Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, czareczek85 napisał:

5 wielkich Amerykańskich tankowców płynie do europy. Automatycznie ceny gazu tanieją.

I co uważacie że te 5 tankowców na cały rok wystarczy dla całej Europy ? Gaz potrzebny jest nie tylko do produkcji nawozów ale są inne gałęzie przemysłu które go potrzebują a o ogrzewaniu w okresie zimowym nie wspomnę.

Opublikowano
2 minuty temu, czareczek85 napisał:

Pomyliłem się płynie 15 a kolejne ładują sie w USA mimo rewersu gazociągiem cena leci w dół. Jak chcesz to za saletre moge Ci dać po 1800

Sie nie dziwie ze nikt tu nie widzi problemu. Gaz ze stanie nigdy nie był opłacalny. Przy otwarciu gazoportu w swinoujsciu z wielka pompa przypłynęły 2 kontenery, a pózniej tankowaly już tylko rosyjskie. Jeśli ktoś sądzi ze amerykanie nie zwietrzyli interesu i płyną aby uratować europę przed drogim gazem to przepraszam ale…

Opublikowano

dajta spokój. toć PiS kocha polską wieś i rolników. na pewno jakieś orędzie Morawiecki , albo inna Duda wygłosi i nawozy stanieją....

Opublikowano
4 minuty temu, popec napisał:

Sie nie dziwie ze nikt tu nie widzi problemu. Gaz ze stanie nigdy nie był opłacalny. Przy otwarciu gazoportu w swinoujsciu z wielka pompa przypłynęły 2 kontenery, a pózniej tankowaly już tylko rosyjskie. Jeśli ktoś sądzi ze amerykanie nie zwietrzyli interesu i płyną aby uratować europę przed drogim gazem to przepraszam 

Jak to możliwe że saletra u Ciebie na placu z 2800 wzrosła na 4200??? Przecież ze starej dostawy masz te nawozy

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, czareczek85 napisał:

Jak to możliwe że saletra u Ciebie na placu z 2800 wzrosła na 4200??? Przecież ze starej dostawy masz te nawozy

a sorry to jak byś przetrzymywał qq czy zboze i cena by wzrosła to ty byś za stara oddał? Nikt sie nie martwi jak masz fv terminowe do opłaty, wręcz przeciwnie. To jest handel, a ja nie ustalam cen nawozów. A co jakby spadła ?

Edytowane przez popec
  • Like 1
Opublikowano

A kiedy było lepiej jak nie teraz ludzie nawet na wsi robią połowę lub mniej tego co kiedyś po 3 auta i po 3 ciągniki i jeszcze źle. Ja się zastanawiam czego niektórzy oczekują chyba tylko żeby kasę do domu przynosili bo czasem to i myśleć się niektórym nie chce . Taki pustak to lepiej niech idzie do pracy na etat tam będą myśleć za niego 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

dajta spokój. toć PiS kocha polską wieś i rolników. na pewno jakieś orędzie Morawiecki , albo inna Duda wygłosi i nawozy stanieją....

To się układa w logiczną całość to że płyną statki z gazem rządzący wiedzieli jeszcze przed AF i że jak dopłyną to cena gazu spadnie i ceny nawozów u producentów w ślad za nimi teoretycznie powinny spaść. Drugą niewiadomą jest to czy czasem pozamykane do tej pory fabryki nawozów w innych krajach nie zostaną ponownie uruchomione. I teraz gdyby to się potwierdziło zagranicy nie będzie opłacało się kupować od nas nawozów po tak wysokich cenach jak sami sobie z tego Amerykańskiego gazu wyprodukują taniej. Wracając na nasz podwórku GA zostanie z tonami nawozów wyporodukowanymi z gazu po dość wysokich cenach którego nikt nie kupi więc zrobili taki myk że podnieśli gwałtownie ceny nawozów o 1500 zł pomimo braku wzrostu cen gazu a nawet delikatnemu spadkowi żeby skusić tych co wahali się jeszcze przed zakupem do zakupu. Po nowym roku może cena spaść do poziomu 3500 zł co bedziemy zawdzięczać naszym rządzącym tak jak paliwo i Ci co się wahali z zakupem kupią. To moje gdybanie proszę o nie hejtowanie. Ale czas zweryfikuje.

