musiała wprowadzić cła cały świat w wiekszym lub miejszy sposób dotuje rolnictwo nawet ukraina i rosja ,  poprawcie mie jak się myle ale Leper wysypywał natory ziano zbóż importowane z zachodniej europy bo było tam tansze bo było dotowane 

Masz racje ale to.samo robi teraz putek z nami... wegiel daje nam prawie darmo a my go kupujemy wyniszczajac swoje kopalnie z duzo lepszym jakosciowo weglem. Gaz dawal tanio ludzi namawiaja zeby na gaz przerabic ogrzewanie i wszystko...

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, kulczer napisał:

Anwil wypuścił nowy cennik podobno z obniżką. Moze jakiś dystrybutor kryjący się za nickiem opublikuje?

Jeśli ten cennik będzie wyższy niż z 5 - 10 dni temu( 2700 - 3000zł ), to do mnie ta obniżka nie będzie przemawiać i potraktuję ja jako podwyżkę 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Leszy napisał:

Krów to nie ma, bo ludzie nie chcą przy nich robić. 

Ludzie by robili ale gdzie tu interes? Moja miejscowosc kiedys mlekiem plynela sasiad mi faktury z 90 lat pokazywal co dostawal po 1.10 za mleko a teraz 1.60? A koszty ile razy do gory wszystko poszlo?

Edytowane przez arek_124711
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Krów to nie ma, bo ludzie nie chcą przy nich robić. 

A moze założenie dobrego stada, plus budynki maszyny to ile milionów teraz?

Krowy są w większości tam w mojej okolicy gdzie 30 lat temu było juz duzo krów 

Opublikowano

Chciałbym przypomnieć bezdzietnym ,że w systemie emerytalnym miłościwie nam panującym ,na wasze emerytury będą składać się dzieci z tych rodzi które je mają ,a nie wasze których nie macie . Odnośnie trudu rodzicielstwa ,trzeba być strasznie ograniczonym żeby go nie dostrzegać .Pozdrawiam serdecznie ojciec dwóch synów , tak z ciekawości dla wszystko wiedzących leczenie ortodątyczne  jednego dziecka to ok.12000 zł , a godzina korepetycji z angielskiego 70 zł.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, Bercik92 napisał:

wątpie od stycznia ceny gazu 54 procent do góry 

w sumie sie nie orientuje ale kto ma gaz to raczej nie poczuł wzrostu cen tak jak my na nawozach 3-4 krotnie. Teraz chcą wyciągnąć te pieniądze od gosp.domowych.

CENA GAZU W TYM TYGODNIU W EUROPIE ZMALAŁA O 45 PROCENT 

Zgodnie z tym co pisał ktoś z anwilu (poszukajcie sobie) w związku z obniżkami cen gazu bedą reagować podobnie z ceną azotu

Opublikowano
2 minuty temu, ZF9641 napisał:

Chciałbym przypomnieć bezdzietnym ,że w systemie emerytalnym miłościwie nam panującym ,na wasze emerytury będą składać się dzieci z tych rodzi które je mają ,a nie wasze których nie macie . Odnośnie trudu rodzicielstwa ,trzeba być strasznie ograniczonym żeby go nie dostrzegać .Pozdrawiam serdecznie ojciec dwóch synów , tak z ciekawości dla wszystko wiedzących leczenie ortodątyczne  jednego dziecka to ok.12000 zł , a godzina korepetycji z angielskiego 70 zł.

A zaprawde powiadam wam nie zrozumie tego nikt kto dzieci nie ma. Amen😉 naogladaja sie telewizji i najmadrzejsi 😂 ale i tak spora czesc tematu usunieta z powodu prywatnych wycieczek bo prawda boli

Opublikowano
7 minut temu, arek_124711 napisał:

Ludzie by robili ale gdzie tu interes? Moja miejscowosc kiedys mlekiem plynela sasiad mi faktury z 90 lat pokazywal co dostawal po 1.10 za mleko a teraz 1.60? A koszty ile razy do gory wszystko poszlo?

a somsiad miał wydajność 3k wtedy... 

Opublikowano
5 minut temu, ZF9641 napisał:

Dużo bezpieczniej jest sie zabezpieczyć w odpowiednie aktywa jak liczyć na emeryturę. 

Opublikowano

Tak tak, będą się składać. 

Dziś ciotka mówiła że po 40 latach pracy dostała 1050 zł emerytury. 

