Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Uszek1988 napisał:

Zdecydowanie tak pierwszy raz jestem na waszym terenie i bardzo mi się podoba.

Przyjedz w maju na początku czerwca wtedy najpiękniej zajedź na piwo obwioze ciebie 😊 . Ja akurat u siebie mam dużo prostych ale mają ludzie niezle góry 

Opublikowano
3 godziny temu, alfa napisał:

Przyjedz w maju na początku czerwca wtedy najpiękniej zajedź na piwo obwioze ciebie 😊 . Ja akurat u siebie mam dużo prostych ale mają ludzie niezle góry 

Zapraszamy do tematu ceny mleka. Mamy do ciebie kilka pytań 🤗

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Też nie rozumiem zdziwienia stosuje tak od lat i w tym roku poszedł pasek kontrolny z winy usługodawcy gdzie nie poszło nic pod korzeń poli 6 i różnicy nie widać pod zboża ozime nie stosuje wcale npk  na łąki daje 3 rok i gdzie daje obornik ale tam tylko 35 ton na hektar takiego zlasowanego na jesieni i na wiosnę tylko saletra trawa nie różni się niczym tam gdzie szło 200poli6 zamiast obornika a zauważyłem że stała się gęstsza i na łąkach zalewowych zdecydowanie poprawiła się smakowitość  trawy wcześniej nic tego nie chciało aby stary byk bo wszystkie nawozy wyplukiwalo a ten obornik trochę trzymał

Opublikowano
10 godzin temu, ansu napisał:

RSM32 1180 netto, NPK 20/30 tak do 2200 

Po ile teraz siarczan magnezu granulowany (za auto) ??

Kizeryt 1280 netto.

Rsm 32 1180 zamówiony jeszcze na początku lipca przyjechał tydzień temu. 

Dużo nawozów jest niedostępnych. Mimo zamówień 24 tony. Takich cyrków jeszcze nie było. 

Opublikowano

Jak nie pęknie to jeden rok nic sie nie stanie jak PK dasz 30-40% mniej. Juz widac po nawozeniu pod rzepaki ze tak nie sypia a w normalnym ukladzie powinno to zejsc z magazynu.

Opublikowano (edytowane)

Ja i buduje trochę i wszystko w górę poszło 2 razy a jeszcze ma zdrożeć choć drogie  nawozy a jak drogie to się nie kupuje czy to nawozy czy wszystko ale ja kupuje bo nawet styropian kupiłem w czerwcu za dwa razy tyle a już jest 2,5 razy tyle.A ktoś by pomyślał ze jak tyle zdrożał to tylko może z  tanieć.

Na to niema mocnych.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Ale ty masz jeszcze klejnoty królewskie na sprzedaż. A tu większość chłopy pańszczyźniane z dziada i pradziada😜🤭

Opublikowano

Jeśli każdy udokumentuje pochodzenie to niewiele ci zostanie😁.

Opublikowano (edytowane)

U mnie rzepak sieją na wapnie biznesmeni, dwóch widziałem że coś dali poza wapnem. Ja w tym roku też wapno ok 250 kg i jeszcze sól po 200 kg  kupiona trochę taniej. Na start wiosenny kupiłem saletrę po 1430 brutto a jak tak dalej pójdzie to o połowę mniej dam nawozów trudno się mówi. Za mocznik wołają po 2200 brutto niech sobie trzymają.

Edytowane przez Damianek20
Opublikowano

Przecież to gra nerwów jak kazdy przykreci dziure w rozsiewaczu to i ceny z czasem spadna bo zaklady sa po to zeby produkowac a nie magazynowac towar na ktory nie ma do konca zbytu...

Opublikowano
28 minut temu, Strongman napisał:

Ja i buduje trochę i wszystko w górę poszło 2 razy a jeszcze ma zdrożeć choć drogie  nawozy a jak drogie to się nie kupuje czy to nawozy czy wszystko ale ja kupuje bo nawet styropian kupiłem w czerwcu za dwa razy tyle a już jest 2,5 razy tyle.A ktoś by pomyślał ze jak tyle zdrożał to tylko może z  tanieć.

