Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

jakim trzeba być idiotą zeby wmawiać ludziom ze się ma prace i robi co chce nic cię nie interesuje  jak tak marzyłem wieku 13 lat 

Jakim debilem trzeba być żeby nie moc zrozumieć że klepnięcie kilku postów nie jest odrywaniem się od pracy i można to zrobić w dowolnej chwili. Nie wszyscy tak jak ty muszą kwadrans myśleć zanim coś napiszą m. No i ty w pracy nie piszesz bo żeby coś napisać musisz się tęgo napić co w pracy by pewnie wyłapali. Tak więc Roman - są tacy co myślą i piszą szybko i na dodatek robią to na trzeźwo 🙂 A swoją drogą to czym większy gamoń tym bardziej zapracowany🤣

Opublikowano
20 godzin temu, mirro napisał:

dla posta cytowanego... pucharka mu dałem nie żebym się z intencją mszy.. zamierzał coś szamanowi dorzucić do miski na tę intencję ale za wskazanie problemu jakim jest i będzie ciemnota do końca świata.

czemu zatem się dziwić że duńskie myszy i nietoperze są ważniejsze niż "interes energetyczny" takiej ciemnoty? Jeśli w podobnych intencjach będziemy modły zanosić to nikt nas poważnie traktował nie będzie a jeśli kto taki się znajdzie to jemu co najwyżej można współczuć.

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

dla posta cytowanego... pucharka mu dałem nie żebym się z intencją mszy

Destrukcyjna intencja mszy.😂 To tak jakby ktoś dał na mszę ,żeby sąsiadowi cielę zdechło. Może Bóg chrześcijański nie przychyliłby się do prośby, ale jakby tak dać i w innych wyznaniach, to może jaki Wisznu znalazł by chwilę aby pochylić się nad prośbą.🤣

Opublikowano

To jakiś komunista PISał. Wedle tej lewackiej logiki to powinno się z postępu zrezygnować byle tylko ludzie pracę mieli. Zamiast jednej koparki niech dziesięciu szpadelkami kopie i wtedy będzie sukces bo nam bezrobocie spadnie.🤣 Jak się do roboty nie nadają to niech głodni chodzą i może wtedy zaczną myśleć i kombinować. 

Opublikowano
16 minut temu, Ulman napisał:

To zlikwidujmy patologiczny socjal i niech kombinują. Tak byłoby zdrowiej i taniej dla wszystkich.

załóż partię z takim hasłem. sukces murowany...

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Agrest napisał:

Za mało cel więziennych🤭

To idąc logiką Mariusza zacznijmy więzienia budować i nam bezrobocie spadnie😂 Chyba Marecek kiedyś udowadniał że socjal jest dobry bo mniej kradną. Logika godna zarzadzania murzyńskim gettem.

@pafnucy to tylko świadczy o tym że lud wybiera rozwiązania które mu pasują ale w gruncie rzeczy sa patologiczne. Dlatego demokracja to rządy baranów.

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Ulman napisał:

Dlatego demokracja to rządy baranów.

no niech by było. ale jeśli Ty przeciw, to na przegranej pozycji jesteś.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
6 godzin temu, mirro napisał:

Destrukcyjna intencja mszy.😂 To tak jakby ktoś dał na mszę ,żeby sąsiadowi cielę zdechło. Może Bóg chrześcijański nie przychyliłby się do prośby, ale jakby tak dać i w innych wyznaniach, to może jaki Wisznu znalazł by chwilę aby pochylić się nad prośbą.🤣

o żadnego boga głupotę bym się nie obawiał. Zdarzają się jednak tacy którym się ubzdura że są ręką boga .... no i parę masztów 5G już spłonęło, kiedyś to były czarownice. Jeden Cervantes trafił w ponadczasowy chyba obiekt walki głupców
że już nie będę cytował :ph34r: ;)

ropa się skończy, wungiel się skończy ale wiatraków nigdy nie zabraknie
jedni zagonią je do mielenia zboża na mąkę, inni do produkowania elektryczności ale zawsze się znajdzie ktoś co jakiegoś wroga sobie upatrzy nawet w tak prostej maszynie

pisałem kilka dni temu - ludzie to idioci

Opublikowano
42 minuty temu, pafnucy napisał:

no niech by było. ale jeśli Ty przeciw, to na przegranej pozycji jesteś.

Nawet jeśli, to nie jest powód by być wśród baranów.

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

pisałem kilka dni temu - ludzie to idioci

ale że wszystkie?

Przed chwilą, Ulman napisał:

Nawet jeśli, to nie jest powód by być wśród baranów.

no wilkiem raczej nie jesteś. z całym szacunkiem.

Opublikowano (edytowane)

kwestia zagadnienia na jakie kto trafi
największy tzw ludzki geniusz w obliczu odpowiedniego problemu zachowa się idiotycznie i nawet ten problem nie musi być specjalnie skomplikowany
tzw "naleciałości kulturowe"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
13 godzin temu, dysydent napisał:

ropa się skończy, wungiel się skończy ale wiatraków nigdy nie zabraknie

ale zabraknie minerałów ziem rzadkich a i one we wiatraczku są potrzebne 

Opublikowano

do czego? tam procesory niepotrzebne a tranzystory czy tyrystory niskoczęstotliwościowe to zwykły krzem a żadnych selenów i innych germanów nie trzeba na szybkie przełączniki, to nie 5G a tylko zwykłe dynamo tylko trochę większe od rowerowego  a reszta to konstrukcja stalowa i polimery węglowe no i trochę miedzi na uzwojenia generatora

Opublikowano

To jest piękne ludzie już się cieszą to jest to .

12 tys. zł na dziecko będzie szybciej. Rodzice się ucieszą .

Rząd zmienia zdanie w sprawie Rodzinnego Kapitału Opiekuńczego. Zapisane w Polskim Ładzie 12 tys. zł na dziecko ma trafić na konta rodziców już na początku 2022 r. Program obejmie również te dzieci, które w styczniu przyszłego roku będą na świecie, a nie te, które dopiero po tym terminie się urodzą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v