Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 12.11.2021 o 17:10, artek27 napisał:

Tak z pola. Mówili że jak wyjdzie coś nie tak to przyjadą ale nie przyjechali czyli dobrze wyszło. 

Brali w twojej obecności ? Podpisywałeś coś???  Jak nie to wsadzić sobie mogą te wyniki i próbki ......miałem ekologie 12 lat i przerabiałem te sprawy

Opublikowano

Tak tylko napiszę ale gaz cały czas stopniowo w dół 😉

U mnie też kiedyś brali rzepak, pszenicę i kukurydzę do badań tylko jak zapytałem na co to to dostałem odp. że porównują metody badawcze bo jakaś nowa weszła 

Opublikowano
2 godziny temu, youn81 napisał:

Brali w twojej obecności ? Podpisywałeś coś???  Jak nie to wsadzić sobie mogą te wyniki i próbki ......miałem ekologie 12 lat i przerabiałem te sprawy

Tak w mojej obecności. Coś podpisywalem. 

Opublikowano
3 godziny temu, damianos95 napisał:

Panowie co polecacie na jedna Grzybowke takie t1/t2  na pszenzyto tomko i sekret przy lekko ponad  100kg czystwgo azotu 

Polecam Fenpropidyna + prochloraz 

Ja na tomko dawalem dawki 0.5l fenpropidyny, 0.7 prochlorazu i zdawalo egzamin 

Opublikowano
27 minut temu, Camasa napisał:

Polecam Fenpropidyna + prochloraz 

Ja na tomko dawalem dawki 0.5l fenpropidyny, 0.7 prochlorazu i zdawalo egzamin 

Możesz podac jakies konkretne produkty by wychodzilo to w miare tanio ? 

I kiedy najlepiej wykonac 1 zabieg. ?w jakiej fazie ? 

Opublikowano
17 godzin temu, masa24 napisał:

Czarne puste kłosy to w moich okolicach plaga. W tym roku u mnie pojdzie t1 przed pierwszym kolankoem , jak tylko będzie temp

To nie bedzie wina grzybówki a terminu siewu plus zapewne taka wiosna. Ja miałem to samo w pszenicach sporo czarnych kłosów ale tylko w tych sianych 15 września +/- siane wpo połowie października i w listopadzie po QQ wszystko w porządku kłosy normalne

Opublikowano

Ja bym sobie dał spokuj z zakupami olx tym bardziej od Pana Wojciecha z Lublina bo już mnie załatwił z suszarnią sprawa zgłoszona na policję dwa miesiące temu A on dalej chandluje teraz nawozami węglem i śrutą! Ciekawe ile osób się załapał?!

• Confused 1
Opublikowano

Ze znajomym ze składu dziś rozmawiałem, saletrosan 2550, saletra 2600. Mówi że magazyny pełne, sprzedaż zerowa. Myśli że będzie tanieć.

Opublikowano

Saletra amonowa 2880 brutto. Cena na dziś północne mazowsze, ja tam obniżek na horyzoncie nie widzę mimo taniejącego gazu ze względu na słabnącego złotego. Na razie nie kupuję, zobaczymy co będzie w lutym

Opublikowano
8 godzin temu, Zdzinio napisał:

Mam pytanko czy dawać wapniak kornicki razem z gnojem? Czy naprawdę uwstecznia fosfor czy to tylko teoria?! A jak tak to czy na wiosnę będzie fosfor  dostępny jak teraz tak zrobię?

Albo jedno albo drugie, razem się nie daje.

Opublikowano
damianos95 napisał:

27 minut temu, Camasa napisał: Polecam Fenpropidyna + prochloraz  Ja na tomko dawalem dawki 0.5l fenpropidyny, 0.7 prochlorazu i zdawalo egzamin  Możesz podac jakies konkretne produkty by wychodzilo to w miare tanio ?  I kiedy najlepiej wykonac 1 zabieg. ?w jakiej fazie ? Całkiem dobrze wychodzi mieszanka Andros 0,3 + Mondatak 0,7 + Unix 0,5 kg, zamiast unixu można dać tebukonazol np bukat. Co do t2 to czasami przychodzi suchy rok i nie ma sensu bardziej przypalać zboża i wystarczy jedna grzybówka.

Opublikowano

Niech robią podwyżki to już nikt krajowych produktów nie bedzie kupował. U mnie coraz więcej rolników korzysta z produktów Yara. 

Opublikowano
1 godzinę temu, JanKrzysztof napisał:

Śmierdzi wałkiem na 100 km. Powiedz, że zapłacisz kierowcy całość przy odbiorze towaru i podejrzewam, że się nie zgodzi.

Hehe, jutro zadzwonię i napiszę co ciekawego się dowiedziałem.

Opublikowano
24 minuty temu, gustaww napisał:

Niech robią podwyżki to już nikt krajowych produktów nie bedzie kupował. U mnie coraz więcej rolników korzysta z produktów Yara. 

A o ile Yara tańsza  od Polskich nawozów , patrząc na odpowiedniki saletry czy innych nawozów , że większość u was się przestawia na nawozy firmy Yara

Opublikowano

Zakłady Azotowe Puławy odnotowały w III kwartale 2021 roku stratę w wysokości 25 mln PLN. Nie liczyłbym na spadki cen nawozów do końca sezonu, ale nic mnie już nie zdziwi...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v