Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

To co innego,  nie śledzę dokładnie i zrozumiałem że to zamiast 150kg saletry

Widocznie nieprecyzyjnie sie wyrazil 😉bo ja zrozumialem ze ma zastapic 150 kg nawozu azotowego a to moze byc rsm saletra mocznik itd. Mi sie osobiscie wydaje ze to kolejny z cudow markietingowych ktore mozna zastapic dodanym rsm do oprysku lub rozpuszczonym mocznikiem 

Opublikowano (edytowane)

Według mnie przy pszenicy jarej drugi raz bym tego nie zastosował. Nie widziałem żadnej roznicy ani w plonie ani w parametrach. Dałem przy okazji oprysku, bo miało poprawić białko. Nie poprawiło. Może jak się stosuje przy ozimych jest inaczej. Próbę robiłem na 2 ha. 

Edytowane przez kamillos10
Opublikowano
26 minut temu, krilan06 napisał:

W lutym pójdzie kizeryt, w marcu 150kg polifoski 5, 130kg saletrosanu 26 i 150kg saletry i następnie bym dał 20l tego nitro slow

Zawsze zastanawiałem się jakim potężnym  kapitałem dysponują producenci wieprzowiny  skoro stać ich na utrzymywanie tak drogiego hobby jak trzoda a tu jeszcze inwestycja  takie wynalazki ot tak dla fanaberii 

Opublikowano

Dziś jestem po  imprezie rodzinnej,  nie będę pisał dużo bo i i interpunkcji  dużo by było. oddajcie jak Wam się nie opłaca i zapraszam do siebie jako pracowników na czas określony

Opublikowano
yaroslaw napisał:

a  czy  ktoś  rok  temu  wyobrażał  sobie  rzepak  po  3-3,5 tys /t  albo  pszenicę  w  porywach do 1,4 tys

gdyby ktoś wiedział to po dwa lata by rzepak na magazynach trzymał.

• Like 1
Opublikowano

W moim przypadku na łąki tuzy nie daje nic npk. Troche saletra poprusze i wsio. Zapas paszy bede mial wiec nie bede kupowal npk po +- 3tys. Co do ornych to max 100N/ha. Musze jakos rozdysponowac saletre bo na wszystko tyle ile zawsze daje nie kupilem po 1500zl wtedy. A gdy juz byla 2500zl i powyżej odpuscilem temat.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ciekawe jak będzie jak ludzie dadzą mniej nawozów to mniej się urodzi i cena zboża wzrośnie.

Czy może na odwrót ze pomyślą ze dadzą mniej a dadzą więcej i będzie dużo zboża i cena spadnie.

Ale z kim bym nie rozmawiał to w lato nakupili na dwa lata do przodu i dlatego tez ta cena tak do góry i jeszcze opłata ta za powietrze do unni.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
39 minut temu, Tomek90 napisał:

Taka to katastrofa ze maja własny nawóz i kukurydza daje ponad 15t na samej gnojowicy 😬

nagroda darwina to może nie, ale nominacja jak najbardziej, a potem się ludzię dziwią, że miastowy uważa, że mleko jest z kartonika, jak wsiowy tak fanzoli

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v