Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, pawelek98 napisał:

A PIS chciał Pawlaka do pierdla wsaadzać bo z ruskimi umowę na dostawę gazu na 10 lat podpisał, ciekawe kogo teraz powinni posadzić

Bo nie chodziło o okres na jaki została podpisana umowa a o cene która była niekorzystna,płaciliśmy bodajże najdrożej w eu,drożej niż bogatsze kraje.Nawet sami ruscy byli zdziwieni.

Opublikowano
26 minut temu, pawelek98 napisał:

może miastowym przestaną biogazownie śmierdzieć, ekologii odechce się dla części na pewno, ja na razie swego kopciucha nie ruszam

I tak podwyżkami cen gazu reszta świata zabije Europejską ekologiczną gospodarkę .

Morawiecki powinien wyjść i powiedzieć "Ponieważ UE nie umie zadbać o bez energetyczne dokańczamy Ostrołękę i ryjemy węgiel ile się da i walić dopłaty do emisji CO2"

A tej Ostrołęki to już nie zaorano? oni przeważnie robią szybciej niż myślą. 

Opublikowano

ciekawe po ile ten amerykański (który płynie z Petersburga a ruscy z USA tylko faktury przerzucą) bo jakoś się nie chwalą.

A zresztą Polski naród wszystko zniesie, ksiądz z ambony podwyżki jakoś wytłumaczy

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, SAUTER napisał:

Bo nie chodziło o okres na jaki została podpisana umowa a o cene która była niekorzystna,płaciliśmy bodajże najdrożej w eu,drożej niż bogatsze kraje.Nawet sami ruscy byli zdziwieni.

I jeszcze nie moglismy go odsprzedawac. A umowa byla podpisana na ilosc 30% wieksza niz nasze zuzycie i mimo ze nie bralismy gazu to za niego plscilismy.

Opublikowano
1 godzinę temu, pawelek98 napisał:

może miastowym przestaną biogazownie śmierdzieć, ekologii odechce się dla części na pewno, ja na razie swego kopciucha nie ruszam

I tak podwyżkami cen gazu reszta świata zabije Europejską ekologiczną gospodarkę .

Morawiecki powinien wyjść i powiedzieć "Ponieważ UE nie umie zadbać o bez energetyczne dokańczamy Ostrołękę i ryjemy węgiel ile się da i walić dopłaty do emisji CO2"

Cóż powiem jak nawet na Śląsku węgla nie kupisz. Pewna kopalnia która sprzedawała ponad 500t na dobę teraz sprzedaje 25. Skoro bogdanka potrafiła rekordowo wydobyć ponad 33tys t z 1 ściany na dobę to co dzieje się z węglem z wszystkich polskich kopalń? Przecież na chołdach leżał i nikt tego nie chciał

Opublikowano

Nie kupuj. Przyjdzie zima, jakieś dopłaty, wypłaty zaliczek, wiosna będzie coraz bliżej to jakoś nie chce mi sie wierzyć że cena nagle bedzie jechać na dół... Chyba że Ci co nie kupili nastawiają sie na to by ,,nie dać" i zebrać mniej i jakoś to będzie.

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, koniu napisał:

Nie kupuj. Przyjdzie zima, jakieś dopłaty, wypłaty zaliczek, wiosna będzie coraz bliżej to jakoś nie chce mi sie wierzyć że cena nagle bedzie jechać na dół... Chyba że Ci co nie kupili nastawiają sie na to by ,,nie dać" i zebrać mniej i jakoś to będzie.

Nastawiają nie nastawiają, po prostu ludzi nie będzie stać by dać tyle jak to się dawało, mrzonki o 8 tonach można wsadzić między bajki i że to się wróci, owszem tyle daje, wcale nie mówię że to nie realne, ale u zdecydowanej większości realne to jest około 5 ton przy sprzyjających jeszcze warunkach. Po 1100 było i d*py nikomu nie urywało, a teraz po 3000 przy podobnych cenach zbóż i innych wszelakiego rodzaju podwyżkach i ma być ludzi stać na drogi nawóz?  xD

