Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mam ułożone takie nawożenie dolistne nie wiem czy to będzie dobry zabieg podaje co inw jakiej ilości siarczan magnezu 7kg

Stablix pH 0,1. Naturamin plus 0.5l. bor 1,5l. Cynk 2l. Mangan 2l. Fosfor 1.5l.(zawartość 5azotu i 35 fosforu ) molibden 0.2l głowica mikro power 2l. Co o tym powiecie ?? Słabo  koszt jakieś 150 zł 

Opublikowano
mathewc385 napisał:

Co polecacie na T1 żeby skupić się tylko na ochronie, a mniej na regulacji? Litr Tebukonazolu wystarczy czy jeszcze coś dorzucić?

Lepiej zejdź z dawki tebukonazolu i dorzuc chociaż prochloraz. Jeśli masz mączniaka to ta mieszanina nie zadziała i tak więc i po plonie na samym starcie a kasa wydana.

sorki chłopaki pomyliłem temat z pszenica.

Opublikowano
11 godzin temu, yacenty napisał:

a co to ventusky to jakaś wyrocznia? proszę cie.

dane z mojej stacji za 2021

image.png

Według mnie szkód nie zrobił 4 dni ciepłe ,późnej jak było ciepło to w nocy przymrozki były ,dla spokoju wystarczyło zwykły perytroidem za 9 zł , u mnie większe przymrozki w marcu ,z  nawozami jeżdziło się jak po asfalcie

Opublikowano
48 minut temu, miwigos napisał:

Według mnie szkód nie zrobił 4 dni ciepłe ,późnej jak było ciepło to w nocy przymrozki były ,dla spokoju wystarczyło zwykły perytroidem za 9 zł , u mnie większe przymrozki w marcu ,z  nawozami jeżdziło się jak po asfalcie

To ile miałeś przymrozki ze jak po asfalcie? 

• Root Admin
Opublikowano
58 minut temu, miwigos napisał:

Poleciałem systemikiem za 40zł, do tego pstryknąłem od razu boru, cynku, molibdenu i siarczanu magnezu. Poszło to poszło. Jak chodziłem po polu to aż gęsto tego było.

Mysle ze tymi 40zł nie przegrałem sezonu a mogłem pomóc dużo. W okolicy nie tylko ja pryskałem rzepak tego dnia

Opublikowano (edytowane)

Stosował ktoś wynalazek Fylloton w rzepaku?To jest to samo co nasze aminokwasy tylko droższe?

Edytowane przez SAUTER
  • Root Admin
Opublikowano
5 minut temu, Tomek90 napisał:

Ty nie miałeś śniegu, pozatym rzepak mam w tym roku 70% działki bez melioracji. Za wąskie opony mam. 

Inna Polska co nie? A na opony nie narzekam - 16.9r38 robi swoje, nawet przy pełnym opryskiwaczu rsm

Opublikowano
6 godzin temu, Tomek90 napisał:

To ile miałeś przymrozki ze jak po asfalcie? 

-5 od 20 wieczorem już marzło

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez witek
      witam mam do was pytanie...w tym roku po raz pierwszy mam zamiar zasiac rzepak...a wiec moje pytania
      -czy rzepak na ziemni 2b i 3a urosnie??
      -jak odmiany ??
      -jak opryski nawozy i jakie dawki ??
      -jak jest opłacalnośc takie uprawy ??
      -nom i oczywiscie jak sa ceny na skupach ??...bo nigdy nie przyglądałem sie cenom bo nigdy nie siałem...a jeszce jedna rzecz jak ciąc z pnia czy z pokosu ??
    • Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez petro11
      Witam. Jakie macie sposoby na dokarmienie rzepaku siarką na wiosnę? Dostałem meila z oferą firmy Agroenergetyk z Opola. Mają tam Agrogypsum wapno siarkowe ( 16%SO3 i 21%wapnia) jest to pyliste ale nie kurzy się podobno a cena to jak w BIG BAG jakieś 210zł za tone. Tak myśle jakby pogłównie to sypnąć tak po 400gk/ha. Dodam że mam kwaśny odczyn.
    • Przez huliszek1990
      Witam. Mam do przesiania rzepak ozimy, niestety poszedł jesienia oprysk Devrinol i Matezanex subst. czynne napropamid i matazachlor. Teraz bede sial kukurydze na ziarno, pytanie mam czy ktos mial taki problem i czy jest potrzebna orka czy wystarczy gruber lub teleżówka? pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Cena rzepaku w sezonie 2019. Jak myślicie jak się będzie zmieniał rynek rzepaku? Ceny czarnego złota wzrosną? Spadną? A może ten sezon zamkniemy takim samym wynikiem jak rok 2018? Chwalcie się po ile sprzedajecie nasiona rzepaku.
      Kontynuujemy tu wątek z sezonu 2018
  • Dodaj nową pozycję...
v