Na to niema mocnych.

Stal już hamuje a nawet spada ruda żelaza, jeszcze styro się ogarnie. Podobnie było w 2008

Opublikowano
17 godzin temu, Uziu92 napisał:

bo słoma to tyle daje.... nie ma jak obornik, gnojowica lub inne takie rzeczy

slomtab2-1024x557.png

Mikrobiolodzy zamiast azotu mineralnego zalecają stosowanie na słomę wapna węglanowego o wysokiej reaktywności w dawce 0,5-1,0 t CaO/ha.

Wapno neutralizuje szkodliwe dla organizmów glebowych i roślin następczych substancje powstające w trakcie mineralizacji słomy. Ponadto wzrost odczynu sprzyja rozwojowi bakterii, grzybów i innych organizmów glebowych rozkładających słomę. W takich warunkach rozmnażają się również bakterie wiążące wolny azot z powietrza. Wzbogacają glebę o kilkanaście kg N/ha.

słoma dobrze zagospodarowana daje bardzo dużo ale gdyby polać ją jeszcze gnojowicą albo dorzucić obornika to byłoby lux :) 

1 godzinę temu, Murphys napisał:

Stal już hamuje a nawet spada ruda żelaza, jeszcze styro się ogarnie. Podobnie było w 2008

najpierw pękła bańka na kryptowalutach (bitcoin spadł o 50%), następnie na drewnie (spadek o 74%) , a następnie na rudzie żelaza (spadek o 46% a to jeszcze nie koniec) 

dalej w kolejce do spadków są: ropa, gaz, miedź i pozostałe metale oraz nasze produkty rolne (marzenia o pszenicy za1500zł i rzepaku za 3000zł zostaną brutalnie rozwiane; spadki - cen giełdowych - również będą około 50%)

Opublikowano

Siedzę w drewnie i jakoś tych spadków nie widzę.  Drewno w LP sosna od 550 do 1050 za okrągłe badziewie netto. aukcja e drewno z wczoraj. Przywieź to przerób i zawieź do kienta. Nie będzie tanio, a każdy u nas ma kolejkę do końca roku zapisaną.

W Niemczech mb łaty nawet 2 euro, tak więc u nas nie jest jeszcze źle

Opublikowano
7 godzin temu, nie napisał:

slomtab2-1024x557.png

Mikrobiolodzy zamiast azotu mineralnego zalecają stosowanie na słomę wapna węglanowego o wysokiej reaktywności w dawce 0,5-1,0 t CaO/ha.

Wapno neutralizuje szkodliwe dla organizmów glebowych i roślin następczych substancje powstające w trakcie mineralizacji słomy. Ponadto wzrost odczynu sprzyja rozwojowi bakterii, grzybów i innych organizmów glebowych rozkładających słomę. W takich warunkach rozmnażają się również bakterie wiążące wolny azot z powietrza. Wzbogacają glebę o kilkanaście kg N/ha.

słoma dobrze zagospodarowana daje bardzo dużo ale gdyby polać ją jeszcze gnojowicą albo dorzucić obornika to byłoby lux :) 

najpierw pękła bańka na kryptowalutach (bitcoin spadł o 50%), następnie na drewnie (spadek o 74%) , a następnie na rudzie żelaza (spadek o 46% a to jeszcze nie koniec) 

dalej w kolejce do spadków są: ropa, gaz, miedź i pozostałe metale oraz nasze produkty rolne (marzenia o pszenicy za1500zł i rzepaku za 3000zł zostaną brutalnie rozwiane; spadki - cen giełdowych - również będą około 50%)

Jak Ty mówisz że bańka na kryptowalutach pękła to nie wiem czemu wypowiadasz się na inne tematy.... bo nie masz pojęcia o czym piszesz 😂

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v