Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Saletrosan 26 2550 netto,

Saletrosan 30 2585 netto po 24 t.

Na grudzień 40 zł droższy

Opublikowano
2 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

zastanawiałem się czy by nie kupić saletry na trawy, ale skoro znowu podwyżki i to 200 zł za tonę to chyba taniej wyjdzie kupić gotowe sianko i będzie bez roboty.

Już widze jak ktoś sprzedaje jakościowa pasze, ale pewnie jaki krowy taka pasza, jak doisz po 5 tyś od sztuki to i na słomie przeżyją. 

2 godziny temu, pawelol111 napisał:

Akurat jesli chodzi o trawy to nie ma sensu siac nawozu jesli.ktos ma jakis wiekszy zapas.

Powodzenia, nie posiej azotu na szlachetne trawy to za rok będziesz je orał bo zdziczeją do reszty. 

Azoty dojechały, nie ma co zwlekać. 

260096760_916635249058224_8182339270515530579_n.jpg

Opublikowano
9 minut temu, Berthold napisał:

Prawda prawda ... Gość nawet nie ma żadnych ocen profilu ... Pewnie przedpłata ale w tej cenie za tak ekskluzywny towar na pewno warto 😂😂😂

Gość ma towar na placu, przyjeżdżasz ładujesz i płacisz tylko ten npk zbrylony jest.

Opublikowano
2 godziny temu, migacz napisał:

Pytanie mam jak pognoje łąki to jeden pokos bez nawozu sprzątane tak? A nie zniszczę trawy bez nawożenia? Tak z ciekawości pytam.

ja sypie i na łąki i na trawy na gruntach ornych. efekt jest. tylko przeważnie przepalony. 

Opublikowano
5 godzin temu, HF86 napisał:

wg top agrar to z tą grupą azoty nie tak źle. nawet za jakiś okres 60% większy dochód jak 2020

To nic dziwnego obrót to cena razy tony - a jak cena*3 to nawet ja sprzedaż spadnie o połowę to obroty w górę

Opublikowano
18 minut temu, Neveragain napisał:

netto czy brutto?

Ktoś się już o to pytał , i wyrażnie odpisał że netto , więc wystarczy śledzić temat , a nie wyrywkowo przeczytać 1 post i zadawać pytanie , choć 2 czy 3 posty niżej była odpowiedż . Chociaż oczywiście jak ktoś pisze ceny to powinien się określić czy to netto czy brutto 

Opublikowano

Czy siarczan magnezu siedmiowodny ma już normalną dostępność czy nadal niemalże spod lady?

Jak ceny?

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Czy siarczan magnezu siedmiowodny ma już normalną dostępność czy nadal niemalże spod lady?

Jak ceny?

Ostatnio jeszcze jak pytałem to nie było... Paranoja jakaś...

Opublikowano

Ja wyłapałem chyba 300kg po 48 za 25kg. Produkcja złotniki. Ale więcej bym go nie kupił bo to kamień. Nie mogłem go rozbić.

Muszę z 500kg dokupić ale już po 60zł wołają

Opublikowano

Saltra przy 24 t. 2850 brutto,  hmm drogo , taniej chyba nie będzie. Nie w tym sezonie 

1 minutę temu, Agrest napisał:

Ja wyłapałem chyba 300kg po 48 za 25kg. Produkcja złotniki. Ale więcej bym go nie kupił bo to kamień. Nie mogłem go rozbić.

Muszę z 500kg dokupić ale już po 60zł wołają

Który ma dobra rozpuszczalność,  w tym roku tez miałem problem jesienią  jadąc w rzepakach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v