Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, Ywa napisał:

U nas z kolei są doniesienia/ploty o wprowadzeniu podatku katastralnego na drugą nieruchomość??????????????

Na logikę komunistyczną, po co komu dwa kibelki skoro usiąść może tylko na jednym. Drugi opodatkować😂

Opublikowano (edytowane)

chech
żółtki nabrali odwagi w samodzielnym myśleniu

waluta z formie weksla o ujemnej stopie zwrotu w funkcji czasu
tylko ograniczą podaż a nie zastymulują popyt bo ja wolałbym towar przetrzymać do jego nawet przeterminowania niż za takie śmieci wymienić
Jednak Azjaci sami siebie prędzej zniszczą zanim Ich ktokolwiek z zewnątrz

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

według ewolucji człowiek zszedł z drzewa, a co niektórzy z takowego zostali ściągnięci siłą😀

- Jako że gołąb jest ptakiem, nie wiem, czy sprawa może być zarejestrowana przeciw niemu - powiedział agencji PTI oficer Dhruv Dahiya z miejscowej policji. - Ale zasięgniemy opinii prawnej ekspertów w tej sprawie - zapewnił

https://tvn24.pl/swiat/indie-straz-graniczna-oskarza-golebia-o-szpiegostwo-ptak-mial-karteczke-z-ciagiem-cyfr-trafil-do-aresztu-5075482

• Haha 1
Opublikowano

galan nagral swoje rozmowy z kolegami- 

kurna nie bede mu zalowal -zycze mu zeby na wlasne oczy w kostnicy zobaczyl jak wygladaja zwloki zapakowane we worek i zeby go swirus dopadl i przeczolgal z tydzien albo dwa... a niech na wlasne oczy przekona sie ze jest idiota.😛

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

nie do końca produkcja  pkb ilosciowo spadło są branże w których wzrosło , patrzycie przez pryzmat centrów handlowych a tam wiekszość made in azja  , wzrosła produkcja agd , chyba produkcja mebli , jest jeszcze kilka dziedzin gdzie są wzrosty .                  T-Mobile chyba zrezygnował z oferty telefonów huawei ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, agromatik napisał:

Na logikę komunistyczną, po co komu dwa kibelki skoro usiąść może tylko na jednym. Drugi opodatkować😂

Jeden na dni powszednie a drugi od święta.🤣

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Najlepsze jest przy pakowaniu a gdy wóz pancerny dostanie kumulacyjnym w miejsce mechanika...

Ten ma najlepiej, przepala go na wylot na miejscu, reszta ginie dłużej, do momentu eksplozji amunicji.

Opublikowano
19 minut temu, mirro napisał:

No to, już jest mistrzostwo świata. Ta Pani ma tak nierówno po sufitem że trzeba by tylko rosyjskiego snajpera w pobliżu. Trza ie wyróżnić z tłumu, to może szybciej mnie ustrzelą. Powodzenia w leczeniu.😂

Jaki elektorat , tacy wybrańcy🥴

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Co ty chłopie za bzdury piszesz? Jak mogą wydawać więcej? Wydają max  tyle samo tylko na co innego i w całości to nie robi żadnej różnicy. Jak do tego dołożysz fakt ile biznesów nie działa i ile kasy tam pompują żeby fikcyjnie utrzymać miejsca pracy to obraz jest zupełnie inny. Skoro tak za***iście idzie to po co tarcze antykryzysowe które już z nazwy nawiązują do kryzysu którego wg ciebie nie ma. Na dodatek kase pożyczają nam komunistyczni Chińczycy którzy potem będą rozgrywać nasze dumnie rządy uzaleznieniem finansowym.  Skąd mamy  ponad 400 mld zadłużenia które już w większej części jest zrealizowanie?  Tyle tylko że ty nie masz i nie będziesz miał o tym pojęcia bo nie rozumiesz jak to działa całościowo i wystarczają ci bzdury propagandowe które łykasz tak jak temat płaskiej ziemi.  

normalni ekonomiści nie umoczeni w PO podają takie dane to ja je powielam co w tym złego jest popyt to widać na co dzień branże hotelarskie czy gastronomia mają małe znaczenie dla PKB  a produkcja przemysłowa ma zamówienia mimo sporych podwyżek cen surowców i materiałów 

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

normalni ekonomiści nie umoczeni w PO podają takie dane to ja je powielam co w tym złego jest popyt to widać na co dzień branże hotelarskie czy gastronomia mają małe znaczenie dla PKB  a produkcja przemysłowa ma zamówienia mimo sporych podwyżek cen surowców i materiałów 

dane są prawidłowe i odzwierciedlają gospodarke 

Opublikowano

trzeba przypomniec ze dotycza one marca roku ubieglego-czyli poczatku pandemii,kiedy swiat i polska zatrzymal sie w pol kroku-wzrost o tyle procent to nie jest wielki wysilek..

2 godziny temu, DTaras napisał:

Jacus - zapakowane? Jak mają wyglądać? Najlepsze jest przy pakowaniu a gdy wóz pancerny dostanie kumulacyjnym w miejsce mechanika...

normalnie, we worek foliowy czarny i zawiazane dwoma sznurkami- dokladnie jak na tych zdjeciach ze smolenska..........

2 godziny temu, Ulman napisał:

a to jest ta prawdziwa wdowa gosiewska czy ta podrabiana ??? znaczy prawdziwa to ta druga a nie pierwsza po slubie koscielnym-ot taka moralnosc rodzin smolenskich.

strzelali do niej ??  jak to bylo w gruzji ?? jaki prezydent taki zamach....

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

dane są prawidłowe i odzwierciedlają gospodarke 

Które dane?

1 godzinę temu, jacus napisał:

trzeba przypomniec ze dotycza one marca roku ubieglego-czyli poczatku pandemii,kiedy swiat i polska zatrzymal sie w pol kroku-wzrost o tyle procent to nie jest wielki wysilek..

Jak się mierzy wzrost od dna dołka to takie cuda wychodzą😆

37 minut temu, agromatik napisał:

Z cyklu "złote myśli Denwera"☠️

Mysli są nie jego bo o to byłoby trudno. Centrala przysłała więc zapodaje dalej. 

Tymczasem w temacie Obajtka Obajtek przegrywa w sądzie z "Gazetą Wyborczą" - Press.pl - najnowsze informacje z branży medialnej, marketingowej, reklamowej i public relations

Opublikowano (edytowane)

te dane 

Dnia 22.04.2021 o 14:05, Mariusz2903 napisał:

są spore podwyżki produktów  a mimo to fabryki nie nadążają z produkcją bo jest popyt  ceny usług czy robocizny też sporo w górę a firmy na szybko nie znajdziesz można powiedzieć że jest hossa która potrwa do kiedy PIS będzie u władzy jak się władza zmieni przyjdzie czas na schładzanie gospodarki 

wzrost sie mierzy w danym okresie np . do tyłu rok  czy kwartał nawet .  ale i tak spdek pkb o 2,8 % za 2020 r to nie jest zle 

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v