Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja tam nie czuję się kopany. A że mamy głupi rząd, który zamiast współpracować idzie co rusz na zwarcie i co rusz przegrywa to ich kopią. Jak to mówi mój ojciec pies nie powinien gryźć ręki która go karmi. A jak gryzie dostaje kopniaka i tyle.

Okazuje się, że ten prokurator co na golasa latał to z pisu heheh.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Jest

hubertuss napisał:

Ja tam nie czuję się kopany. A że mamy głupi rząd, który zamiast współpracować idzie co rusz na zwarcie i co rusz przegrywa to ich kopią. Jak to mówi mój ojciec pies nie powinien gryźć ręki która go karmi. A jak gryzie dostaje kopniaka i tyle.

Okazuje się, że ten prokurator co na golasa latał to z pisu heheh.

Są takie kwasy co mocno podnoszą temperaturę ciała i uwalony klient nie dość, że agresywny to wyskakuje z ciuchów

Opublikowano
jarecki napisał:

21 minut temu, mirro napisał:

No to po kija te wszystkie programy z PKS i PKP?

? - jak była by bardziej zaludniona to by wszyscy mieszkali w dużych wiochach gdzie sąsiad by zawiózł staruszke dolekarza , a żę jest kiepsko zaludniona to i sasiada nie ma .  - Ale żem wymslił 

Aaaa wiecie, że najwięcej ludzi mieszka na południowym wschodzie? W lubuskim jest mniej twarzy na kilometrze niż w lubelskim. Do tego jesteśmy małym województwem i relacja ilościowa wypada też gorzej. Może jak teraz wypierdzielą wszystkie drzewa z lasu to się zmieni... 😉

Opublikowano
7 godzin temu, hubertuss napisał:

Mylsisz, że są tak durni jak ten twój gnój

Gnój  nie  jest  durny  bo  to bardzo   dobry  i cenny  nawóz.  Durny  to  co  najwyżej  ty  jesteś .

Oni wiedzą, że w Poslce UE popiera ponad jak dobrze pamiętam 60 % ludności..

A  jeszcze  tak  nie dawno  było  90%.  :D  :D.  Powoli  ludzie   dostrzegają  że  UE  robi  coraz  więcej  złego.  

Wiedzą też ,że Angole już zaczynają żałowac wyjścia z UE.

żałują  że  tak długo     siedzieli  w tym  szambie 

46 minut temu, hubertuss napisał:

Ja tam nie czuję się kopany

Pewnie   że  nie bo  ciebie  "w d*pę  r*chają "   

47 minut temu, hubertuss napisał:

A że mamy głupi rząd, który zamiast współpracować idzie co rusz na zwarcie i co rusz przegrywa to ich kopią.

Głupi  to  był  poprzedni  rząd  który  robił  wszysto  to  co  chciała  UE   likwidowali stocznie  zwijali  przemysł  w Polsce  wszystko  dla  UE.

48 minut temu, hubertuss napisał:

Jak to mówi mój ojciec pies nie powinien gryźć ręki która go karmi. A jak gryzie dostaje kopniaka i tyle.

Tyle  że  UE  nigdy  nas  nie  karmiła  i  niczego  Polsce  za darmo  nie  dała.

Tylko  tumany  myślą  że  te  fundusze  UE  to   za darmo  są. 

Opublikowano

I przyszedł ten rząd cały na biało, stwierdził, że było źle a oni odbudują i co? Sami polegli w analizie, wzięli kogoś, policzył i wyszło, że jednak jest bez sensu to wybudowali tunel dla autobusu z programu autobusowego (tu ciut przeginam), lotnisko wszystkich lotnisk bez pasa startowego, no i kanał melioracyjny choć zawsze będzie go można zamknąć i nachodować karpia na święta. Jest pod ziemią na lądzie i wodzie. Został tylko kosmos. Tam już mamy wybitnego specjalistę, który sprawy wyjaśnia...

Opublikowano

Nooo tak. Ludzie lubią takie teorie. A takie teorie lubi propaganda. Nikogo nie bronię, zawsze zostaje jakiś czynnik racji. Tylko to wymaga dowodów a opublikowane jest jako usprawiedliwienie...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, witejus napisał:

Jak goły to wiadomo że z PISu ,z innych opcji w muszce i majtkach biegają🥴

No jak biegał z pisem na wierzchu, to pewnie do PiSu należał.😂

1 godzinę temu, Denwer napisał:

Głupi  to  był  poprzedni  rząd  który  robił  wszysto  to  co  chciała  UE   likwidowali stocznie  zwijali  przemysł  w Polsce  wszystko  dla  UE.

Tylko dziwnym trafem to co zostało to właśnie teraz szoruje po dnie,😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Zdjęcie

szczyt możliwości intelektualnych antypisu

------------------------------------------------------

dla głupców powtarzających propagandę o 33 "uchodźcach"

W czerwcu odnotowano 77 prób nielegalnego dostania się do Polski przez granicę białoruską, w lipcu - 242, w sierpniu - 3510, a tylko w pierwszych pięciu dniach września - 700. Na Białorusi przebywa obecnie kilkanaście tysięcy migrantów, którzy są przewożeni na granicę z Polską przez białoruskie wojsko. 