Najbardziej śmieszy mnie inna rzecz że nie nakupili jak było tańsze, owszem niejeden może i przespał sprawę, drugi nie ma gdzie robić składów, ale zdecydowanej większości już nie było stać na robienie zapasów na rok z góry, a zresztą po co tak naprawdę, będzie mokry rok to urośnie tak samo na pół dawce bez skracaczy, a będzie suchy, to ten co ma i nawali to i tak efekt może być mizerny, a za rok zobaczymy czy nakupi jak ceny znacząco nie spadną. Zresztą jak ceny nie spadną to ci co mają, to ze strachu że ma tyle ostatni raz, to też okrasi żeby jeszcze na rok zostało   :P

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
10 godzin temu, Raptus902 napisał:

U nas tucznik 2.8 a maciora 1.4 strefa czerwona

Jakby to minister powiedział: "proszę powiedzieć gdzie jest problem? I jeszcze jak go rozwiązać?"

14 minut temu, Andpol napisał:

Jo kuźwa, mięso w sklepie podrożeje bo ja za kg żywca wieprzowego dostanę niedługo 3zł, całkiem logiczne 

Opublikowano

W komentarzach miastowe się cieszą, że wreszcie w biedronce  będzie zdrowo i tanio. A także doradzają aby używać obornika. Mało który ogarnia, że prawdopodobnie w przyszłym roku schudnie.

• Like 6
  • Haha 2
Opublikowano

Zakazać hodowli bo zwierzęta cierpią.  Wszyscy niech się przeżucą na warzywa.  Ale takie ekologiczne na oborniku bo nawozy sztuczne są nie zdrowe. Ale zaraz czekaj gdzie ten obornik???? Ot taka logika.  

• Like 4
Opublikowano
55 minut temu, Bartek933 napisał:

Nie dajcie się podpuścić trollom i sprzedawcą, innej formy sprzeciwu nie ma

najgorsze jest to, że wydymać nas próbują składy i sklepy w których człowiek kupuje od x lat ale w tej grze nie ma sentymentów. 

Opublikowano

zobaczcie sobie post Agrounii na FB, opublikowali list przewozowy mocznika z Polic do Włoch a niby nie sprzedają za granicę, liczy sie tylko zysk Spółki Skarbu Państwa a rolników krajowych mają w du ie i bezpieczeństwo żywnościowe kraju

Opublikowano
12 minut temu, thor1984 napisał:

najgorsze jest to, że wydymać nas próbują składy i sklepy w których człowiek kupuje od x lat ale w tej grze nie ma sentymentów. 

Niestety, ale trzeba to zapamiętać i kupować gdzie indziej na przyszłość. Ja się zaopatruje od lat w jednym składzie i teraz sam mi zadzwonił, że ma trochę salmagu i sprzeda mi po starej cenie. Policzył mi po 1400 brutto... jednak jeszcze tacy ludzi istnieją choć już na wymarciu.

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, proxy8441 napisał:

zobaczcie sobie post Agrounii na FB, opublikowali list przewozowy mocznika z Polic do Włoch a niby nie sprzedają za granicę, liczy sie tylko zysk Spółki Skarbu Państwa a rolników krajowych mają w du ie i bezpieczeństwo żywnościowe kraju

To moze trzeba podziękować przy urnie? A nie durny naród dostanie jakieś 500 złotych i juz bedzie na nich głosował. W naszym kraju jedna partia nie moze mieć władzy absolutnej. Jakby z kims musieli sie dogadywać byłoby moze inaczej.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Dastan napisał:

Niestety, ale trzeba to zapamiętać i kupować gdzie indziej na przyszłość. Ja się zaopatruje od lat w jednym składzie i teraz sam mi zadzwonił, że ma trochę salmagu i sprzeda mi po starej cenie. Policzył mi po 1400 brutto... jednak jeszcze tacy ludzi istnieją choć już na wymarciu.

Czyli d*pa z niego a nie przedsiębiorca. To jest biznes, sprzedaje się po tyle po ile jest ktoś skłonny zapłacić.

Tak samo robią rolnicy, sypią zboże do magazynów i nie sprzedajemy licząc, że zdrożeje. Miastowy może powiedzieć, że pazerny rolnik zamknął zboże w stodole i przez to chleb drożeje.

• Thanks 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v