Mieli hurtownie ogrodniczo warzywną, dlatego mają pieniądze na życie i podróże. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, RolAnonim napisał:

a somsiad miał wydajność 3k wtedy... 

Nie wiem nie wypowiem sie. Wiem ze to bylo jedno z 4 gospodarstw na pomorzu pod kontrola jakiejs panstwowej instytucji probowali tam rozne rzeczy badali i takie tam

Opublikowano

We Francji rolnicy mają takie podejście jak u nas czyli za takie pieniądze azotu albo nie kupią albo kupią mało i wiosną słonecznik, soja, trawy, ogólnie na zime mało który posiał rzepak czy pszenicę

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Dużo bezpieczniej jest sie zabezpieczyć w odpowiednie aktywa jak liczyć na emeryturę. 

fajnie , tylko potemi tak bedziemy żyć biednie a te aktywa przekażem dzieciom .

Opublikowano (edytowane)

Jutro cenniki azoty wywieszają ...

Co do dzieci 500+ nie jest złe ale dla każdego kto pracuje, bo jeśli dzieci  i widzą rodziców na zasiałkach +500+ to biorą przykład (europa pokazała gdzie to prowadzi) 

Jeśli ktoś by dostał odpis podatku np.12000 na dziecko chyba lepiej by to działało, może to jest nauka masz 12000 rocznie jeśli pracuje jeden rodzic a jeśli nie 500zł. Inflacja pożera niemiłosiernie 500+. Wydaje mi się pomysł kompromisem zamiast robić dla wszystkich 800+... ale cóż głosy trzeba będzie jakoś kupić w roku wyborczym...

Edytowane przez mtz55
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, mtz55 napisał:

Jutro cenniki azoty wywieszają ...

Co do dzieci 500+ nie jest złe ale dla każdego kto pracuje, bo jeśli dzieci siedzą i widzą rodziców to biorą przykład. 

Jeśli ktoś by dostał odpis podatku np.12000 na dziecko chyba lepiej by to działało, może to jest nauka masz 12000 rocznie jeśli pracuje jeden rodzic a jeśli nie 500zł. Inflacja pożera niemiłosiernie 500+. Wydaje mi się pomysł kompromisem zamiast robić dla wszystkich 800+... ale cóż głosy trzeba będzie jakoś kupić w roku wyborczym...

Sensowny pomysl dajesz tylko znowu pojawia sie problem osob ktore pracuja ale nie rozliczaja sie dla przykladu rolnicy i pojawia sie problem w sytuacji samotna matka samotny ojciec mowie o sytuacji gdzie np nie ma alimentow bo osoba nie zyje

Edytowane przez arek_124711
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

fajnie , tylko potemi tak bedziemy żyć biednie a te aktywa przekażem dzieciom .

Kupuj złoto, srebro na tym nie stracisz. Kto tu mówi o gotówce czy ziemi. Choć ziemię jak dzieci nie będą chciały pracować na roli i nie będzie w nich tego zapału i zamiłowania to sprzedam wszystko w pisdu i będę se żył na starość jak pan. A na emeryturę nie liczę. Nie po to główkuje 15h dziennie,  żeby na starość starczyło mi tylko na jedzenie i najpotrzebniejsze lekarstwa. 

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Kupuj złoto, srebro na tym nie stracisz. Kto tu mówi o gotówce czy ziemi. Choć ziemię jak dzieci nie będą chciały pracować na roli i nie będzie w nich tego zapału i zamiłowania to sprzedam wszystko w pisdu i będę se żył na starość jak pan. A na emeryturę nie liczę. Nie po to główkuje 15h dziennie,  żeby na starość starczyło mi tylko na jedzenie i najpotrzebniejsze lekarstwa. 

Jeśli na Twoim terenie będzie miał kto kupić Twoją ziemię, to będziesz żył, jak Pan. Bo nie wszędzie są napaleńcy na ziemię.

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Sasiad od ktorego mam ziemie wydzierzawiona mowi mi ze ciezko sprzedac cos co sie dostalo od ojca i cale zycie sie pracowalo na to. I ma racje.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

@Peron Że teraz nie ma, to nie znaczy, że nie będzie. Ta gorączka jak epidemia dojdzie wszędzie. Drogie nawozy nie są tu żadną przeszkodą. 

Edytowane przez Leszy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v