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, mirro napisał:

Tylko dziwnym trafem to co zostało to właśnie teraz szoruje po dnie

Ty  na  pewno  szorujesz  po  dnie. 

241642548_372143421040926_50775051139678

Opublikowano
13 godzin temu, Denwer napisał:

A  jeszcze  tak  nie dawno  było  90%.  :D  :D.  Powoli  ludzie   dostrzegają  że  UE  robi  coraz  więcej  złego. 

Robi tak wiele złego że już u sowietów jest lepiej. Co tam sowieci, zaraz w afganistanie będzie się lepiej żyło.

13 godzin temu, Denwer napisał:

Tyle  że  UE  nigdy  nas  nie  karmiła  i  niczego  Polsce  za darmo  nie  dała.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Ile-Polska-dostala-a-ile-wplacila-do-Unii-Europejskiej-Tlumaczymy-8009998.html

Jeżeli masz problemy z matematyką to podpowiem że 60 to jest mniej jak 188.

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, Denwer napisał:

Gnój  nie  jest  durny  bo  to bardzo   dobry  i cenny  nawóz.  Durny  to  co  najwyżej  ty  jesteś .

żałują  że  tak długo     siedzieli  w tym  szambie 

Pewnie   że  nie bo  ciebie  "w d*pę  r*chają "   

Tak tak gnój nie jest durny? Bo jest mądry co? Tak samo mądry jak ty i twoje śmieci.

90% to za unią w PL nigdy nie było. Coś ci się ze szczujni wykresy pomyliły chyba.

Angole żałują wyjścia z UE. Najbardziej braku rąk do pracy. Jak zwykle nie masz pojęcia a brednie piszesz.

Na jakiej podstawie twierdzisz, że ktoś mnie w d rucha? Na podstawie swoich upodobań czy z autopsji? Kolejny raz nie masz nic do napisania to w chamstwo uderzasz. Nerwy puszczają?

Stocznie to same się zlikwidowały. Po prostu w Azji zrobią te statki taniej. Kolejny raz pokazujesz, że głupiutkli jesteś. A poprzedni rząd przynajmniej załatwiał w UE co chciał. Ten załatwić może nie wiele. A właściwie nic. Ostatnie co załatwił Morawiecki w zeszłym roku to forsa za praworządność. Jako dodatek do KPO.

Karmiła karmiła. I to jeszcze przed członkostwem w postaci np SAPARD I PHARE. Potem kolejne lata to płaciliśmy mniej niż braliśmy. Ale ty kolejny raz udowadniasz, że głupiutki jesteś. I nic nie wiesz. Nikt nie mówi, że fundusze z UE za darmo są. Ale saldo wciąż mamy na plus. Więc nie pisz o tumanach bo sam pokazałeś, że nim jesteś bo nic nie wiesz. Tylko ten gnój umiesz wrzucać. Co to niby jest mądry skoro nie jest durny heheh.

1 godzinę temu, mikad napisał:

Robi tak wiele złego że już u sowietów jest lepiej. Co tam sowieci, zaraz w afganistanie będzie się lepiej żyło.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Ile-Polska-dostala-a-ile-wplacila-do-Unii-Europejskiej-Tlumaczymy-8009998.html

Jeżeli masz problemy z matematyką to podpowiem że 60 to jest mniej jak 188.

Tacy jak @Denwer są systematycznie oduczani myślenia i liczenia. Ich się programuje tak, aby nie myśleli i nie liczyli. Tylko łykali posłusznie szambo, które pis pompuje im do głów. A potem czytasz takiego co nazmyśla jakichś głupot i nawet nie zastanawia się jak jest. Gdyby wyborcy pisu umieli myśleć i liczyć. Pis nie miał by więcej jak 15 %.

Opublikowano

czy angole żałują ,na pewno Polska wychodząc z unni więcej by straciła niż angole . A rynek pracy to obecnie wszedzie brakuje pracownika rzady ,, cywilizowanych '' krajów wpompowały mld . pieniędzy w gospodarki to i popyt się zwiekszył na towary i usługi .

Opublikowano

Żałują żałują. Brak pracownika to jedno. Drugie to cała ekonomia. Finanse, przemysł, inne gałęzie gospodarki. Teraz są poza UE jest np vat. Na razie uproszczone procedury celne. Które mają niedługo stać się bardziej rygorystyczne. A to większe kolejki na granicy. Pamiętasz jak szybko UE sprowadziła Angoli do parteru gdy nie chcieli kończyć negocjacji brexitu. Blokada granicy szybciutko postawiła ich do pionu.

Opublikowano

ja mysle żę za kilka lat  sytuacja miedzy UE- UNNIA  się ustabilizuje unia nie chce zbyt szybko stabilizacji żęby innym nie przyszedł do głowy rozwód  . a brak paracowników to już 10-15 lat temu wydrenowali pracowników państw bloku wschodniego i zbytnio nie ma komu wyjechać do pracy jak czytam oferty pracy typu 8 -10 tys brutto w danni , w niemczech to po co zwykły robotnik ma tam jechać ?           Odrazu dodam żę zarobki są tam wieksze ale .......

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v