Opublikowano

to samo było z bydłem. obniżki żeby nie przywozili, a chłopaki na ura bo jeszcze ztanieje 😂

Opublikowano
Pafnucy napisał:

A wiesz po ile jest saletra? Ty mnie się pytasz po ile jest saletra ale proszę zobaczyć że po drugiej stronie są producenci oni też zarabiają jak i dystrybutorzy którzy w tych trudnych czasach muszą utrzymywać rodziny. Dzięki czemu ich dzieci mają pieniążki na ciepłe posiłki oferowane w szkołach jak i pracownicy szkół też chcą i żyją godnie

• Haha 2
Opublikowano

saletra też poniżej 3 tyś. ale to dla stałych klientów. 

Opublikowano
11 godzin temu, mysza103 napisał:

W agroloku to chyba same panie pracują , bo z kim by nie rozmawiać to każdy , że pani z agroloku. Każda ma swój region , u mnie też bodajże Agnieszka i po głosie to młoda , a osobiście nie mieliśmy przyjemności  się spotkać , ale przez telefon to nie dopuszcza człowieka do głosu , tylko jak by ją kto nakręcił

Jeszcze byś chciał przyjemności ?

• Like 2
Opublikowano
14 minut temu, tomhim1 napisał:

A kiedy było lepiej jak nie teraz ludzie nawet na wsi robią połowę lub mniej tego co kiedyś po 3 auta i po 3 ciągniki i jeszcze źle. Ja się zastanawiam czego niektórzy oczekują chyba tylko żeby kasę do domu przynosili bo czasem to i myśleć się niektórym nie chce . Taki pustak to lepiej niech idzie do pracy na etat tam będą myśleć za niego 

Jakie 3 ciągniki, no jakie 3? Ja mam na przykład 4 😂

Tylko nie bardzo wiem co to ma do rzeczy, saletra 4200 netto to w najgorszych koszmarach nie śniło mi się 

Opublikowano
28 minut temu, kulczer napisał:

Dzisiaj byłem na składzie obok we wsi. Saletra 4200 zł za tonę, saletrzak 4000 zł za tonę, saletrosan 4100 za tone. Podoba mi się ten nowy ład a wam jak się podoba?

No fajny jest, każdy dużo zyska.

O np wczoraj długą rozmowę z dilerem odbyłem No i jeśli chcę ciągnik po taniości to do sylwestra faktura bo po wybiciu północy automatycznie +2% na nowy ład.

Mówię, niech tak nie naciska na mnie bo i 5 stycznia mi w tej cenie sprzeda. Ale nie, odgórnie domiar i tyle.

Ala każda rodzina zyska. Tylko urwa jak, jak po wszystkich produktach rozpalcelują wyższe podatki🤦‍♂️

Opublikowano
13 minut temu, Bercik92 napisał:

A wiesz po ile jest saletra? Ty mnie się pytasz po ile jest saletra ale proszę zobaczyć że po drugiej stronie są producenci oni też zarabiają jak i dystrybutorzy którzy w tych trudnych czasach muszą utrzymywać rodziny. Dzięki czemu ich dzieci mają pieniążki na ciepłe posiłki oferowane w szkołach jak i pracownicy szkół też chcą i żyją godnie

Złota zasada handlu "Tanio kupić drogo sprzedać" tylko niektórzy tu zapominają że właśnie nią kierują się handlarze 😜

Opublikowano
Agrest napisał:

28 minut temu, kulczer napisał:

Dzisiaj byłem na składzie obok we wsi. Saletra 4200 zł za tonę, saletrzak 4000 zł za tonę, saletrosan 4100 za tone. Podoba mi się ten nowy ład a wam jak się podoba?

No fajny jest, każdy dużo zyska.

O np wczoraj długą rozmowę z dilerem odbyłem No i jeśli chcę ciągnik po taniości to do sylwestra faktura bo po wybiciu północy automatycznie +2% na nowy ład.

Mówię, niech tak nie naciska na mnie bo i 5 stycznia mi w tej cenie sprzeda. Ale nie, odgórnie domiar i tyle.

Ala każda rodzina zyska. Tylko urwa jak, jak po wszystkich produktach rozpalcelują wyższe podatki🤦‍♂️

Głupoty piszesz żaden nowy ład koszty produkcji rosną i tyle nie musisz kupować ciągnika możesz korzystać z usług

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v