Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
51 minut temu, nie napisał:

jak się nie znasz to się nie wypowiadaj

Projekt domu Gaja drewniana (Archetyp)

Projekt domu Proton (Domowe Klimaty)

Projekt domu Mikrus (Domowe Klimaty)

z wybieramprojekt.pl

za***iste projekty , dla rodziny z dwójką albo trójką dzieci. 😂 Bo przecież chcemy by taki był model polskiej rodziny. Nieprawda?😂 

Opublikowano

Czy 70m² tyczy się powierzchni mieszkalnej czy powierzchni zabudowy?

Kto ma duży metraż i dwu poziomowe mieszkanie z biegiem lat dostrzega że dużo metrów jest zbędnych a drugi poziom wręcz męczący.

Dobrze rozplanowane 70m to nie jest znowu tak mało.

Po rozbudowie mam 150m i żona po 15 latach ma dość. Na razie tylko sprzątania🤣😉. Czasem żartuje- weźmy postawmy jakiś mały domek.

Opublikowano

No i w temacie wszystko już jasne. Oni są pojebani.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/polski-lad-prawo-i-sprawiedliwosc-przedstawilo-plan/d219seq,79cfc278

'Kaczyński zapowiedział wprowadzenie możliwości budowy "bez pozwolenia, bez księgi, bez kierownika budowy, tylko na zawiadomienie" domów do 70 m2, "z płaskim dachem, ale jednak z pewnym poddaszem, po części do wykorzystania".

" - To będzie naprawdę coś, szczególnie na wsi, gdzie buduje się tak zwanym systemem gospodarczym. Pozwoli to na osiągnięcie sytuacji, w której się ma własny dom, i to całkiem przyzwoity, za sumę stosunkowo niewielką, być może nawet nie większą niż 100 tys. (zł) - powiedział".

A TO JUŻ JEST MISTRZOSTWO ŚWIATA.

"- A dla tych, którzy wezmą kredyt, kupią mieszkanie i będą mieli dzieci, od drugiego dziecka będzie spłacenie 20 tys. kredytu przez państwo, trzecie to 60 tys., kolejne do szóstego po 20 tys. Razem do 160 tys. zł – zapowiedział Kaczyński.

Przez jakie k**wa państwo? To będą pieniądze podatnika wydarte mu z gardła.

5 minut temu, Agrest napisał:

Czasem żartuje- weźmy postawmy jakiś mały domek.

Też mam taki plan, żeby postawić obok coś mniejszego. Przynajmniej nie będą miały dzieciaki problemu ze sprzedażą.😂

Opublikowano (edytowane)

czasami i GW się przydaje

https://lublin.wyborcza.pl/lublin/7,48724,27072046,ryk-pil-spalinowych-i-tiry-na-asfaltowej-drodze-w-srodku-lasu.html

tylko tam w tej GW wiedzą czyj jest i dlaczego akurat w Zwierzyńcu zlokalizowany meblarski "Jobon"?

nie wiem; podesłać im info komu koło pióra robią? czy .... chociaż Ci od Jobonu to sami i tak namierzą

no zobaczymy czy Wyborcza będzie temat kontynuować? ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Fajnie, a kasa na to "nowe ładowanie" będzie z dodruku czy znowu po cichu przypi3rdolą ludziom uczciwie pracującym.

Edytowane przez mikad
Opublikowano

O a tu Pan Premier właśnie położył program Mieszkanie +.😂

https://wiadomosci.wp.pl/morawiecki-przyznaje-sie-do-bledu-program-nie-wyszedl-tak-jakbysmy-chcieli-6639904614947360a

"Pięciolatka Prawa i Sprawiedliwości to prawie 1 mln oddanych mieszkań do użytku. Teraz ruszamy z programem, który ma pozwolić ruszyć jeszcze szybciej. Program "Mieszkanie plus" nie wyszedł tak, jakbyśmy chcieli. Mówię to z otwartą przyłbicą. Dlatego teraz zmieniamy założenia - zapowiedział Morawiecki."

To teraz odwalcie kolejny za***isty program, który na pewno Wam też nie wyjdzie, bo to nie program tylko sraczka mentalna.😂

Opublikowano

A Po co ci dwie łazienki na parterze?  To dom dla jednej rodziny nie dla kilku pokoleń 

4 minuty temu, DTaras napisał:

Agrest 70 m dobrze rozplsnujesz w bloku. Odejmiesz wejście, kotłownię, dwie łazienki i niewielką garderobę to ile zostaje?

Opublikowano

Jak poco dwie łazienki? Jeszcze się z pewnych spraw korzysta i gdzie potem łazić do wspólnej? Poza tym gdyby trzeba się zająć rodzicami, poza tym córka w pewnym wieku zacznie sprowadzać do domu inne jednorożce niż obecnie..

Opublikowano
12 minut temu, mikad napisał:

Fajnie, a kasa na to "nowe ładowanie" będzie z dodruku czy znowu po cichu przypi3rdolą ludziom uczciwie pracującym.

Tak przypierdolą o tym nie powiedzieli .

"9 proc. liniowej składki zdrowotnej bez względu na rodzaj i formę pracy może oznaczać gigantyczną podwyżkę dla części prowadzących działalność gospodarczą" - zauważa Michał Szułdrzyński z "Rzeczpospolitej":

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

poza tym córka w pewnym wieku zacznie sprowadzać do domu inne jednorożce niż obecnie..

Mojej starszej tak spodobał się Wrocław że po liceum chce tam studiować. To chyba trza sie raczej tam za jakim lokum rozejrzeć.😂 No ale tradycje ojca któreś powinno kontynuować.🤣

Opublikowano

70 metrów to troche za mało ale kolejny gospodarz odpisał ziemi w gminie i wybudował dom , syn zostaje w gospodarstwie a dawny gospodarz się wyprowadza coraz wiecej takich u mie w okolicy jeden drugiemu nie wchodzi w droge a jak trzeba to przchodzi i pomaga . Zmaina zaczeła się już kilka lat temu już nie ma wielopokoleniowych domostw  coraz czesciej młodzi mieszkają oddzielnie a co za tym idzie bedą coraz miejsze domy budowane taka moja teoria .

Opublikowano
38 minut temu, DTaras napisał:

Agrest 70 m dobrze rozplsnujesz w bloku. Odejmiesz wejście, kotłownię, dwie łazienki i niewielką garderobę to ile zostaje?

Kwestia wymagań.

Byłem ostatnio u kolegi tylko że to 80m², rodzina 2+1. Byłem zauroczony mieszkaniem.  Dla mnie rewelacja gdybym coś takiego na stare lata miał. 

Tylko koszt to 240000 przy dużym udziale własnej pracy. Oczywiście przed podwyżkami.

Opublikowano
19 godzin temu, Ulman napisał:

Jak tak czytam Marecka , Mariuszka i Galana to mam jedna refleksję - paranoicy którzy ciesza sie gdy władza ich dyma a gdy chce im pomóc szczepiąc ich to panicznie się tego boją. Takich ludzi PISowi potrzeba!

ile ludzi tyle poglądów  rząd nas dyma niech ci będzie PO dymało i się nie podzieliło z ludźmi  PIS dyma ale rzucił trochę grosza ludziom  ile trzeba ci tłumaczyć żebyś pojął różnice w dymaniu 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v